Consilier ANAF Craiova, trimis in judecata dupa ce ar fi cerut unor oameni de afaceri sa cumpere 7 tone de ulei auto de la firma administrata de sotia sa

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 4 decembrie 2017, 14:46 Dosare Anticoruptie


Un consilier ANAF Craiova a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat ca a cerut unor oameni de afaceri sa cumpere de la o firma administrata de sotia sa 7,2 tone uleiuri auto.

Viorel George Popescu, consilier in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili - Serviciul de Inspectie Fiscala Regiunea Craiova, este acuzat ca, in perioada martie 2013-august 2014, in contextul efectuarii unei actiuni de control, "a pretins unor oameni de afaceri (martori in cauza) sa achizitioneze uleiuri auto (7,2 tone) de la o societate administrata de sotia inculpatului, in valoare totala de 155.204 lei".

"Prin aceste demersuri, au fost obtinute foloase necuvenite pentru sine (inculpatul a folosit in interes personal suma de 10.685 lei) si pentru altul, in sensul ca sotia sa si-a indeplinit obiectivele asumate printr-un contract incheiat in sistem de "Full Agency", firma administrata de aceasta obtinand un folos material necuvenit reprezentat de profitul obtinut din vanzarea uleiurilor auto", se arata intr-un comunicat al DNA publicat luni.

Acesta mai este acuzat si ca, in aceeasi perioada si in acelasi context, "a pretins si primit cu titlu gratuit serviciile de proiectare a unei mansarde la propria locuinta, in valoare de 2.000 lei, prestate de societatea unei rude a unuia dintre oamenii de afaceri".

"Aceste foloase necuvenite au fost pretinse si primite de inculpatul Popescu Viorel George pentru a intarzia finalizarea actiunii de control si pentru a intocmi un raport fiscal favorabil societatii verificate", se mai arata in comunicatul citat.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 10.705,40 lei, depusa de inculpat la o banca.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1180 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by