DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale cu privire la RCS & RDS pentru dare de mita si spalare de bani

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 25 iulie 2017, 23:28 Dosare Anticoruptie


Sediul RCS&RDS
Foto: RCS & RDS
DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale cu privire la RCS & RDS S.A. pentru dare de mita si spalare de bani, impotriva Integrasoft SRL, una dintre filialele RCS & RDS S.A, pentru complicitate la spalare de bani si impotriva lui Mihai Dinei, membru al CA al RCS & RDS, pentru complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de bani, anunta News.ro. De asemenea, procurorii au instituit sechestru asupra a doua bunuri imobile apartinand RCS&RDS pana la echivalentul sumei de aproximativ 3 milioane de euro.

"In legatura cu investigatia desfasurata de Directia Nationala Anticoruptie din Romania ("DNA"), cu privire la care am informat piata si investitorii in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017, in cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017 (impreuna, in cele ce urmeaza, "Prospectul"), cat si in cadrul raportarilor publice ulterioare, aducem la cunostinta faptul ca, in data de 25 iulie 2017, cu privire la RCS & RDS S.A. (filiala Societatii), DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si spalare de bani, cu privire la INTEGRASOFT S.R.L. (una dintre filialele RCS & RDS S.A.), DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la spalare de bani, respectiv cu privire la Dl. Mihai Dinei (membru in Consiliul de administratie al RCS & RDS S.A.), DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la dare de mita si complicitate la spalare de bani", anunta DIGI COMMUNICATIONS, intr-o notificare transmisa BVB.

Acelasi document consemneaza ca tot marti, "DNA a confirmat instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a doua bunuri imobile ce apartin RCS & RDS S.A. pana la concurenta sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de Euro").

"In cazul in care se va constata prin hotarare judecatoreasca definitiva vinovatia RCS & RDS S.A. cu privire la pretinsele fapte penale investigate, este posibil ca aceste bunuri sa fie executate pana la concurenta sumei care face obiectul sechestrului. Vom continua sa cooperam deplin in cadrul anchetei si credem ca RCS & RDS, INTEGRASOFT si fostii sau actualii membri ai conducerii acestora au actionat corect si in conformitate cu legea", anunta compania, precizand ca nu se asteapta ca aceste actiuni "sa afecteze in mod semnificativ activitatea RCS & RDS S.A., a societatii sau a oricareia dintre filialele acestora".

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in 17 mai, ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de Serghei Bulgac, director general RCS&RDS, sub acuzatia de spalare de bani. In acelasi dosar, mai sunt urmarite penal RCS&RDS, pentru dare de mita si spalare de bani, SC Bodu SRL pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani si Integrasoft SRL, pentru complicitate la spalare de bani.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3473 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by