Elena Udrea, condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Sentinta nu este definitiva

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 28 martie 2017, 17:03 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Elena Udrea a fost condamnata, marti, de instanta suprema la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost condamnata la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita, 4 ani pentru o alta fapta de luare de mita, 6 ani pentru o a treia infractiune de luare de mita si tot 6 ani pentru abuz in serviciu. Ea a fost achitata pentru acuzatiile de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai mare - de 6 ani. Sentinta de astazi nu este definitiva. Pedepsele au fost contopite, urmand ca ea sa execute pedeapsa cea mai mare - de 6 ani. Sentinta de astazi nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, si Tudor Breazu, fost asistent personal al Elenei Udrea, sunt singurii inculpati din dosar, in afara de Elena Udrea, care au primit pedepse cu executare: 5 ani de inchisoare pentru Rudel Obreja si 3 ani pentru Tudor Breazu. Ceilalti inculpati au primit pedepse cu suspendare.

Elena Udrea trebuie sa restituie Autoritatii Nationale pentru Turism 8,1 milioane de lei, precum si 900.000 de euro catre doi martori. Instanta a mai dispus confiscarea a aproximativ un milion de lei de la fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, potrivit News.ro.

"Obliga pe inculpata Udrea Elena Gabriela la plata sumei de 8.116.800 lei cu titlu de despagubiri civile catre partea civila Autoritatea Nationala pentru Turism. Conform art. 254 alin. 3 Cod penal din 1969 confisca in folosul statului de la inculpata Udrea Elena Gabriela sumele de 695.367 lei si 296.076 lei. In baza art. 255 alin. 3 si alin.5 Cod penal din 1969 obliga pe inculpata Udrea Elena Gabriela sa restituie echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii a sumei de 600.000 euro catre martorul Boian Corin si echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii a sumei de 300.000 euro catre martorul Gardean Adrian", se arata in decizia instantei.

Elena Udrea trebuie sa mai achite, de asemenea, cheltuieli de judecata de 20.000 de lei, la fel si Rudel Obreja. Ceilalti inculpati, mai putin Ion Ariton, sunt obligati sa plateasca 15.000 de lei cheltuieli de judecata.

Gheorghe Nastasia,
fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de incercare de 6 ani. Sentinta nu este definitiva.

Ana Maria Topoliceanu
, fost director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Gala Bute" la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, cu un termen de supraveghere de 5 ani. Sentinta poate fi de asemenea contestata.

Ion Ariton,
fost ministru al Economiei, a fost achitat in dosarul "Gala Bute". Sentinta nu este definitiva.

Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare.

Omul de afaceri Dragos Botoroaga a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare.


Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost acuzata in dosarul Gala Bute, alaturi de alti sapte inculpati, de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Procurorii DNA cerusera o pedeapsa orientata spre maximul prevazut de lege pentru infractiunile de care este acuzata Udrea - 21 de ani de inchisoare cu executare.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii i-au acuzat de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Gheorghe Nastasia, si pe omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Procurorii au aratat in rechizitoriu ca pe 24 iunie 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box.

In baza acestui contract, la 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 lei.

"Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana", au aratat anchetatorii.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a avut cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului, deoarece ea a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja pentru a identifica solutii in cazul incheierii contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























37915 vizualizari

  • +29 (67 voturi)    
    Spume face Base (Marţi, 28 martie 2017, 17:07)

    mitg [utilizator]

    La Romania TV in seara asta.
    • +3 (11 voturi)    
      Ar mai trebui o pedeapsa (Marţi, 28 martie 2017, 19:57)

      transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Ca in Game of Thrones, o plimbare la shame-ul gol de la iesirea din parlament catre parnaie, vedetzi aici
      https://www.youtube.com/watch?v=b0rAswn34Is
    • +1 (5 voturi)    
      ha, ha (Miercuri, 29 martie 2017, 9:33)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Nu era Elena Udrea cel mai cinstit candidat la presedentie....ailalti numai hoti, doar ea cinstita.
      Unde e harita igienica se se stearga cu ea la gura cel care a spus asta, luandu-i mereu apararea Elenei Udrea??
  • +30 (68 voturi)    
    in sfarsit.... (Marţi, 28 martie 2017, 17:10)

    sorvas [utilizator]

    sper ca pana la finala sa se mai adauge cativa ani. parca 6 e prea putin. face cum face si iese in 12 - 13 luni.

    macar 10 ani sa-i fi dat mizeriei.
  • +43 (77 voturi)    
    Ma bucur (Marţi, 28 martie 2017, 17:16)

    Cuca [utilizator]

    In ceea ce priveste penalii, justitia trebuie sa fie oarba, indiferenta la culoarea politica si la functia talharilor.

