Instanta suprema respinge contestatia lui Liviu Dragnea si mentine sechestrul pe averea sa

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 29 noiembrie 2017, 22:57 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea, la sediul DNA
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri contestatia depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa in dosarul "Tel Drum", anunta Agerpres.

Tot in dosarul "Tel Drum", instanta mentinut sechestrul pus de procurori pe averile altor doi suspecti, Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, si Petre Pitis - fost consilier in cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA.

In schimb, judecatorii au admis contestatiile depuse de Victor si Elena Piperea, fiind ridicata masura popririi asupra pensiilor acestora, in timp ce SC MSF ART IMOB si-a retras contestatia.

Decizia instantei este definitiva.

Liviu Dragnea nu a venit miercuri la proces, el fiind reprezentat de doi avocati, Flavia Teodosiu si Maria Vasii.

"Am sustinut ca nu se poate institui un sechestru asupra unor bunuri pe care domnul Dragnea nu le are, in cazul de fata asupra unor sume de bani, pe care acesta le-a incasat demult si pe care nu le mai are in cont de un an, doi ani", a declarat Flavia Teodosiu la finalul procesului.

La randul ei, Maria Vasii le-a spus jurnalistilor ca dosarul intocmit de procurorii DNA are 240 de volume, in care se gasesc "lucrari obscure".

"Este primul moment in care venim in fata judecatorului pentru a corecta excesul de zel pe care l-am observat in ancheta desfasurata impotriva domnului Dragnea. Astazi, am avut surprinderea sa observam 240 de volume, care reprezinta lucrari obscure. Ele au fost facute cu incalcarea imunitatii si privilegiilor de care domnul Dragnea trebuia sa se bucure. Ca atare, judecatorul nu poate sa treaca cu vederea nelegalitatea actelor procesuale, care au fost temei pentru luarea acestui sechestru", a declarat Vasii.

Maria Vasii considera ca procurorii nu trebuiau sa puna sechestru pe bunurile lui Dragnea, deoarece in dosar nu exista prejudiciu si nu s-au constituit parti civile.

Pe de alta parte, Maria Vasii a sustinut ca procurorii DNA au gasit la perchezitiile efectuate la compania Tel Drum un biletel roz pe care era notat codul numeric personal al lui Dragnea, si cuvantul "sefu". Vasii a precizat ca acest biletel a fost proba folosita de procurori pentru a-l acuza pe Dragnea de savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional.

"Noi am tot dat explicatii cu privire la acest vestit biletel, in sensul in care se dorea completarea unui formular pentru prelungirea permisului de vanatoare, insa Parchetul se pare ca a presupus ca acel bilet este dovada deplina ca domnul Dragnea este seful acestui grup (...). Din asociatia de vanatori in care se gaseste si domnul Dragnea, persoana responsabila chiar este lucrator in Tel Drum (...) Biletelul a fost dat de soferul domnului Dragnea, care chiar ii spune sefu", a explicat Vasii.

Avocata a mai declarat ca, la dosar, exista declaratii date de oponenti politici ai lui Dragnea, despre care se spune "din zvon public" ca si-au rezolvat problemele judiciare.

"Nu va ascund, am fost foarte curioasa si am citit declaratiile acestor oameni politici si veti fi dezamagiti sa constatati ca, din punctul meu de vedere, pot fi folosite pentru cancanuri politice, dar nu pentru proceduri judiciare", a afirmat Vasii.

Ea a precizat ca declaratia data de Victor Ponta la DNA nu este relevanta si "nu poate fi luata in serios", in timp ce declaratia lui Dan Sova "cade in derizoriu prin barfe politice si de baieti care se lauda cine are mai mult".

*****

Pe 21 noiembrie, DNA a instituit masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile detinute de Liviu Dragnea si de ceilalti suspecti din dosarul "Tel Drum", pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

In cazul lui Liviu Dragnea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, s-au instituit sechestru asigurator si poprire asiguratorie pana la concurenta sumei de 127.547.366 de lei "asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, actiunilor si partilor sociale detinute de acesta in cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum si asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de catre terte persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie".

Procurorii anticoruptie au pus sechestru asigurator pe un teren - situat in municipiul Turnu Magurele, cu suprafata de 2.913 mp si constructie aferenta acestuia; un apartament - situat in Turnu Magurele cu suprafata de 80 mp, doua autoturisme - Skoda Superb si BMW X5 si conturi detinute de Liviu Dragnea, potrivit unui raspuns transmis de DNA.

De asemenea, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobandita prin promisiune de vanzare-cumparare, asupra sumei de 280.000 lei dobandita cu titlu de chirie in anul 2015 si 2016, asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in patru conturi bancare detinute de Liviu Dragnea, precum si asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de catre terte persoane. In ultima categorie intra, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro si 460.110 lei datorate de o societate comerciala din Turnu Magurele, precum si suma de 10.500 de lei datorata de organizatia judeteana Teleorman unui partid.

