Coruptia din Romania si atacurile PSD la democratie, subiect in The Economist si Die Zeit

de RH     HotNews.ro
Luni, 12 februarie 2018, 13:07 Dosare Anticoruptie


Publicatiile The Economist (Marea Britanie) si Die Zeit (Germania) au dedicat ample articole coruptiei din Romania, dar si modului in care PSD incerca sa submineze institutiile si legislatia anticoruptie. Sub titlul "Agenția anticorupție se află sub atac", The Economist scrie ca "imediat ce Viorica Dancila a fost aleasă, ea a dispărut în biroul lui Liviu Dragnea. Dl Dragnea este omul care ia deciziile. Dacă dna Dăncilă se va dovedi refractară sau incapabilă de a face ceea ce vrea el, ea va fi zburată".

"UE a sprijinit crearea unor instrumente independente pentru rezolvarea problemei cu corupția pe care o are România. Unul dintre rezultate a fost DNA. Totuși, puțini se așteptau ca ea să aibă un succes atât de mare. A expediat sute de persoane publice cunoscute la închisoare. În ultimii cinci ani, între aceștia s-au numărat un premier, cinci miniștri și 25 de parlamentari. Mulți alții sunt în prezent judecați. Însă acum propunerile de „reformă a justiției” includ interzicerea înregistrărilor drept probă la proces, lucru care, conform lui Vlad Voiculescu, un fost ministru, echivalează cu „sfârșitul DNA, așa cum o cunoaștem noi”, mai scrie The Economist, potrivit Rador.

"Înainte de a ajunge să conducă PSD, dl Dragnea a fost un baron local, șef de partid în provincia sa natală, Teleorman. Acum el este regele baronilor și trebuie să-i mențină pe aceștia mulțumiți. În Alexandria, capitala Teleormanului, primarul PSD Victor Drăgușin afirmă că șeful lui face o treabă bună. E păcat doar, crede el, că partidul s-a chinuit atât de mult să explice propusele reforme din justiție. Ele vor îmbunătăți administrarea justiției, apreciază el - și invocă exemplul lui Adrian Năstase, un fost premier trimis la închisoare „fără dovezi” pentru a se face un „exemplu din el”. Politicienii din PSD se plâng frecvent că DNA are motivații politice și că este parte a unui „stat paralel” care include elemente ale serviciilor secrete", mai scrie The Economist.

La randul sau, ziarul Die Zeit arata publica articolul intitulat "Cu corupţia alături", in care arata ca "Liviu Dragnea nu guvernează oficial România, însă deţine mai multă putere decât toţi ceilalţi politicieni. Obiectivul său: anularea efectelor legilor împotriva corupţiei".

Publicatia germana face o radiografie dura a obiectivelor lui Liviu Dragnea si PSD: "Guvernul român, o coaliţie dintre social-democraţii lui Dragnea, PSD, şi micul partid liberal, ALDE, îşi concentrează din momentul venirii la putere în ianuarie 2017 programul asupra unui singur punct: dezamorsarea legilor anticorupţie. În decurs de doar un an PSD a demis doi premieri din propriul partid. În persoana europarlamentarului Viorica Dăncilă urmează ca o femeie să conducă. Fiind doar de câteva zile în funcţie, va fi apreciată de asemenea după modul dacă şi cât de rapid va pune în practică aşa-numita reformare a justiţiei şi prevederile Codului Penal, aflându-se mereu alături de Dragnea, în realitate cea mai puternică personalitate din ţară. Pe lângă condamnarea pentru fraudă electorală Dragnea mai este acuzat şi de abuz în serviciu. Mai este anchetat şi pentru  înşelăciune în legătură cu fonduri europene din perioada când era preşedinţele judeţului Teleorman. Aici este acuzat de constituirea unui grup infracţional, şi s-a folosit de întreprinderea Teldrum pentru a împărţi ilegal bani europeni. Averea lui Dragnea a fost deja pusă sub sechestru. Chiar şi un lac privatizat aflat lângă Dunăre, unde Dragnea şi-a construit o casă pentru pescuit, a ajuns în vizorul procuraturii".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2344 vizualizari

  • +4 (8 voturi)    
    soros loveste din nou (Luni, 12 februarie 2018, 13:18)

    liviu_ [utilizator]

    e clar ca-s oamenii lui soros...

    la cati bani a bagat asta in romania (conform psd) pana acum nu numai ca isi arunca averea pe distrugerea psd, dar avea si vreo 5 miliarde datorie :P
    • +5 (5 voturi)    
      comentariile din die zeit sunt clarificatoare (Luni, 12 februarie 2018, 14:09)

      Kivek [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      multi germani se intreaba de ce e Romania membra a UE
      • -5 (5 voturi)    
        sa fie la ei (Luni, 12 februarie 2018, 14:46)

        Jesuis.PasCharlie [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

        SI eu ma intreb acelasi lucru ,dar despre ei.
        Daca nu le convine pot iesi prin referendum oricand, dinspre partea mea pot pastra si denumirea.
  • +4 (6 voturi)    
    Germanii se informeaza din Die Zeit (Luni, 12 februarie 2018, 13:59)

    Kivek [utilizator]

    Die zeit a gasit esenta: "PSD, şi micul partid liberal, ALDE, îşi concentrează din momentul venirii la putere în ianuarie 2017 programul asupra unui singur punct: dezamorsarea legilor anticorupţie."

    asta e adevarul, de cand au castigat alegerile (cu voturile a doar 18% dintrei cei cu drept de vot) PSD are un singur scop: distrugerea justitiei
  • -6 (8 voturi)    
    foarte civilizat (Luni, 12 februarie 2018, 14:07)

    Jesuis.PasCharlie [utilizator]

    Publicatiile respective ( si restul) ignora constient mizeria din propriile tari .
    Luati cu sare si translate doua proaspete ,
    -ministrul a mintit ca s-a intalnit cu Putin in 2006 si ca ce a afirmat el ca a zis presedintele de fapt ar veni de la o sursa

    https://www.ad.nl/politiek/minister-halbe-zijlstra-loog-over-ontmoeting-met-poetin~ad6ca454/

    -premierul nu crede ca e ceva in neregula si ca de fapt ministrul isi protejeaza sursa

    https://www.ad.nl/politiek/premier-rutte-zijlstra-kan-aanblijven-na-leugen-over-ontmoeting-met-poetin~a6068a85/


    Luati si invatati civilizatie ,domnilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by