Ecaterina Andronescu, chemata la DNA in dosarul privind baza Cutezatorii

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 11 decembrie 2017, 17:11 Dosare Anticoruptie


Ecaterina Andronescu
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat luni la DNA, in legatura cu dosarul privind Baza "Cutezatorii", in care sunt implicati Dinu Pescariu si fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu. Ecaterina Andronescu a negat orice legatura cu acest caz, spunand ca a venit doar pentru a completa o declaratie.

"In viata mea de om public si nepublic, nu am luat, nu am cerut si nu am dat la nimeni nimic. Nu ar fi trebuit niciodata sa ajung aici si nici intr-un caz sa ma puneti sub semnul unor oameni certati cu legea. Nu am facut niciodata niciun favor nimanui", a declarat Ecaterina Andronescu, adaugand ca s-a aflat la DNA pentru a completa o declaratie, potrivit News.ro.

In acelasi dosar s-a aflat saptamana trecuta la DNA si Mihnea Costoiu.

Costoiu si fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasati sub control judiciar de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, respectiv instigare la abuz in serviciu, ancheta vizand modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de inchiriere prin care Baza sportiva si de agrement pentru copii "Cutezatorii" din Bucuresti fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu".

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului desi acesta era in curs de reziliere, iar imediat dupa preluarea bazei sportive fundatia lui Pescariu a ingradit accesul copiilor la cladirile si terenurile de sport proprietate a statului si a schimbat scopul utilizarii Bazei "Cutezatorii", folosind-o in scopuri comerciale. Prejudiciul estimat in acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de stat in Ministerul Educatei la data faptelor, este cercetat pentru abuz in serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu, cei doi fiind plasati sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul in care cei doi sunt cercetati sub control judiciar vizeaza modalitatea incheierii unui act aditional, in 23 iunie 2009, prin care a fost prelungit cu 25 de ani contractul de locatiune (inchiriere) aprilie 2004 potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii "Cutezatorii" din Bucuresti - constructii si teren in suprafata de 5,7 hectare - fusese data in folosinta Fundatiei "Dinu Pescariu".

Actul aditional din 23 iunie 2009 la contractul incheiat cu Fundatia "Dinu Pescariu" a fost semnat din partea Ministerului Educatiei Nationale de catre secretarul de stat Mihnea Costoiu, iar din partea Fundatiei "Dinu Pescariu" documentul a fost semnat de c[tre fostul tenismen, fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul Ministerului Educatiei.

Procurorii DNA spun ca actul aditional a fost incheiat in conditiile in care contractul initial (incheiat in 2004 de RA APPS cu Fundatia "Dinu Pescariu") se afla in curs de reziliere. Actiunea in instanta fusese initiata (in anul 2005) de Ministerul Educatiei Nationale, care devenise administrator al Bazei "Cutezatorii".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























986 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    " Cutezatoarea " Ambramburica se va apuca ..... (Luni, 11 decembrie 2017, 17:47)

    Plagarus [utilizator]

    .....de scris cu pasta rosie, pe banci de lemn,in scunda pivnitza mohorata ???
  • -2 (2 voturi)    
    Asa, si? (Luni, 11 decembrie 2017, 17:59)

    Irina25 [utilizator]

    Se duce, se intoarce si nu pateste nimic, ca de obicei.
    Pierdere de timp si de bani.
    • +1 (1 vot)    
      Uite aici ceva concret: (Luni, 11 decembrie 2017, 19:11)

      Bazil [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

      O mare realizare a doamnei E. Andronescu: http://www.plagiate.ro/Probatoriu/ioachim.a.2008aa.pdf
      Lucrarea este retrasa din arhiva revistei Thin Solid Films, (revista Elsevier): https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0040609007003884
  • +1 (1 vot)    
    Stie sa scrie, o sa iasa repede din Brutarie..... (Luni, 11 decembrie 2017, 20:01)

    cartofil [utilizator]

    Face cu copy paste la articolele pe care i le-au gasit unii publicate de 3 x.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by