Fostul director al Hidro Prahova, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 5 februarie 2018, 15:21 Dosare Anticoruptie


Fostul director al Hidro Prahova Dumitru Pantea a fost condamnat, luni, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, in urma unui acord de recunoastere incheiat cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Decizia instantei nu este definitiva. Acesta este a doua persoana care-si recunoaste fapta intr-unul din dosarele disjunse din cel in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie omul de afaceri Sebastian Ghita, Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma, scrie news.ro.

Magistratii Tribunalului Prahova au admis, luni, propunerea DNA Ploiesti de condamnare la doi ani de inchisoare cu suspendare a lui Dumitru Pantea, fost director al Hidro Prahova, in baza unui acord de recunoastere a vinovatiei.

Documentul a fost incheiat intr-unul dintre dosarele disjunse din cel in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie omul de afaceri Sebastian Ghita, Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Pantea a recunoscut ca a luat mita peste 50.000 de lei pentru a favoriza o firma sa castige o licitatie si sa obtina solutii favorabile de la instantele de judecata si de la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor in sensull mentinerii rezultatului initial al licitatiei.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea sumei care a fost primita ca mita.

"Admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti cu inculpatul Pantea Dumitru, condamna pe inculpatul Pantea Dumitru la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de luare de mita. (...) Dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii de 2 ani pe un termen de supraveghere de 2 ani si 6 luni, (...) dispune confiscarea sumei de 50.400 lei", este solutia instantei.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Dumitru Pantea este a doua persoana inculpata care-si recunoaste fapta, dupa ce, in 18 ianuarie, fostul manager al proiectului care s-a derulat cu fonduri europene, Ionut Ionescu, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, tot in baza unui acord de recunoastere.

Dosarul initial, in care sunt vizati Sebastian Ghita, Iulian Hertanu, Mircea Cosma si Vlad Cosma, nu a fost inca trimis in judecata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























537 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    A primit o pedeapsa incompleta (Luni, 5 februarie 2018, 18:28)

    Grandgousier [utilizator]

    Eu,i-as fi dat si doi ani de piscina grea+masaaaj thailandez...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by