    Foarte bine. Bravo ! Felicitari.

    Acum sper sa-i condamne la fel si pe Dragnea, si pe Ghita, si pe Basescu, si pe Ponta, si pe Tariceanu, etc....
    • -4 (24 voturi)    
      Ma bucur si eu (Marţi, 28 martie 2017, 21:10)

      ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

      ca in sfarsit, justitia a depasit faza rudimentara in care numai probele conteaza, si a luat o decizie justa pe baza antipatiei populatiei dar mai ales cea exprimata de mass media impartiala (as aminti aici Antena3, RTV dar si altele). Caci vinovat e cel (cea) care trezeste mahnia si invidia poporului...
      • +7 (9 voturi)    
        Eu ma bucur pentru altceva (Miercuri, 29 martie 2017, 9:14)

        Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

        Pentru faptul ca printre comentatorii anonimi de pe HN exista experti judiciari mult mai priceputi decat prapaditii de judecatori de la ICCJ.
        Asta nu-i deloc de mirare - se stie doar ca multi romani sunt experti universali, se pricep la orice mai bine decat oricine - dar e motiv de continua bucurie.
    • +1 (7 voturi)    
      eu as adauga (Miercuri, 29 martie 2017, 9:34)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

      pe Videanu, Boc si Berceanu.
  • +24 (56 voturi)    
    ! (Marţi, 28 martie 2017, 17:19)

    Kpriciu [utilizator]

    Foarte putin!
  • +31 (71 voturi)    
    Îi merită, fie și doar pentru postacii plătiți (Marţi, 28 martie 2017, 17:20)

    Harald [utilizator]

    pe care îi avea pe forumuri la vremea aceea.

    Pe forumurile românești a fost cam primul moment când o părere de bună credință ajungea înecată de comentariile postacilor, iar Elena Udrea se mai și lăuda cu asta.

    Să se mai laude și azi cu pedeapsa primită.
    • -7 (15 voturi)    
      huh (Marţi, 28 martie 2017, 19:36)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Harald

      Moscova va pune mai nou sa dati semnale amestecate ca sa diluati din lipsa de credibilitate? Azi maine ajungi si tu si flazneta sau zizin sa ii laudati pe Iohannis si pe Kovesi...
      • +1 (1 vot)    
        ii laudam ca au cu ce sa se laude (Miercuri, 29 martie 2017, 9:35)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

        multi corupti au intrat la puscarie pe timpul mandatului lor.
    • +3 (9 voturi)    
      Ma mir de tine, cum, nu-ti pasa de Bica? (Marţi, 28 martie 2017, 21:28)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

      pardon, de prietena lui Bica? ce parere ai, uite, nu a fost Camelia Bogdan pe care o atacai pe aici, ci alti judecatori.
      • -9 (13 voturi)    
        Camelia Bogdan nu a devenit brusc corectă (Miercuri, 29 martie 2017, 3:21)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

        prin faptul că a fost condamnată Udrea.

        Camelia Bogdan era cel puțin teleghidată de SRI, asta dacă nu cumva avea și epoleți pe sub robă.

        Ce treabă are asta cu Elena Udrea și cu șmenurile ei? La vremea aceea scriam pe foirumuri că e ilegal ce face ea cu Gala Bute, dar postacii ei se ocupau cu atacuri la persoană exact cum faci tu astăzi când vine vorba de Camelia Bogdan.

        Încearcă să te obișnuiești cu ideea, Camelia Bogdan s-a dus și nu mai vine înapoi. La fel și ”dirijorul” ei, Florian Coldea. Acum ghicește tu cine urmează la rând :)
        • +1 (1 vot)    
          noi nu ghicim (Miercuri, 29 martie 2017, 10:06)

          bancher [utilizator] i-a raspuns lui Harald

          dar poate ne spui tu cine urmeaza la rand.
        • 0 (2 voturi)    
          SRI e dusmanul poporului roman? (Miercuri, 29 martie 2017, 20:25)

          Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

          confunzi cu securitatea. Daca ai date de ce nu le dai in presa? Asa, sa stim si noi, vb lui nenea Iancu.
          • -2 (2 voturi)    
            Întrebarea asta spune totul despre tine (Miercuri, 29 martie 2017, 23:57)

            Harald [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

            Dacă ai fi fost capabil să înțelegi rolul serviciilor secrete într-un stat de drept, l-ai fi înțeles deja. Ești numai bun să urli pe forumuri, spor la treabă! :)
            • +1 (1 vot)    
              Vad ca te referi la statul de drept (Vineri, 31 martie 2017, 20:55)

              Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Harald

              atunci? vrei sa spui ca sapa la temelia statului de drept? Asta e, dupa tine, rolul lor? Altfel, zicerile tale se contrazic. De urlat, urli tu, ca inca nu fu nimeni asurzit in scris.
  • +34 (54 voturi)    
    Se face si asta scriitoare (Marţi, 28 martie 2017, 17:21)

    qwed [utilizator]

    Scrie si ea o carte despre presedintele Norvegiei
  • +27 (49 voturi)    
    ++ (Marţi, 28 martie 2017, 17:24)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    E timpul să își comande o zeghe Versace, model de colectie 2018
  • +36 (52 voturi)    
    uite mai ca mai e justitie si in ro (Marţi, 28 martie 2017, 17:26)

    tartoru [utilizator]

    hai cu recuperarea prejudiciilor acum!!
  • +35 (49 voturi)    
    Eu zic ... (Marţi, 28 martie 2017, 17:27)

    JestersTear [utilizator]

    ... sa o lase asa cum a picat si sa se prezinte la penitenciar. S-ar putea la recurs sa nu mai fie asa norocoasa si sa primeasca mai mult.

    Oricum, azi cuvicii, gazii si badea-eii vor desface sampania. E data naibii justitia asta basista....
    :-)
    • +2 (4 voturi)    
      La recursul ei nu poate primi mai mult (Marţi, 28 martie 2017, 21:11)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui JestersTear

      Poate primi mai mult doar dacă face și procurorul recurs, ceea ce oricum nu depinde de recursul ei.
      • -2 (2 voturi)    
        cum sa nu primeasca mai mult? (Miercuri, 29 martie 2017, 10:07)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        nu asa a facut Voiculescu, care la recurs a luat 10 ani? Initial luase vreo 6, daca nu ma inseala memoria.
        la fel si Vantu, la recurs a luat mai mult.
        • 0 (0 voturi)    
          În propria cale de atac (Miercuri, 29 martie 2017, 14:29)

          Harald [utilizator] i-a raspuns lui bancher

          nu ți se poate agrava pedeapsa. Numai dacă face recurs și procurorul se poate agrava pedeapsa.

          Postarea precedentă nu are decât două rânduri, chiar nu ești capabil să le
          înțelegi nici pe alea?
  • +22 (64 voturi)    
    Dubla masura (Marţi, 28 martie 2017, 17:30)

    Ochiana [utilizator]

    In cazul referendumului, Dragnea a luat 2 ani cu suspendare fiind asa zis la prima abatere.
    Pericolul social in cazul dosarului referendumului era mult mai mare pentru ca vorbim da masluirea unor alegeri aici, de falsificarea rezultatului unui vot cu efect asupra STATULUI DE DREPT.
    In dosarul Gala Bute care este pericolul social aici ?! care este amploarea prejudiciului asupra societatii, mita ? ! si aia discutabila de 50.000 de euro parca?!
    Din cate tin minte Madam Udrea a vrut sa-l aduca pe Bute sa joace in Romania, in fata romanilor pentru romani. Credeti ca se uita ea la o geanta de 50.000 de euro cand avea milioanle lui Cocos ?!

    Anyway, poate a luat-o, au dovezi, nu judec eu cauzele astea, fiecare trebuie sa plateasca pentru faptele lui dar mi se par disproportionate sanctiunile in raport cu pericolul social cauzat de faptele fiecaruia.

    Pe Dragnea l-au tratat cu manusi dar in madam asta se arunca cu toate tunurile pur si simplu peste tot pentru ca e "femeia lui Basescu"
    • +17 (51 voturi)    
      Aloo, nenea (Marţi, 28 martie 2017, 18:41)

      FloceaIo [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      aici vorbim de acte de CORUPTIE, in care s-au sifonat milioane de euro. urlam in strada ca sa-i bagam pe corupti la puscarie, iar cand vin deciziile, o dam la intoarsa. ca, deh, au fost bagati din alta tabara.
      • +13 (15 voturi)    
        Dragnea nevinovatul (Marţi, 28 martie 2017, 21:58)

        FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui FloceaIo

        Si la Dragnea despre ce vorbim, nu tot despre acte de coruptie ? Mi se pare ca organizarea fraudei electorale e mult, dar mult mai grava decit sifonarea unor milioane de euro. Sa fie pedepsiti si hotii de euro, dar cum sa-i ierti pe hotii de voturi, pe organizatorii furului la nivel national ?
    • +17 (19 voturi)    
      asa prevede legea (Marţi, 28 martie 2017, 19:21)

