Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat la opt ani de inchisoare in mai multe dosare de coruptie, va fi eliberat conditionat

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 15 noiembrie 2017, 15:04 Dosare Anticoruptie


Cornel Penescu
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finantator al FC Arges, care executa o pedeapsa de opt ani de inchisoare dupa ce a fost condamnat in sapte dosare penale, va fi pus in libertate, a decis miercuri Tribunalul Arges, potrivit News.ro.

Magistratii Tribunalului Arges au respins ca nefondata contestatia formulata de DNA la decizia din 12 octombrie a Judecatoriei Pitesti, de eliberare conditionata a omului de afaceri Cornel Penescu.

Decizia Tribunalului Arges este definitiva si executorie, astfel ca fostul finantator al FC Arges - care executa pedeapsa la Penitenciarul Mioveni - urmeaza sa fie pus in libertate.

Cornel Penescu, fost finantator al echipei FC Arges, avea de executat opt ani de inchisoare, ca urmare a contopirii pedepselor primite in cele sapte dosare de coruptie in care a fost judecat. Decizia a fost dispusa in iunie 2016 de Curtea de Apel Ploiesti, care a decis sa majoreze de la cinci la opt ani de inchisoare pedeapsa pentru omul de afaceri.

Cornel Penescu a fost condamnat in ultimii ani in sapte dosare penale de catre instante din mai multe judete, precum Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt si Tribunalul Teleorman, dar si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Intre dosarele in care Penescu a fost condamnat se numara "Mita pentru arbitri", dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar si dosarul in care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1244 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    mda (Miercuri, 15 noiembrie 2017, 15:07)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    super... a scapat si asta

    pe zi ce trece iti vine sa urli cand vezi cum hoti care fura milioane de euro scapa dupa 1-2 ani de parnaie, fara sa fi fost recuperat niciun prejudiciu

    avem si altii:

    pinalti
    fenechiu
    felix turnatoru`
    etc
  • +7 (7 voturi)    
    un baiat...de zahar (Miercuri, 15 noiembrie 2017, 15:27)

    Cocut [utilizator]

    Iar se apuca de treaba sa vanda zahar la 1 kg cu 950 gr...
  • +3 (3 voturi)    
    cu cat i'o fi crescut averea (Miercuri, 15 noiembrie 2017, 18:47)

    nash pandelica [utilizator]

    si astuia ?! cam tot ca lui fistichiu penelizdu de iasi..
  • 0 (0 voturi)    
    !!!!!!!!!!! (Miercuri, 15 noiembrie 2017, 21:04)

    asavreau [utilizator]

    O condamnare la 8 anio de puscarie ii mai asigura statutul de "om de afaceri"?Hotnews,ar trebui sa va reinstruiti jurnalistii,daca considera borfasii mari oameni de afaceri intrand in logica borfasilor de la PSD.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by