Martora, in dosarul Dragnea: Era Dumnezeu, toti il ascultau / Nimeni nu facea altfel, sa nu il supere

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:36 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea, la sediul DNA
Foto: Agerpres
Mirela Chera, sef serviciu asistenta sociala in cadrul DGASPC Teleorman, a declarat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca Liviu Dragnea era perceput si inca este perceput in judetul Teleorman ca 'Dumnezeu' si toti il ascultau deoarece 'nimeni nu facea altfel, sa nu il supere', scrie Agerpres.

Mirela Chera a fost audiata marti in calitate de martor in dosarul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, respectiv Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica.

'Lucrez la DGASPC Teleorman de 15 ani. Am aflat de la Serviciul Personal ca cele doua erau dintre cele care nu mergeau la serviciu, pentru ca isi desfasurau activitatea la PSD Teleorman. Stiu ca erau protejate de domnul Liviu Dragnea. Stia toata lumea, nu doar eu. Toata lumea vorbea in institutie ca cele doua erau protejate de presedintele Consiliului Judetean, Liviu Dragnea. Cu Anisa Stoica am stat in birou, deoarece din anul 2010 a inceput sa vina la serviciu, nu stiu din ce motive. Am stat in acelasi birou pana in 2011. Eu banuiesc ca i s-a spus sa vina, altfel nu ar fi venit. La urmarire penala nu am facut afirmatia ca cele doua ar fi fost protejatele lui Dragnea, facand numai afirmatii in sensul ca cele doua ar fi fost protejatele directorului DGASPC Alesu Floarea. Explic acest lucru prin faptul ca si Alesu Floarea era protejata, prin prisma partidului si protectiei de la domnul Dragnea', a spus Mirela Chera.

Ea a adaugat ca Floarea Alesu a fost numita director la DGASPC Teleorman de catre Liviu Dragnea, care de altfel a si prezentat-o celor din institutie.

In plus, ea a aratat ca Floarea Alesu i-a 'instruit' pe angajatii de la DGASPC Teleorman ce anume sa declare la DNA, iar Dragnea era considerat ca un 'Dumnezeu' in judetul Teleorman.

'Imi mentin declaratia initiala in care am aratat ca Alesu Floarea instruia martorii ce sa declare la DNA pentru a nu fi incriminata si le spunea ca cei care declara ceva impotriva ei vor avea de suferit. Tuturor le era frica sa nu isi piarda locul de munca, aveau copii acasa. Le era frica si de Alesu Floarea, si de domnul presedinte. Acolo, presedintele era Dumnezeu. Si acum! Toti il ascultau. Nimeni nu facea altfel, sa nu il supere. Si acum! Singura persoana care a incercat sa ma influenteze ce sa declar la DNA a fost Alesu Floarea', a mai declarat martora.

Mirela Chera a precizat ca o alta angajata de la DGASPC Teleorman, Jenica Dumitru, a intocmit in timpul desfasurarii anchetei de la DNA acte prin care se incerca acoperirea lipsei celor doua angajate de la serviciu.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pe 16 ianuarie 2017, cand vor fi audiati patru martori.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4016 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    a (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:54)

    adrian67 [utilizator]

    Era considerat Dumnezeu pentru ca nimeni, niciodata nu s-a comportat cu demnitate, sa refuze sa execute niste dispozitii ilegale. Sunt din Teleorman, plecat din 1990 de acolo, dar acest judet a ramas in comunism din cauza unora ca Dragnea si a locuitorilor ramasi acolo. Mai mult de 30% din tinerii de atunci au facut o facultate si nu s-au mai intors. Pentru mine este de neinteles cum, la 27 de ani de la revolutie inca se mai vorbeste in soapta despre Dragnea. Sa fie frica? Sa fie prostie? Ma crucesc atunci cand merg pe acolo de cine conduce acest judet la nivel de agentii, fisc, primarii.
  • +14 (14 voturi)    
    The godfather (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:00)

    GeorgeOrwell [utilizator]

    So Dracnea is the godfather of Teleorman mafia.
    Cool, avem si noi mafie.
    dl. Dracnea, cam cat ar fi taxa de protectie?
    • +1 (1 vot)    
      raspunde (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 10:57)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeOrwell

      dragnea : "pai, treceti prin parlament legile justitiei asa cum vreau eu si nu mai e nevoie de nicio taxa de protectie".
  • +15 (15 voturi)    
    Erdogan de teleorman! (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:05)

    Johanis [utilizator]

    Abia astept ziua in care nu vom mai vedea acesti indivizi in fruntea politicii romanesti!
    Daca va veni acea zi!
  • +4 (4 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 28 noiembrie 2017, 17:22)

    Un Nene [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      S-ar imbogati duduia cu nasul infundat (Marţi, 28 noiembrie 2017, 22:40)

      alibaba_zeul_meu • • [utilizator] i-a raspuns lui Un Nene

      si te-ai impiedica de ea in 2021 cum te impiedici acum de catanicia. Banii pentru avocati sunt tot din buzunarele noastre.

      Aparatorii infractorilor sa plateasca pentru tainuire si favorizare!

      Amin!
  • +3 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 28 noiembrie 2017, 20:39)

    Radu-Mihai [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Da unde-s postacii vajnici (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 4:44)

    Haskal [utilizator]

    Sa ne explice cum i-a scapat din foame pe toti Dracna, cum a facut si dat partidu care e in toate cele.????
  • +2 (2 voturi)    
    Iata o mare dilema teosofica! (Miercuri, 29 noiembrie 2017, 8:27)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Preafericitul ar trebui sa se impolice. Poate "Dumnezeu" sa faca inchisoare dupa ce furturile sale au fost dovedite de organizatii atee?:-)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by