      Mumulea [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      Judecatorul hotaraste marimea pedepsei privative de libertate intre un minim si un maxim prevazut de lege pentru fiecare tip de fapte. Nu judecatorul si nici eu nu am facut si votat legea cu aceste disproportii.
      Oricum nu i-au dat maxim, ci spre minim, care nu este atat de mic incat sa poata fi cu suspendare, tot potrivit legii facute nu de mine sau de judecator. Ghici de catre cine ?
    • +7 (13 voturi)    
      Nu-i lua apararea talharului din Plescoi (Marţi, 28 martie 2017, 21:30)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      ca nu tine, nu trebuie sa compari pericolul social cum o faci, ca nu tine! Nici juridic si mai ales nici etic! Tara asta e distrusa de alde Udrea, Cocos si toti sociopatii care fura de sting. Copiii mor in bude si alea care vin de la tara au grija sa le fure viitorul a zeci de mii de oameni. Prin coruptie.
    • +13 (13 voturi)    
      @ ochiana (Marţi, 28 martie 2017, 22:45)

      dekar [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      Dupa parerea mea cred ca ai dreptate dar numai in privinta lui dragnea.Pentru frauda electorala de anvergura ,teleormaneanul trebuia sa primeasca cel putin zece ani de interzicere a drepturilor civile alaturi de cei doi ani cu suspendare.Si atunci marlanul n-ar mai fi fost astazi acolo unde e.
      • +4 (4 voturi)    
        Problema e, (Miercuri, 29 martie 2017, 9:02)

        Mita Beciuklista [utilizator] i-a raspuns lui dekar

        ca la pedepsele cu suspendare nu exista prevazuta sanctiunea cu interdictia unor drepturi. Asta e legea. Cred ca acolo a fost bataia pestelui: i s-a spus Vatafului national ca va fi condamnat, fiindca dovezile sunt beton armat, dar sa fie fericit, ca daca e cu suspendare, se bucura de toate drepturile si libertatile unui om cinstit. Daca in Constitutie n-ar fi fost prevazut explicit, ca nu poate fi numit in functii publice, ci doar ales, atunci ar fi fost si PM. Am fi avut atunci, intrati in Istorie cu votul batrinetului si al asistatilor social, doi PM penali si un plagiator. Ma rog, doi, ca se pare ca gena ereditara de impostura a PSD/PCR se manifesta si la Grajdeanu, catelul Vatafului Dragnea.
  • +17 (39 voturi)    
    La multi ani! (Marţi, 28 martie 2017, 17:32)

    amycus [utilizator]

    Cu executare si in apel!
  • +15 (43 voturi)    
    6 anisori (Marţi, 28 martie 2017, 17:34)

    middle_brick [utilizator]

    hai baieti la apel macar cu 10 ani, pentru tot ce a performat Elena ca ministresa in ale sifonarea fondurilor europene ar merita, nu?
    • +2 (12 voturi)    
      Justitie dupa ochi (Marţi, 28 martie 2017, 22:01)

      FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui middle_brick

      Cine cintareste anii de care vorbesti, tu ? Ai vazut dosarul, stii ce pedepse se dau pentru ce scrie acolo, de unde ai scos cei zece ani ? Socoteala ta merge si la Mazare, Ponta, Sova, Vilcov si multe alte cinstite fete care au dosare penale ? Vosganian cit ar trebui sa stea, dupa parerea ta ? Da, ala pe care l-au scapat de puscarie prin vot, adica uite, nu vrem noi sa-l bagati la bulau, dar stam noaptea pentru 6 mandate de arestare pentru Udrea ! Nu vezi ca macane si macane tare ?
    • +1 (5 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 martie 2017, 7:23)

      [anonim] i-a raspuns lui middle_brick

      • -1 (1 vot)    
        Ce frumos prind diversiunile (Miercuri, 29 martie 2017, 21:30)

        FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui

        Da' pentru contractul cu Bechtel nu le-ai da "autorilor" nimic ? Macar telecabina exista (n-am vazut-o, dar daca zici ca pleaca si ajunge nicaieri...), autostrazile ioc. Se fura in Romania in draci, dar sistemul, recte PSD, stie sa isi musamalizeze porcariile si sa amplifice porcarioarele celorlalti. La Parlament de 27 de ani se potrivesc cvorumurile de te ia greata, dar PSD a stiut sa focalizeze toat indignarea pe Roberta Anastase. La fel si in cazul Udrea, in timp ce clanul Mazare-Nicusor fura de stingea (ne stingeau pe noi), toate tunurile erau pe Udrea si Basescu. Si prostimea a muscat si inca mai musca. Sa mai intreb unde e Ghita, cit a furat si de ce nu-i ia nimeni de git pe cei care l-au tinut in brate ? N-are rost, stim de la Antene si RTV ca problema nationala e Udrea.
        • +1 (1 vot)    
          Comentariu sters de utilizator (Joi, 30 martie 2017, 8:07)

