Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru finantarea ilegala a unei echipe de fotbal

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 28 iulie 2017, 19:47 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost condamnat vineri de Tribunalul Olt la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul finantarii ilegale a echipei locale de fotbal, sentinta nefiind definitiva, anunta Agerpres.

Pe langa pedeapsa principala de trei ani si sase luni de inchisoare, Gheorghe Anghel a primit si o pedeapsa complementara constand in interzicerea unor drepturi, pe o perioada de doi ani si sase luni.

Pedepse cu executare au mai primit fostul director al Intreprinderii de Gospodarire Oraseneasca (IGO) Caracal, Stelian Veselin (trei ani si sase luni de inchisoare), si fostul trezorier al echipei FC Caracal, Victor Botezatu (doi ani de inchisoare).

Alti doi inculpati - Petre Neacsu si Artemiza Pisica - au primit pedepse cu suspendare, in timp ce Cristian Georgescu, fost comisar la Garda Financiara Olt, a fost achitat.

Instanta a mai dispus achitarea inculpatilor din dosar pentru infractiunile de grup infractional organizat, retinerea si nevarsarea cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Procurorii DIICOT, care au instrumentat dosarul, sustin ca in perioada 2010 - 2013, la nivelul municipiului Caracal, s-ar fi constituit un grup infractional organizat. Acesta era format initial din Gheorghe Anghel (fost primar al municipiului Caracal), Stelian Veselin (director al unei societati comerciale) si Cristian Georgescu (fost comisar la Garda Financiara Olt) si ar fi avut ca scop sustragerea de sume substantiale de bani in dauna Primariei Caracal si a unei societati comerciale pentru sustinerea echipei de fotbal locale si insusirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase.

Prin activitatea infractionala conjugata si prin mijloace frauduloase, gruparea ar fi creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei.

Echipa de fotbal FC Caracal a evoluat in Divizia C pana in anul 2013, cand a fost desfiintata. Stelian Veselin a fost presedinte al FC Caracal si director al IGO Caracal, societate al carei actionar majoritar a fost Consiliul Local Caracal. O parte importanta a finantarii echipei de fotbal a fost asigurata din sponsorizarile de la IGO.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

576 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by