Sefa Directiei IT din ANAF, Ancuta Macovei, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, pentru luare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 28 noiembrie 2017, 15:49 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au trimis-o marti in judecata pe sefa Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei (in prezent suspendata din functie), sub acuzatia de luare de mita in forma continuata. Potrivit procurorilor, aceasta a primit mita 1 milion de euro pentru a favoriza doua firme sa castige o licitatie.

Procurorii afirma ca, in 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Ancuta Macovei "a pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanta software pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente".

In perioada 2010 - 2014, aceasta a primit, "pentru sine si pentru cealalta persoana, suma totala de 1.054.721 euro (care include si contravaloarea unei deplasari in SUA si alte bunuri materiale de valoare)", precum si "alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro si 22.502 lei".

Potrivit procurorilor, banii dati ca mita erau ascunsi in pachete cu produse de patiserie.

Procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile detinute de Macovei Ancuta, respectiv, asupra sumelor de bani existente in conturile bancare deschise pe numele aceleiasi inculpate, pana la concurenta sumelor de 1.054.721 euro, respectiv 4.300 euro si 22.502 lei ce reprezinta contravaloarea bunurilor materiale primite in contextul de mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1586 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    mda... (Marţi, 28 noiembrie 2017, 16:10)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    zdreanta nu s-a incurcat cu maruntis ...
    • 0 (0 voturi)    
      ANAF ca ana-fura.. (Marţi, 28 noiembrie 2017, 19:51)

      florian3619 [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

      De vazut daca/de cand este suspendata si de ce stipendii inca beneficiaza. Este de notorietate ca functionarii de nivel inalt din ANAF au diverse functii in consilii de administratie consilieri in companii/institutii ale statului la nivel cintral sau descentralizate - asa ca "li se rupe" daca si cand sunt suspendati din functia de baza. Impricinata veghea la sistemul IT din vami asa ca putea maslui multe. Interesant este ce stiu sau \r trebui sa stie cei de la ATIFRAUDA despre cazul din ograda proprie - este de antologie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by