UPDATE Procuroarea Mihaiela Iorga s-a prezentat la DNA Ploiesti. Ea este suspecta de favorizarea faptuitorului in dosarul lui Florian Walter

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 15 noiembrie 2017, 11:25 Dosare Anticoruptie


Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, ea fiind citata de procurori intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ea find anuntata de procurori ca este suspecta de favorizarea faptuitorului, potrivit Agerpres.

UPDATE 11.59 Avocata procurorului Mihaiela Moraru Iorga, Angela Ciurea, a declarat, la iesirea de la DNA Ploiesti, ca procurorii i-au adus la cunostinta clientei sale calitatea de suspect. "Ni s-a adus la cunostinta calitatea de suspect pentru favorizarea faptuitorului, fara faptuitor, fara dosare penale si fara sa dam declaratii", a afirmat avocata. Aceasta a aratat ca Iorga nu a facut declaratii in fata procurorilor in acest dosar. 

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, ca Iorga ar fi suspecta de favorizarea faptuitorului si fals, iar faptele ar avea legatura cu omul de afaceri Florian Walter si cu perioada in care acesta era urmarit international. 

Iorag nu a facut declaratii la sosirea la DNA:



La data de 4 octombrie, Mihaiela Iorga a fost audiata ca martor la DNA Ploiesti intr-un dosar al lui Florian Walter, care s-a aflat in instrumentarea acesteia, fiind ulterior preluat de procurorii structurii teritoriale. 

Surse judiciare au declarat, la acel moment, ca procurorul a fost chemat pentru a oferi lamuriri in legatura cu o expertiza pe care a cerut-o in dosarul lui Walter, care ar fi fost efectuata, dar care nu ar fi fost atasata dosarului respectiv. 

Procurorii DIICOT Ploiesti au efectuat, la inceputul lunii mai 2015, zeci de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, liderul retelei fiind omul de afaceri Florian Walter. 

Florian Walter era acuzat la acel moment ca a pus bazele unui grup infractional organizat, format din 23 de persoane, care a desfasurat, in perioada 2012 - 2014, operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, utilizand ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip fantoma, pentru realizarea operatiunilor ilicite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1293 vizualizari

  • -3 (5 voturi)    
    Iorga s-a intors la DNA, instanta (Miercuri, 15 noiembrie 2017, 12:29)

    xrogo [utilizator]

    anuland decizia lui Kovesi de o scoate din DNA, va dati seama ce cui in pantof pentru sefa DNA il reprezinta aceasta procuroare si de-aceea acum o ataca prin alte cai, deschizandu-i un dosar penal, doar o sa scape de ea!
    • +4 (6 voturi)    
      Esti Intr o Lume Paralela (Miercuri, 15 noiembrie 2017, 13:24)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Statul de NEdrept Paralel Motociclean


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by