          [anonim] i-a raspuns lui FlorinG

          • 0 (0 voturi)    
            Ok, dar... (Joi, 30 martie 2017, 20:18)

            FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui

            ...nici cum vor astia, daca dau banii inapoi (macar de i-ar da) sa nu mai fie bagati, ca sa nu, vezi-doamne, aglomereze institutia. Sa-i bage la beci, dar numaratoarea zilelor de puscarie sa inceapa abia dupa ce s-a recuperat ultimul sfant. Pina atunci sa stea fara numaratoare. Ai dat banii, incep zilele sa treaca, nu - nu.
  • +20 (42 voturi)    
    Daca era ca la americani fara contopire, (Marţi, 28 martie 2017, 17:34)

    Aphex [utilizator]

    probabil lua vreo 138 de ani...
  • +12 (36 voturi)    
    Binisor (Marţi, 28 martie 2017, 17:34)

    Fanel01 [utilizator]

    Se putea si mai bine !
  • +11 (39 voturi)    
    Elenaaaaaaa Wooooodreaaaaaa (Marţi, 28 martie 2017, 17:36)

    un domn [utilizator]

    la coltzul Infam ...6 ani de brutarie...daca contesta ia ZECE ! alaturi de varan ! sa fie Primit !
  • +10 (36 voturi)    
    Cam putin, trebuia sa sara de zece (Marţi, 28 martie 2017, 17:37)

    voxpopulix [utilizator]

    Probabil o sa execute maxim 2 ani, ca asa se procedeaza la noi, mai ales cand furi milioane.

    O zi trista pentru Basescu. Sper sa nu o faca scapat la ultima instanta.
  • +16 (36 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 martie 2017, 17:37)

    [anonim]

  • +13 (25 voturi)    
    gratiata (Marţi, 28 martie 2017, 17:40)

    chiareleste [utilizator]

    "Udrea a fost condamnata pentru acuzatiile de luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete" - daca gratiaza abuzul, a scapat si asta :)
    • +9 (17 voturi)    
      o scapa (Marţi, 28 martie 2017, 18:40)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui chiareleste

      de abuz, dar nu scapa de luare de mita.
  • +22 (36 voturi)    
    LA MULTI ANI ! (Marţi, 28 martie 2017, 17:42)

    zapciu [utilizator]

    O veste buna pentru tara ! Ii dorim la fel si lui Dragnea.! Cu cati mai multi hoti la puscarie cu atat mai bine pentru noi! Multumim DNA!
    • -2 (2 voturi)    
      veste buna? (Miercuri, 29 martie 2017, 10:56)

      noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui zapciu

      Cu ce a mers mai bine tara de cand e Voiculescu in puscarie sau daca va fi Udrea???

      Ma doare capul cand vad cu cata bucurie e pentru un politician la puscarie... Puscaria consuma bani, nu dezvolta o tara. Ne mandrim cu catusele de 3-4 ani si in timpul asta tara e blocata complet !!! Din consumul de la supermarket nu rezulta nimic....
  • +22 (36 voturi)    
    ce misto dau pinguinii astia cu suspendare (Marţi, 28 martie 2017, 17:43)

    linarel [utilizator]

    judecatori nu le pot spune. Semnalul transmis e clar : toata lumea liber la furat
    eu ma duc sa iau o lamaie ca mi-e scirba deja
  • +33 (39 voturi)    
    4 ani cu suspendare? (Marţi, 28 martie 2017, 17:45)

    levierul [utilizator]

    pana unde vom merge cu porcariile astea?
    cand vor putea oare parlamentarii nostri sa voteze un cod penal mult mai aspru? cand vor vota recuperarea avansata a prejudiciilor? Cum pot iesi din inchisoare in perioada de probatiune oameni care apoi declara public ca nu sunt de acord cu pedeapsa primita si se considera nevinovati? Cum poate fi eliberata conditionat o persoana in cazul in care prejudiciul nu a fost recuperat?
    ce tara speram sa avem daca ea nu poate sa aiba parte de o justitie corecta?
    • +22 (26 voturi)    
      Ai dreptate (Marţi, 28 martie 2017, 18:34)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui levierul

