Primarul unei comune din Buzau, condamnat la inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese si fals in inscrisuri

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 18 aprilie 2017, 21:01 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei buzoiene Chiojdu, Andrei Fatu (PSD), trimis in judecata pentru conflict de interese si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa ce in 2012 ar fi dispus realizarea de plati din bugetul Primariei catre o firma detinuta si administrata de sotia sa, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, decizia nefiind definitiva, informeaza News.ro.

Judecatoria Patarlagele l-a condamnat pe primarul Andrei Fatu, care la alegerile de anul trecut a castigat un nou mandat de edil, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, instanta i-a interzis edilului dreptul de a fi ales in autoritati publice sau in functii elective publice si "dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe durata executarii pedepsei".

Decizia magistratilor nu este definitiva si poata fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Andrei Fatu a fost trimis in judecata in mai anul trecut, fiind acuzat ca in 23 iulie 2012, in calitate de primar al comunei Chiojdu, a luat decizia de a se plati contravaloarea facturii emise de SC Conifer Prodcom SRL si a semnat ordinelor de plata prin care respectiva firma, care apartinea sotiei lui Fatu, a obtinut un folos patrimonial.

Edilul este acuzat ca, in aceeasi zi, a intocmit  factura numarul 0000001, furnizor fiind SC Conifer Prod SRL,  pe care a semnat-o, "desi nu avea nicio calitate la societatea comerciala emitenta, factura pe care a folosit-o in vederea  producerii unei consecinte juridice (plata sumei neachitate din valoarea totala  a contractului incheiat intre Primaria Chiojdu si SC Conifer Prodcom SRL)".

Andrei Sergiu Fatu a castigat alegerile din 2012 din partea PDL, ulterior el trecand la PSD in baza OUG 55. Anul trecut, el a candidat pentru un nou mandat de primar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























690 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    ce legi convenabile avem! (Miercuri, 19 aprilie 2017, 8:42)

    nick24 [utilizator]

    faci tot felul de penalitati si apoi iei cu suspendare.
    Oare cine si pentru cine le-a votat?
    Ghici ciuperca...
  • 0 (0 voturi)    
    OUG 55 - OARE CINE A DAT-O SI PT CINE? (Miercuri, 19 aprilie 2017, 13:11)

    nick24 [utilizator]

    "Andrei Sergiu Fatu a castigat alegerile din 2012 din partea PDL, ulterior el trecand la PSD in baza OUG 55. Anul trecut, el a candidat pentru un nou mandat de primar"

    daca nu trecea, nu scapa...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by