Tiberiu Urdareanu: Ludovic Orban ar fi precizat ca avea nevoie de 50.000 de euro pentru a avea acces la anumite posturi TV

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 decembrie 2017, 10:08 Dosare Anticoruptie


Tiberiu Urdareanu
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a povestit, in sedinta de judecata de luni, la Inalta Curte, versiunea sa in privinta modului in care s-a derula discutia cu liderul PNL, Ludovic Orban, in procesul in care acesta este judecat, in apel, pentru acuzatia de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite pentru care a fost achitat in prima instanta.

La termenul din 9 octombrie, Orban declarase, in fata magistratilor, ca, dupa ce a fost desemnat candidat al partidului la functia de primar general al Capitalei, a primit din partea lui Urdareanu un mesaj pe telefon de felicitare, ulterior cei doi stabilind sa se intalneasca la locuinta omului de afaceri.

Orban spunea atunci ca prima intalnire a avut loc la data de 1 martie, pentru a discuta problemele Capitalei, iar omul de afaceri s-a oferit sa-i ofere expertiza, informatii si chiar solutii pentru rezolvarea acestor probleme.

Tiberiu Urdareanu a declarat insa luni, potrivit agentiei Mediafax, ca a avut o discutie cu Orban, atunci cand acesta a fost desemnat candidat la primaria Capitalei, prilej cu care "undeva spre final a aparut si ceea ce, in perceptia mea, a fost o solicitare de sprijin pentru a avea acces la anumite posturi TV".

"I-am spus ca da, ma voi gandi, iar la o intalnire ulterioara sa-mi spuna ce nevoie are in acest sens. Asta a fost prima intalnire din 1 martie", a sustinut Tiberiu Urdareanu, citat de Mediafax.

La a doua intalnire, Urdareanu spune ca Ludovic Orban a precizat ca are nevoie "de 50.000 de euro pentru a avea acces" la posturile TV Realitatea si B1.

"In acea parte a discutiei, am lasat de inteles ca sunt sub control judiciar dupa ce am stat trei luni in arest la domiciliu, perioada in care am avut acces la dosarul meu si am inteles ca am fost monitorizat o lunga perioada de timp cu mijloace de supraveghere totale, la locuinta, birou si mijloace de comunicare. Probabil si GPS. I-am facut un semn ca si atunci, in camera, ar putea fi probleme. Dansul mi-a spus ca si el este monitorizat, la randul sau, si cand discutia a ajuns la ajutorul pentru posturile TV dansul mi-a facut un semn indicand cifra cinci. Am intrebat 50.000? Iar el a raspuns afirmativ. Dar nu mai tin minte daca verbal sau a fost un semn afirmativ. In perceptia mea am crezut ca este vorba de euro, dar nu s-a precizat valuta", a povestit Tiberiu Urdareanu.

In acest proces, Ludovic Orban a fost achitat in prima instanta, pe 31 ianuarie, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe Urdareanu, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala la alegerile locale din vara anului trecut, in care acesta fusese nominalizat de PNL sa candideze la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Procurorii sustin ca, in martie 2016, Urdareanu s-a intalnit cu Orban la domiciliul celui dintai, ocazie cu care fostul deputat i-a comunicat ca are nevoie de 50.000 de euro in numerar, pentru a-i folosi in vederea promovarii imaginii sale drept candidat la Primaria Capitalei, iar banii erau ceruti in numerar "tocmai fiindca erau... pentru posturi TV".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3161 vizualizari

  • +8 (18 voturi)    
    Las-o balta Orbane. (Marţi, 5 decembrie 2017, 10:46)

    Cataleya [utilizator]

    Nu ca ar fi Urdareanu un om corect si cinstit, dar nici tu nu prezinti deloc incredere.
    Adica, in timp ce tu nu erai decat un candidat fara nicio sansa la primaria Bucuresti, puneai la cale soarta capitalei, in privat, cu unul ca Urdareanu?
    Daca nici asta nu e cusuta cu ata alba....

    Oricum, daca procurorii nu au inregistrari cu discutiile celor doi, Orban nu e in pericol sa fie condamnat, avand in vedere ca , la urma urmei, e vorba de declaratiile sale impotriva declaratiilor lui Urdareanu. Fara alti martori.
    • +6 (6 voturi)    
      unii au nevoie de bani pt televiziuni (Marţi, 5 decembrie 2017, 11:06)

      Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      PSD-ul are 2 televiziuni la care merg oricand si isi fac propaganda, PNL nu a avut inspiratia sa-si faca televiziune
  • -9 (15 voturi)    
    Se la o posta... (Marţi, 5 decembrie 2017, 10:56)

    Stef_and [utilizator]

    Se vede ca Ur. este mincinos. El este evaziv in ce afirma, nu stie nimic exact.
    Cred ca si Orban minte, desi pare mai fair.
    • +6 (6 voturi)    
      intrebarea Insita sa fie Adresata (Marţi, 5 decembrie 2017, 11:21)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Stef_and

      dar ce cauta Shica Orban in dialog cu un Posibil Fost Securist ?
  • +6 (8 voturi)    
    Oricum e dubioasa treaba. (Marţi, 5 decembrie 2017, 11:42)

    Cataleya [utilizator]

    Atunci cand un politician aflat in campanie electorala se intalneste tête-à-tête cu un afacerist dubios , ca sa-i ceara bani, ceva nu e in regula. Urdareanu ppoate sa declare numai minciuni, Orban tot iese sifonat din aceasta situatie, chiar daca va fi achitat definitiv.
  • +7 (9 voturi)    
    Orban a cazut pe tehnica (Marţi, 5 decembrie 2017, 11:45)

    oreo [utilizator]

    cum se spune in limbaj de specialitate. Procurorii il supravegheau pe Urdareanu si in plasa a cazut si Orban. Cred ca era disperat dupa bani daca a insistat chiar si cand a fost atentionat ca era posibil sa fie ascultat. De aia arata PNL in halul asta azi, cum naiba sa se lupte Orban cu mafia PSD cand el e din acelasi aluat ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by