      Nastasia a luat geanta de bani pe care spune ca i-a dat-o lui Udrea. Dar fara dovada. Probabil ca la el au ramas banii caci 50.000 E sunt maruntis pentru ce avea Udrea.
      • +9 (9 voturi)    
        În România contează cine a cooperat (Marţi, 28 martie 2017, 21:14)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        cu procurorii, nu cine a luat banii :)
    • 0 (0 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 martie 2017, 7:24)

      [anonim] i-a raspuns lui levierul

  • 0 (40 voturi)    
    dreptate (Marţi, 28 martie 2017, 17:45)

    bobyff [utilizator]

    sa facut dreptate domne. A schimbat Topliceanca de 9 ori declaratia pana a iesit cum au vrut procurorii. Si uite domne ca sa facut dreptate, a lasat-o pe Topliceanca si cu banii si libera sa fure. Pai cine mai vine inapoi in Romanistan?
  • +6 (40 voturi)    
    ... (Marţi, 28 martie 2017, 17:47)

    axel8 [utilizator]

    Nu este corect ca dupa 4 condamnari cu 21 de ani de parnaie, patzachina asta sa faca doar 6. din care maxim 4 ani si eliberare pe buna purtare. Trebuia 21 de ani pe muchie, ca in SUA, sa se sature dupa atatia ani de furat sa sa nu mai auzim nici noi niciodata de Udrea.
    Sa tot furi in tara asta cu asa sentinte blande
  • +19 (31 voturi)    
    .... (Marţi, 28 martie 2017, 17:57)

    tirolez [utilizator]

    La toti suspendatii astia li se confisca ceva? Se recupereaza ceva? Altfel e fix pix.
    • +4 (12 voturi)    
      de ce nu (Marţi, 28 martie 2017, 18:41)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

      citesti tot articolul?
  • +7 (31 voturi)    
    Sentinta definitiva (Marţi, 28 martie 2017, 18:00)

    UpNext [utilizator]

    va fi de 3 ani cu executare, din care se scad zilele petrecute in arest si domiciliu fortat la "Stejarii", plus alte zile de stres; se va descoperi ca e insarcinata si/sau cu o tumora (benigna), sta-n spital al AKH Viena o perioada, dupa care face serviciu in beneficiu comunitar o saptamana si, uite asa, iese libera ca o floricica de primavara, fara nicio zi de inchisoare executata. Pam-pam!
    • -1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 martie 2017, 7:26)

      [anonim] i-a raspuns lui UpNext

  • -15 (21 voturi)    
    foarte bine (Marţi, 28 martie 2017, 18:08)

    Inna100 [utilizator]

    desi, as considera mai practic, sa ramana in libertate, dar cu privarea unor mai multe drepturi civile, cu minimum 2 ani de munca in folosul comunitatii, sa aiba si desigur confiscarea intregii averi, facuta in mare pe cai necinstite
    • +3 (17 voturi)    
      Mai bine la zuhaus (Marţi, 28 martie 2017, 18:34)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Inna100

      Privarea de libertate e ce merita.
  • -9 (33 voturi)    
    bravo Tolo!! (Marţi, 28 martie 2017, 18:14)

    king david hotel [utilizator]

    Cand scria Tolo despre asta, toti paznicii etici taceau din gura si molfaiau osul oferit de regimul PDL!

    Cand ziaristii erau amenintati, corifeii libertatii erau ocupati cu sinecuri basiste.
  • +5 (21 voturi)    
    ... (Marţi, 28 martie 2017, 18:24)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    bravo !!! la multi ani !!!

    pacat .. probabil executa 3, trebuiau vreo 10 dati, ca sa faca 5 barim ...
  • +5 (25 voturi)    
    LA MULTI ANI NUTZI!!! (Marţi, 28 martie 2017, 18:25)

    kiko [utilizator]

    la multi ani nutzi!!!
  • +8 (26 voturi)    
    The big reunion la Zuhause (Marţi, 28 martie 2017, 18:36)

    Kaladin [utilizator]

    Varanul, Mazare, Cucusor, Bica Bibilica, Phontanel, Bonbonel and Co. Intr-o lume ideala, astia toti ar bea apa bahlita la Jilava.
    • 0 (2 voturi)    
      Despre Zuchthaus e vorba, (Marţi, 28 martie 2017, 21:16)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      dacă tot ți se pare cool :)

      https://de.wikipedia.org/wiki/Zuchthaus
      • 0 (2 voturi)    
        I know, ceva gen maximum security prison (Miercuri, 29 martie 2017, 5:33)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Harald

