Fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc ramane in penitenciar, fiindu-i respinsa cererea de eliberare conditionata

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 26 ianuarie 2018, 14:03 Dosare Anticoruptie


Mihai Necolaiciuc (imagine arhiva)
Foto: AGERPRES
Fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la opt ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, ramane in penitenciar dupa ce Tribunalul Constanta a admis contestatia DNA la decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a acestuia, decizia fiind definitiva, anunta News.ro. Necolaiciuc mai poate formula o noua cerere de eliberare conditionata peste doua luni.

Tribunalul Constanta a admis vineri contestatia procurorilor DNA la hotararea luata de Judecatoria Medgidia in toamna anului trecut, iar decizia instantei este definitiva. Fostul sef al CFR mai poate formula o noua cerere de eliberare conditionata dupa doua luni.

Necolaiciuc este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba.

In 2 noiembrie 2017, Judecatoria Medgidia a admis cererea depusa de Mihai Necolaiciuc, hotarand ca acesta poate fi liberat conditionat. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Tribunalul Constanta. Instanta a judecat dosarul pe 12 ianuarie, dupa care a amanat pronutarea mai intai pe 19 ianuarie, iar apoi pe 26 ianuarie.

Mihai Necolaiciuc mai depusese alte doua cereri de liberare conditionata, ambele respinse de instanta.

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv, in 23 noiembrie 2016, de Curtea de Apel Bucuresti, la opt ani de inchisoare, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, prejudiciul produs companiei feroviare de catre Necolaiciuc si mai multi fosti sefi din CFR si administratori de firme fiind de aproape 57 de milioane de euro.

Din pedeapsa lui Necolaiciuc va fi scazuta perioada in care a stat in arest preventiv, respectiv din 17 iunie 2009 pana in 26 ianuarie 2012, si perioada din 17 octombrie 2014 pana in 17 iulie 2015, cand a fost eliberat conditionat din executarea unei alte pedepse, de patru ani si sase luni inchisoare, la care a fost condamnat definitiv in 17 octombrie 2014.

In acelasi dosar, Viorica Olaeru, fost director al Directiei Economice, a fost condamnata la cinci ani si sase luni de inchisoare, pedeapsa redusa de la opt ani de inchisoare, cat primise la Judecatoria Sectorului 1, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti le-au redus pedepsele dispuse de Judecatorie si i-au condamnat definitiv pe Vladut Ilie, fost inspector de specialitate la Serviciul Aprovizionare din subordinea Directiei Comerciale a CFR - la trei ani de inchisoare cu suspendare, Dragos Vasile Vladut, fost sef al Serviciului Aprovizionare - la trei ani de inchisoare cu executare, Maria Ana Matei, director al Directiei Comerciale in perioada decembrie 2000-aprilie 2001 si director al Directiei Economice in perioada aprilie - noiembrie 2001 - la trei ani de inchisoare cu suspendare, Octavian Costea, consilier juridic in cadrul Directiei Comerciale in perioada ianuarie 2001 - ianuarie 2004 - la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare.

In acest dosar au fost comasate trei cauze in care Mihai Necolaiciuc si mai multi fosti sefi din CFR si administratori de firme au produs companiei feroviare un prejudiciu total de aproape 57 de milioane de euro. Faptele au vizat angajarea companiei feroviare in relatii contractuale nelegale, in urma carora au fost platite din bugetul CFR produse, bunuri si servicii care nu au fost niciodata livrate sau au fost necorespunzatoare calitativ si nefolositoare companiei, utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, in folosul unor societati comerciale private, de la care au fost achizitionate produse precum rulmenti, suruburi, piulite, butasi de trandafiri, servicii de paza, delegatii in strainatate, dictionare si reparatii la case de odihna, precum si piese pentru instalatii feroviare.

Intr-un alt dosar, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la patru ani si sase luni de inchisoare in 17 octombrie 2014, pentru utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. Mai exact, o buna parte din 34,3 milioane de euro, bani obtinuti prin creditul de la Banca Europeana de Investitii contractat in anul 2000 pentru diminuarea efectelor inundatiilor si reconstruirea infrastructurii feroviare afectate de viituri, au fost cheltuiti pe servicii de publicitate in presa, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, aparate de aer conditionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare si agende.

In iulie 2015, dupa ce a executat noua luni de inchisoare, Necolaiciuc a primit o decizie definitiva de eliberare conditionata din partea magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, fostul director al companiei CFR fiind pus atunci in libertate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























333 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    autoproclamatul necolaiciuc (Vineri, 26 ianuarie 2018, 16:42)

    mmmircea [utilizator]

    "eu sunt cel mai mare bandit din istoria cailor ferate", se prezenta el. Pai daca-i asa, sa stai mult si bine la racoare neicusorule.
  • 0 (0 voturi)    
    Săracul, (Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, 11:06)

    naftuli [utilizator]

    și îl aștepta un post de ministru.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by