Fostul ministru Gabriel Sandu obtine o prima decizie in instanta de eliberare conditionata

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 1 noiembrie 2017, 17:31 Dosare Anticoruptie


Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Judecatoria Sectorului 4 a admis, miercuri, cererea de eliberare conditionata din inchisoare a fostului ministru Gabriel Sandu, care executa o pedeapsa de 3 ani inchisoare in dosarul "Microsoft", anunta Agerpres. Decizia nu este insa definitiva si poate fi contestata de DNA.

Gabriel Sandu le-a cerut magistratilor de la Judecatoria Sectorului 4 sa-l elibereze conditionat din inchisoare, sustinand ca ultimii trei ani au fost "de mare chin" pentru el in penitenciar.

"Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarna in penitenciar. Am un baietel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, in fiecare zi m-am trezit la 05.00 dimineata si am mers la munca. Am participat la toate activitatile din penitenciar. Familia mea si copiii mei au mai multa nevoie de mine", le-a spus Gabriel Sandu judecatorilor.

Avocatul sau a sustinut ca Gabriel Sandu indeplineste toate conditiile pentru a fi eliberat conditionat si a cerut clementa.

"Domnul Sandu se afla intr-o situatie delicata. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a vazut de cand a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu isi cunoaste parintele, deoarece era mult prea mic atunci cand tatal a fost incarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu considera ca este justificata acordarea clementei pentru a-si putea intretine familia", a declarat avocatul.

Pe 3 octombrie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul ministru Gabriel Sandu la 3 ani inchisoare in dosarul "Microsoft". In acelasi dosar au mai fost condamnati Dorin Cocos - 2 ani si 4 luni de inchisoare, fostul primar Gheorghe Stefan - 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru - 2 ani si 4 luni.

Gabriel Sandu este singurul inculpat din dosarul "Microsoft" care se mai afla in detentie, ceilalti trei fiind eliberati conditionat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























369 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Si prejudiciul s-a recuperat...?!? (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 17:46)

    Cocut [utilizator]

    Ca si noi avem acasa copilasi de 5 ani si mergem la munca peste 300 de zile pe an....

    Nu avem judecatori in Romania!

    Hai la miting!!!
    • 0 (0 voturi)    
      Cocuta, (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 22:37)

      alibaba_zeul_meu • • [utilizator] i-a raspuns lui Cocut

      Cand ai dat ultima spaga la judecator?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by