Cinci persoane trimise in judecata de DNA pentru infractiuni de coruptie, achitate de Tribunalul Constanta

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 4 aprilie 2017, 19:20 Dosare Anticoruptie


Cinci persoane, printre doua angajate la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sanatatii, trimise in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, dare de mita si complicitate la dare de mita, au fost achitate, marti, de Tribunalul Constanta, instanta spunand ca nu sunt probe ca acestea au comis faptele, transmite News.ro. Decizia nu este definitiva.

Tribunalul Constanta a dat sentinta, marti, intr-un dosar in care cinci persoane au fost trimise in judecata pentru infractiuni de coruptie, ca ar fi au dat, ar fi primit sau au ar fi fost complice la o mita de 1.500 de lei.

Astfel, in decembrie 2015, procurorii DNA Constanta i-au trimis in judecata pe Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, la data savarsirii faptei, pentru luare de mita, Stefania Claudia Tanase, farmacist diriginte si reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societati comerciale, Cosmin Tanase, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Zana Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare si monitorizare unitati farmaceutice din cadrul Ministerului Sanatatii, pentru complicitate la dare de mita.

Procurorii au stabilit ca, pe data de 27 august 2015, Stefania Claudia Tanase a remis, cu titlu de mita, Laurei Spaiu, consilier cu grad profesional superior cu atributii de control la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, bijuterii in valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitarii de catre aceasta din urma a atributiilor de serviciu, ce constau in efectuarea inspectiei unui punct de lucru al firmei, cu destinatia "farmacie", procedura prealabila necesara avizarii deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

Stefania Claudia Tanase a beneficiat de sprijinul Zanei Dobrin si al Cosmin Tanase impreuna convenind asupra necesitatii remiterii mitei si a valorii aproximative a acesteia, precum si de sprijinul Nicoletei Silvia Cota Pascu care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscand scopul remiterii lor, potrivit procurorilor DNA.

Tribunalul Constanta a decis marti, achitarea celor cinci persoane, precizand ca nu exista probe ca acestea au comis faptele pentru care au fost trimise in judecata.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta in termen de zece zile de la comunicare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1474 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by