        Dar eu voiam sa hiperbolizez mai pe departe, sa sugerez ca la zuhause udrea s-ar simti ca acasa.
  • +5 (29 voturi)    
    Postacii lu' Udrea au iesit din vagauni (Marţi, 28 martie 2017, 18:41)

    zapciu [utilizator]

    dar o sa ramana fara finantator! Sa astepte si ei vreo 6 ani
    • +9 (11 voturi)    
      Asa e (Marţi, 28 martie 2017, 20:44)

      floyd [utilizator] i-a raspuns lui zapciu

      Elena Udrea e tot timpul gravida și naște prostaci :))
  • +11 (27 voturi)    
    Pareri (Marţi, 28 martie 2017, 18:41)

    oltean50 [utilizator]

    Unii o vor la inchisoare cat mai multi ani , altii o vad ca o fiinta nevinovata care a avut viata de lux doar pe banii ( furati ) ai sotului .

    Oare nu stia ca sunt furati ?

    Oare este chiar asa nevinovata ?

    Oare , chiar judecatorii o condamna nevinovata ?

    Si oare ce a lasat in urma anii in care a condus Ministerul Tursimului ?

    Pana la urma trebuie sa consideram corecta decizia definitiva a justitiei .

    Si sa nu mai facem ca la scoala primara : da, tata , am copiat si mi-a dat 2 dar pe Georgica l-a prins tot copiind si i-a dat 4.
  • -2 (12 voturi)    
    Kll Bill??? (Marţi, 28 martie 2017, 18:54)

    king david hotel [utilizator]

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8055960-concurs-superlative-alegerea-elenei-udrea-soarele-pdl-motorul-unei-generatii-kill-bill-politicii-romanesti-inteligenta-frumoasa-tenace-vezi-text-selectie-video.htm

    era si Oprea pe acolo....
  • +16 (18 voturi)    
    Foarte bine dar... (Marţi, 28 martie 2017, 19:28)

    gemart [utilizator]

    atentie la nuante. Multi urla ca a fost in sfarsit condamnata ca nu mai e Basescu presedinte s-o apere. Fals. A fost condamnata abia acum pt ca procesele astea treneaza ani de zile. Basescu a avut un rol esential in formarea unui mecanism juridic si un dept. anticorptie autonome. Cat a fost presedinte n-a putut sa "protejeze' nici pe frate-su nici multi pdl-isti. Faptul ca Basescu a luat-o complet pe aratura da apa la moara minciunii ca "de ai lui nu s-a atins nimeni" Dar acum? Ce acoliti a lui Basescu au fost anchetati DUPA ce el si-a terminat mandatul? Udrea a intrat la apa din mandatul lui dar Videanu a fost achitat recent cand Basescu nu mai era nimic. Da, Basescu a luat-o razna, dar acuza ca DNA a fost la degetul lui ramane o mare minciuna marca antena 3, menita sa slabeasca justitia si sa-i faca scapati pe penalii ce roiesc in jurul mafiei care e acum la putere.
  • +7 (9 voturi)    
    Nuti ... (Marţi, 28 martie 2017, 19:41)

    Robin_W [utilizator]

    nu draga, nu 6" ci 6 ani!
  • +9 (13 voturi)    
    hehe... (Marţi, 28 martie 2017, 20:02)

    liviu_ [utilizator]

    un inceput bun... speram finalul sa fie si mai bun... un 8-10 ani asa!

    interesant e ca ./.. ghitzatv a invitat-o pe udrea... deci e clar ca dupa ani intregi in care tvurile psdiste urlau ca udrea fura... o sa scpuna,,, brusc... ca donsoara e o victima...
    asta daca mai era vreo indoiala pentru oamenii cu mai mult de 1 neuron functional ca nu este coalitie contra (presupuselor) abuzuri ale justitiei... e coalitie contra justitiei si a statuluyi dedrept! coalitie facuta, evident de penali!

    cand e vorba de furt se aliaza dreapta cu stanga ma ma mama...
  • -2 (14 voturi)    
    Postacii (Marţi, 28 martie 2017, 20:13)

    sabie [utilizator]

    Postacii de pe hotnews si nu numai, platiti ani de zile din banii Elenei Udrea, ofteaza adanc acum.
    Cum e viata asta... Ieri pentru Lenuta, azi pentru Codruta.
  • +9 (13 voturi)    
    Putin, foarte putin... (Marţi, 28 martie 2017, 20:20)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    La corupti trebuie aplicata pedeapsa maxima si obligatoriu un spor in caz de contopire...Cand fura bani publici sa stie ce-i asteapta...
  • +9 (13 voturi)    
    "La Multi Ani" (Marţi, 28 martie 2017, 20:43)

    altqwerty [utilizator]

