DNA: 61 de persoane condamnate in octombrie in dosare intrumentate de procurorii anticoruptie; printre inculpati - un judecator, un notar, un director de penitenciar

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 20 noiembrie 2017, 19:11 Dosare Anticoruptie


DNA
Foto: AGERPRES
Un numar de 61 de persoane au fost condamnate, in luna octombrie, in dosare instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), printre inculpati numarandu-se un judecator, un notar, un director adjunct de penitenciar, dar si patru primari de comuna si functionari publici, scrie News.ro. Pedepsele aplicate variaza intre 8 luni de inchisoare cu suspendare si 8 ani de inchisoare cu executare, au anuntat, luni, reprezentantii DNA.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii octombrie, in dosare de coruptie instrumentate de DNA, au fost condamnati 61 de inculpati prin 26 hotarari judecatoresti definitive, intre persoanele condamnate fiind un judecator, un notar, un director adjunct de penitenciar, un director APIA, un director general de Regie Autonoma, patru primari de comuna, dar si mai multi functionari publici si agenti de Politie de Frontiera.

Pedepsele dispuse de judecatori fata de cei 61 inculpati variaza intre 8 ani de inchisoare cu executare si 8 luni cu suspendare.

In 31 octombrie, de exemplu, a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare Bolos Florita, judecator in cadrul Judecatoriei Ineu, judetul Arad, pentru abuz in serviciu contra intereselor public, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si instigare la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Tot in octombrie, a fost condamnat definitv la trei ani de inchisoare cu suspendare  Suleap Mihai, notar public din judetul Iasi, pentru abuz in serviciu.

Au mai fost condamnati, directorul adjunct al Penitenciarului Giurgiu, pentru luare de mita, dar si primari din judetele Iasi, Dambovita si Satu Mare.

In diferite dosare de coruptie au mai fost condamnati, reprezentanti ai APIA, ai Politiei de Frontiera, dar si functionari publici din primarii si alte institutii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























470 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    De aia vor sa shimbe legile justitiei... (Luni, 20 noiembrie 2017, 19:15)

    fit [utilizator]

    ...si de aia vor sa o schimbe pe Kovesi!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by