Instanta suprema a amanat discutarea cererii de redeschidere a urmarii penale pe numele vicepremierului Paul Stanescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 25 ianuarie 2018, 10:27 Dosare Anticoruptie


Paul Stanescu
Foto: senat.ro
Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, joi, pentru 8 februarie discutarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat si vicepremierul Paul Stanescu, scrie Agerpres.

Instanta suprema a amanat procesul, din cauza ca celelalte persoane implicate in dosar nu au avut avocat.

Prezent la instanta suprema, Paul Stanescu a declarat ca va demisiona din functie daca va fi inculpat in acest dosar.

"In 2010, Curtea de Conturi a facut verificari de fond, a spus ca totul e in regula. Dupa aceea, un cetatean a carui identitate, spune DNA, nu a fost gasita a facut o sesizare in dosarul cu finantarea echipei de fotbal Alro Slatina si au inceput cercetarile. DNA Craiova a avut un expert, au verificat daca exista prejudiciu, DNA Craiova a zis ca nu exista prejudiciu si in baza constatarilor au dat neinceperea urmaririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu stiu care e cauza (...) Mai sunt inca trei auditori de la Curtea de Conturi citati in acest dosar si s-a amanat. Ceea ce va pot spune eu este un lucru clar: in momentul in care voi deveni inculpat in acest dosar, eu, Paul Stanescu, ii voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie sa stiti de la mine. Declaratia mea este o certitudine (...). Eu cred ca totul a fost legal", a afirmat Paul Stanescu.

Cererea DNA a fost inregistrata pe data de 17 ianuarie 2018, iar alaturi de Stanescu, intimati in dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotosman si Remus Manolache.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curtii de Conturi si are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judetean Olt, in legatura cu finantarea unei echipe de fotbal.

Paul Stanescu a fost presedinte al Consiliului Judetean Olt in perioada iunie 2008 - iunie 2016.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1288 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Ce blat (Joi, 25 ianuarie 2018, 10:34)

    bfc [utilizator]

    Eu nu inteleg de ce se tot amana aceste procese.
    Nu este ca si cum a fost infiintat dosarul ieri, fara ca un judecator sa cunoasca dosarul.

    Inteleg ca este deficit de judecatori, dar cand vine vorba de dosare de coruptie la nivel asa mare sau cu sume mari, ar cam trebui accelerate lucrurile pentru a nu tine blocate institutii si bani.

    Tot ceea ce se intampla ma face sa cred ca este vorba despre un blat major intre potentialii penali si judecatori ... se pare ca si judecatorii mai apara hotia "domeansca".
    • 0 (0 voturi)    
      Simplu (Joi, 25 ianuarie 2018, 18:57)

      imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui bfc

      Ca sa se prescrie fapta... Nu este prima oara cand se foloseste schema asta. Si mai e si varianta Dracnev-Tradiceanu prin care se amana pana la pensionarea judecatorului ca sa se reia de la zero.
  • -3 (5 voturi)    
    curatenie in PSD (Joi, 25 ianuarie 2018, 11:04)

    revo [utilizator]

    nu stii care e cauza... e simplu, cineva din PSD te vrea out, pofteste la postul tau de vicepremier, poate o doamna blonda cu mari asteptari de la viata.
    Tudose out, Munteanu out, acum vei urma tu si probabil si altii.
  • -3 (5 voturi)    
    Asta seamana cu amanarea (Joi, 25 ianuarie 2018, 11:52)

    xrogo [utilizator]

    sentintei in cazul lui Johann la ICCJ pana a fost ales presedinte si a urmat clasarea!
  • +3 (5 voturi)    
    PSD profită de indulgența justiției. (Joi, 25 ianuarie 2018, 13:37)

    asavreau [utilizator]

    Faptul că Dragnea a primit condamnare cu suspendare și fără nici-o restricție privind accesul în viața politică,a creat situația de acum când infractorii conduc România.Lumea protestează împotriva Parlamentului.Ar trebui să protesteze și împotriva judecătorilor care prin sentințe incredibil de blânde au permis ca Dragnea să batjocorească România și infractori cu tupeu să ajungă în Parlament.Când furi voturi furi viitorul unei națiuni și judecătorii care au dat sentințe blânde infractorilor politii devin părtași cu infractorii și ar trebui dați afară din magistratură.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by