    "cu sanatate, sa va dea Domnul ce va dorim" :)
  • +10 (12 voturi)    
    Nu inteleg... (Marţi, 28 martie 2017, 22:01)

    blackarrow [utilizator]

    ce "contopire" de pedepse e asta ? slaba sentinta , nu's cum se face dar judecatorii astia sint prea moi ...
    • 0 (2 voturi)    
      Problema e de la lege, care prin pedepse (Miercuri, 29 martie 2017, 10:28)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

      pentru coruptie prevede pedepse prea mici si nu de la judecatori ! In caz de concurenta de infractiuni pentru care se decide ca este vinovat se aplica pedeapsa cea mai mare la care se adauga o treime din celelalte...Ea a avut 3 acuzatii din cinci pentru care a fost declarata vinovata in acest doasar.
  • +5 (7 voturi)    
    mai sa fie... (Miercuri, 29 martie 2017, 2:52)

    Observatory [utilizator]

    am inteles ca jongla cu banii, alti au jonglat cu mii de oameni morti..
    Tovarasul Iliescu sta bine in conacul cumparat cu bani de la Moscova...

    Asta trebuia impuscat ca cea mai iubita familie !!!
  • 0 (4 voturi)    
    un pic de paine ... (Miercuri, 29 martie 2017, 8:57)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    ...ati vazut destul... acum si un pic de paine si poporul poate dormi linistit...

    ...saraca tara, saracii oameni...
  • -2 (4 voturi)    
    iar sare ca ars base (Miercuri, 29 martie 2017, 9:22)

    jackalphonse [utilizator]

    A desfiintat spitale si scoli, dar sa l vezi acum ce militeaza pentru modernizarea puscariei.
  • -1 (3 voturi)    
    Si massmedia ce vrea? (Miercuri, 29 martie 2017, 10:24)

    Toni_Romania [utilizator]

    Fiinta asta (si nu de capul ei) a smanglit ban public ZECE ani de zile. Massmedia ce vrea acuma? Sa laudam autoritatile si justitia ca zece ani au lasat-o sa devalizeze ban public? Aceasta condamnare 'spectaculoasa", pt. mine, este fix "frectia Diana".
    Doar naivii sau cei din Sistem se mai entuziasmeaza.
    • +1 (5 voturi)    
      suntem niste catei care ne bucuram de firimituri (Miercuri, 29 martie 2017, 12:16)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Speram ca mai tarziu sa avem o masa civilizata.
      Asta este.
      Nastase a fost condamnat pentru o conferinta si hartuit cu niste termopane. Frectii. Nastase a devalizat industria romaneasca, a furat miliarde de euro, dar ne am bucurat ca a trecut pe la racoare un timp minuscul.
  • -2 (6 voturi)    
    Justitia . . . . (Miercuri, 29 martie 2017, 10:58)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . trebuie sa condamne pe fapte dovedite temeinic nu pe povesti spuse in urechea procurorului de catre informatori mai mult sau mai putin corecti sau spuse judecatorilor de catre procurorul insasi. Nu cred, ca poti condamna pe cineva pentru omor in lipsa cadavrului si a martorilor oculari(cazul Cioaca) sau pe spusele unuia cum ca am dus mita in biuroul lui Udrea. Udrea era acolo? Nu nu era dar era biuroul ei! Daaaa! Bine. 6(sase) ani de inchisoare si vreo trei milioane de euro despagubiri. Despagubiri cui? Ministerului ca a cheltuit cu gala Bute! Pai gala a avut loc, s-au incasat bani drepturi de televiziune si altele. Pentru mine e o nebuloasa cum e cu Justitia noastra. Pe Dragnea se straduiesc toti, dar absolut toti, sa il scape de puscarie si pe babuta care a dat o gaina mita (recunostinta daca vreti) unui doctor o condamni la patru ani de inchisoare! Hai sa fim seriosi Nu am nicio indoiala asupra faptului ca Udrea la fel ca absolut toti politicienii cu functii mari nu a incalcat legea si a colectat bani pentru partid. Dar asta trebuie dovedita oameni buni cu fapte concrete , martori oculari,inregistrari video sau audio, nu vorbe spuse de catre unul sau altul. In SUA nici nu ar fi fost pornit procesul in atare situatie. Stia toata lumea ca All Capone era cel mai mare criminal at timpului si a fost bagat la inchisoare pentru o evaziune fiscala, nu pentru multiplele sale omoruri. De ce? pentru ca nu au putut fi dovedite in fata justitiei, oameni buni. de aia!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by