In plus, s-a instituit sechestru si asupra actiunilor si partilor sociale detinute in cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmeaza a fi identificate.

Vizati de aceleasi masuri asiguratorii sunt si Florea Neda - reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bataus, Victor Piperea si Marin Predescu - functionari in cadrul CJ Teleorman la data faptelor.

"Prejudiciul estimat in cauza, pana in acest moment, ca urmare a savarsirii infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infractiuni) si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite (2 infractiuni), este de 127.547.366,34 lei", potrivit procurorilor anticoruptie.

Pe 13 noiembrie, DNA anunta ca Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru constituire de grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost savarsite in dosarul "Tel Drum" in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3667 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Nea Livache, (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 23:12)

    scaraotchi [utilizator]

    Cred ca in curand trebuie sa-ti dezgropi comoara cumana de la Gratia, n-ai incotro.

    Ai... nevoie de ajutor, ca am harletul pregatit. "Iese" ceva?
  • +10 (10 voturi)    
    ei, dracnea ... (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 23:18)

    lp [utilizator]

    inca nu suntem infranti ....eu zic sa-ti iei talpasita, cat mai poti
  • +10 (10 voturi)    
    Bravo! (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 23:19)

    MinDepous [utilizator]

    Jos palaria!
  • +17 (17 voturi)    
    Da (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 23:44)

    sucaa [utilizator]

    Noroc că la curtea supremă nu sunt președinții lui Dragnea.
    • +10 (10 voturi)    
      Iti explica niulukii si xgrohii (Joi, 30 noiembrie 2017, 0:26)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

      Ca is d-aia d’ai statului paralel.
  • +10 (10 voturi)    
    Avantajul sechestrului (Joi, 30 noiembrie 2017, 0:41)

    Sasul70 [utilizator]

    este ca poate fi pus si pe alte bunuri daca sumele de bani in cauza s-au evaporat acum de un an, doi ani... Relevanta e doar valoarea, sa acopere prejudiciul estimat. "Am sustinut ca nu se poate institui un sechestru asupra unor bunuri pe care domnul Dragnea nu le are, in cazul de fata asupra unor sume de bani, pe care acesta le-a incasat demult si pe care nu le mai are in cont de un an, doi ani"
    Cu avocati care declara asa ceva, Dragnea ar trebui sa aiba mari dubii daca reusesc sa il scape de beciul domnesc....
    • +9 (9 voturi)    
      corect (Joi, 30 noiembrie 2017, 8:15)

      mrness [utilizator] i-a raspuns lui Sasul70

      Am ramas interzis cand am vazut argumentatia avocatilor: "Ea a precizat ca declaratia data de Victor Ponta la DNA nu este relevanta si "nu poate fi luata in serios", in timp ce declaratia lui Dan Sova "cade in derizoriu prin barfe politice si de baieti care se lauda cine are mai mult"".

      Cu asa avocati, cine mai are nevoie de procurori? :-D
  • -12 (16 voturi)    
    E chiar bine ! E foarte bine ! (Joi, 30 noiembrie 2017, 1:27)

    newlook [utilizator]

    E chiar bine ! E foarte bine !

    Am mai spus-o cand am vazut ca Dragnea "o coteste, o da la pace cu Sistemul" : daca nu face corect legile Justitiei, Dragnea si toti pesedoii implicati sau cu capul in nisip, sa faca puscarie.

    Cu cat mai nevinovati, cu atat mai bine !

    Azi, cand vad cum si-au batut joc de "raspunderea magistratilor" si diversi procurori violatori Portocala vor continua sa le violeze fiicele, surorile, nevestele, fara sa raspunda in niciun fel ... daca Dragnea merge in puscarie pentru 20 de ani, nevinovat (sau nedovedit) fiind, e ca si cum as asculta un concert de Mozart.
    Daca ii ia cu el in puscarie (tot nevinovati) si pe colegii lui pesedoi (cat mai multi), concertul de Mozart devine Simfonie de Bethoven !

    Sa fie Eroica, sa mearga toti la puscarie ! "Nevinovati", asa ar fi cel mai inaltator ! Codruta sa faca cu ei un Canal, ca tot nu sunt buni de nimic !

    Ca, ca Codruta nu-i nimenea !
  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 30 noiembrie 2017, 6:51)

    [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    Bravo (Joi, 30 noiembrie 2017, 8:23)

    un_carnat [utilizator]

    Desi, la cum avanseaZa astia cu legile justitiei, nu cred ca mai tine mult sechestrul ala :'(
  • -1 (3 voturi)    
    I-a ridicat sechestrul pe salariul (Joi, 30 noiembrie 2017, 13:31)

    xrogo [utilizator]

    de parlamentar, dar asta nu se spune, ca e la secret!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by