Dosarul Gala Bute: DNA a cerut pentru Udrea o pedeapsa cu executare spre maximul prevazut de lege

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 1 martie 2017, 12:57 Dosare Anticoruptie


Procurorul DNA a cerut miercuri, la ultimul termen din dosarul "Gala Bute", condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsa cu executare orientata spre maximum prevazut pentru faptele de care este acuzata, respectiv luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, transmite News.ro.

Magistratul a solicitat ca si fostul ministru al Economiei Ion Ariton sa primeasca o pedeapsa cu executare.  

Dupa ce procurorul spune pentru fiecare inculpat in parte ce pedeapsa ar trebui sa primeasca, raportat la faptele de care sunt acuzati in dosarul "Gala Bute", instanta asculta pledoariile avocatilor. 

Inculpatii vor putea apoi, in ultimul cuvant, sa declare daca sunt vinovati sau nevinovati si sa faca ultimele declaratii privind acuzatiile ce le sunt aduse de procurorii DNA. 

Instanta va ramane apoi in pronuntare, urmand sa anunte cand va fi data sentinta in dosarul "Gala Bute". 

Decizia instantei nu va fi definitiva si va putea fi contestata de inculpati si procurori. 

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea a declarat, la intrarea in sediul instantei supreme, ca se asteapta sa fie achitata, pentru ca nu crede ca poate fi condamnata pe denunturi mincinoase, neprobate timp de doi ani cu nimic in instanta. 

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia si omul de afaceri Dragos Botoroaga.  

Printre faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata sunt: luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5370 vizualizari

  • 0 (18 voturi)    
    In virtutea (Miercuri, 1 martie 2017, 13:04)

    coor [utilizator]

    faptului ca Lucian Bute nu mai bate pe nimeni , io propun ( este perfect oportun ) sa se claseze cazul , eventual un OUG in aceasta directie ! :))
  • -2 (12 voturi)    
    bravo (Miercuri, 1 martie 2017, 14:26)

    bobyff [utilizator]

    dar ai vazut vreodata dna-ul sa ceara altceva decat maximul? Stim cum face kovesi dosarele, culese politic. Ce ma inspaimanta este faptul ca aceasta femeie Kovesi nu-si reproseaza nimic la cele 40 de pagini copiate integral in doctoratul ei? Stiu nicusorii useristii o sa-mi sara la gat in apararea plagiatoarei. Pentru nicusorii useristi este grav doar daca furi 1milion de euro dar nu este deloc grav daca furi 40.000 euro.
    • +4 (10 voturi)    
      ce imi place (Miercuri, 1 martie 2017, 15:12)

      Keni [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

      1. Din pacate, tu compari mere cu pere. Chiar cred ca tu nu ai facut in viata ta o lucrare de licenta sau de master. Cred ca nici eseu. cei 4% sunt similaritati date de soft-ul care verifica tezele. Iar soft-ul nu da decizii de plagiat sau neplagiat. Dar de, trebuie explicat si celor care habar nu au cu ce se mananca.
      2. Nu ai nici o farama de proba ca DNA face dosare politice- faci si tu ca jegurile PSD-iste: "am citit in presa".
      3. Nicusorii useristi pe care ii numesti tu, sunt de obicei, persoane cu un nivel de inteligenta considerabil peste al tau. Cadaca si tu ai avea, nu ai mai debita asemenea tampenii.
      4. Lasa consipratiile astea idioate si mai bine citeste niste carti, nu mai pierde timpul pe aici debitand prostii de-astea.
      • +1 (1 vot)    
        Inteligența nu exclude partizanatul și corupția (Miercuri, 1 martie 2017, 17:28)

        Harald [utilizator] i-a raspuns lui Keni

        Îl avem ca exemplu excelent pe Adrian Năstase, iar a te auto-declara inteligent și a spune sau sugera că interlocutorul e prost nu te face cu nimic mai deștept, mai puțin partizan sau mai puțin corupt. Dar demonstrează lipsa de educație.

        A adopta o atitudine de superioritate intelectuală față de interlocutor e o simplă manipulare de care ar trebui să-ți fie jenă. Acum spune dacă-ți place ecoul :)

        Partea pe care ar trebui s-o înțelegi este că a coloniza forumurile cu postaci USR discreditează USR-ul, la fel cum s-a discreditat și PSD din același motiv, la fel cum s-a discreditat și Elena Udrea la vremea ei etc.
  • +2 (2 voturi)    
    pedeapsa maxima este pentru cei din completul de (Miercuri, 1 martie 2017, 17:15)

    ty [utilizator]

    judecata pentru ca nu cumva sa aiba curajul sa o achite. Deci vor pronunta o sentinta cu cativa ani de puscarie. Vom vedea la o decizie definitiva care-i treaba.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by