Caracatita din Politia si Justitia prahoveana: Cum actiona grupul Saghel-Radulescu-Ispas

de RH     HotNews.ro
Vineri, 22 decembrie 2017, 13:42 Dosare Anticoruptie


Județul Prahova a fost zguduit de un puternic scandal de corupție în care au fost implicate zeci de persoane: oameni de afaceri, polițiști, procurori, oameni politici. O parte dintre aceste persoane au format un grup de interese care acționa pentru protecție reciprocă, pentru protecția unor oameni de afaceri, dar și pentru a fabrica dosare penale persoanelor care le lezau interesele.

Pe 22 decembrie 2016, DNA i-a trimis în judecată pe Ispas Constantin- șef Serviciu Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție- acuzat de două fapte de trafic de influență, luare de mită, cercetare abuzivă în formă continuată, divulgare de informații secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată, Saghel Mihail Emanuel- șef Serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești- acuzat de șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată și Rădulescu Adrian Ionuț- adjunctul șefului Poliției Prahova (la data faptei ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova)- pentru cercetarea abuzivă în formă continuată. Ispas Constantin mai este trimis în judecată pentru trafic de influență și folosire de informații nedestinate publicității în alt dosar instrumentat de DNA, ceilalți inculpați fiind Tudose Liviu Mihail- procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Dosaru Viorel- șef Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Mihăilă Aurelian Constantin- procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Ghiță Sebastian Aurelian- deputat în Parlamentul României la data faptelor.

În prezent, Emanuel Saghel- fost șef al Serviciului de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Adrian Rădulescu- fost adjunct al șefului Poliției Prahova, Constantin Ispas- fost șef al Direcției Generale Anticorupție Ploiești din cadrul Ministerului de Interne, sunt cercetați de DNA Ploiești într-un alt dosar penal, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Dincolo de legăturile politice vitale pentru menținerea sau accederea în funcții, grupul infracțional organizat proteja anumiți oameni de afaceri sau când era cazul fabrica dosare penale, în funcție de interesele de moment. Când situația o impunea, membrii grupului se foloseau și de sprijin din mass-media locală.

Relevante în acest sens sunt declarațiile martorilor din dosar, documentele clasificate găsite la percheziții, precum și mai multe rapoarte informative care îi vizau pe toți cei care erau considerați oponenți ai grupului infracțional. Aceste rapoarte puteau fi folosite și pentru o eventuală protecție informativă sau pentru prevenirea întocmirii unor dosare penale.

La perchezițiile domiciliare s-au găsit și multe înscrisuri care vizau foști sau actuali șefi din cadrul Poliției Prahova, ofițeri de informații, dar și oameni politici cunoscuți: Mircea Cosma, Vlad Cosma, Andreea Cosma, Corneliu Anastase, Roberta Anastase, dar și Sebastian Ghiță. Chiar și actualul șef al Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, apare menționat într-un astfel de raport.

Citeste toata ancheta pe ZiarulIncomod.ro






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2194 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Draga HN (Vineri, 22 decembrie 2017, 14:00)

    mopsu [utilizator]

    Asta-i ceva nou ? Peste tot, în toate instituțiile statului corupția este la vedere...Numai cei în drept să investigheze nu fac nimic...
  • +6 (6 voturi)    
    In Constanta este la fel (Vineri, 22 decembrie 2017, 14:18)

    Frank777 [utilizator]

    si peste tot in marile centre urbane sau in comune agricole.
    Peste tot unde este ceva de furat se fac grupari infractionale politisti-procurori-judecatori-afaceristi.
    • +1 (1 vot)    
      Mister Dancu (Sâmbătă, 23 decembrie 2017, 11:42)

      charlie666 [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      http://tomisnews.ro/in-prag-de-craciun-dancu-de-la-ipj-a-ramas-fara-jucarie-soft-ul-ilegal-a-fost-inchis-daca-un-agent-greseste-este-exterminat-avem-o-cartita-bine-pusa-t/

      Un exemplu de activitate infractionala elaborata: e putin lucru sa stii unde si cand vor fi sau nu politistii prezenti?! Sa poti avea asigurate trasee libere pt acolitii tai??
  • +1 (1 vot)    
    nu-si scot ochii !!! (Vineri, 22 decembrie 2017, 22:13)

    clevetitor [utilizator]

    Si ce salarii si pe urma pensii au astia ,te doare mintea,si nu-i intreaba nimeni ce fac zi de zi la locul de munca !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by