Dosarul Olgutei Vasilescu se intoarce la DNA pentru refacerea anchetei - decizie definitiva

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:21 Dosare Anticoruptie


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu
Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, sa retrimita la Directia Nationala Anticoruptie dosarul in care ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de fapte de coruptie din perioada in care a fost primar al Craiovei, respingand totodata si cererea procurorilor ca dosarul sa fie trimis la instanta suprema, anunta News.ro.

"Respinge exceptia necompetentei personale a Curtii de Apel Bucuresti invocata de reprezentantul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. Respinge ca neintemeiata contestatia formulata impotriva incheierii penale din data de 15.12.2016, pronuntata de Judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia I Penala, in dosarul penal nr. 27415/3/2016/a1", se arata in decizia instantei, care este definitiva.

La termenul anterior, DNA a cerut ca dosarul sa fie trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca Olguta Vasilescu a fost aleasa in Parlament, iar judecata este de competenta instantei supreme.

Procurorul DNA a recuzat, in 17 ianuarie, la Curtea de Apel Bucuresti, judecatorul care trebuia sa ia in discutie contestatia privind retrimiterea la DNA a dosarului in care ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, este acuzata de fapte de coruptie, iar avocatul acesteia a recuzat procurorul de sedinta si a sustinut ca recuzarea instantei este "absolut nemaiintalnita, este o premiera".

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 15 decembrie anul trecut, pentru a doua oara, retrimiterea la DNA a dosarului Olgutei Vasilescu, in care este acuzata de patru fapte de luare de mita pe care le-ar fi comis cand era primar al Craiovei, dupa ce in urma cu doua luni a dispus ca aceasta cauza sa fie restituita procurorilor pentru a preciza care sunt obiectul si limitele judecarii in cazul fostului edil, insa Curtea de Apel a stabilit ca dosarul sa se intoarca la Tribunalul Bucuresti, pentru continuarea judecarii in Camera preliminara. DNA a formulat o noua contestatie, dupa decizia din 15 decembrie.

Pe 19 iulie 2016, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Olguta Vasilescu, pentru luare de mita si spalare de bani, alaturi de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului, in 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul "donatiilor", Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, "ca urmare a exercitarii influentei sale politice", suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut de un artist strain.

Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5898 vizualizari

  • -9 (21 voturi)    
    politie politica (Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:23)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    dacuta de echipe mixte ilegale sri-dna
    MCV-ul nu vede?
    • -2 (8 voturi)    
      uhm (Vineri, 27 ianuarie 2017, 17:32)

      tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      MCV-ul vede cum penali sunt promovati in partide si numiti in pozitii care le ofera imunitate penala, vezi rumegatoarea din stire.

      MCV-ul mai vede si cum haita asta de hoti si escroci numita Parlamentul Romaniei face si modfiica legi sa se apere pe ei si pe prietenii lor sa poata fura incontinuare din banul public si/sau cum sa santajeze firme private sa "cotizeze" la PSD daca nu vrea sa primeasca 3 controale pe zi, vezi tot pe rumegatoarea din stire.
  • +4 (8 voturi)    
    mixed feelings (Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:24)

    nellino [utilizator]

    nu stiu pe cine sa injur...
  • -7 (21 voturi)    
    cine plateste? (Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:33)

    vodatepes [utilizator]

    Cine plateste pentru rebutul de dosar? Eee de ce nu ceremn promovarea legi raspunderi magistratilor? Alo domnul Johannis de ce nu cerem acesta lege sa fie promovata?
  • +3 (13 voturi)    
    Sa nu ametiti de atat viteza! (Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:33)

    Dodel540 [utilizator]

    Mai dar ce bine merge justitia in Romania!!
    Peste 4-5 ani cand se va da o solutie definitva, oamenii se vor intreba oare de ce saraca olgutza este chinuita de sistem(binom) in asemenea hal.
    • -1 (5 voturi)    
      Nu te cred. (Vineri, 27 ianuarie 2017, 17:33)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

      Eu am auzit ca in România Justitia e independenta. Nu s-a promis ca până și procesul CRIMINALULUI Iliescu nu va mai dura mult... maxim inca 10-12 ani
  • +9 (19 voturi)    
    A inceput sa functioneze (Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:38)

    Frank777 [utilizator]

    protectia anti puscarie la PSD.Olguta poate face DNA dosarul mai beton si mergi direct la puscarie.Ceea ce va dorim si noi si cazare placuta.
  • -1 (11 voturi)    
    Nu iese Codruta la interviu,noi suntem DNA (Vineri, 27 ianuarie 2017, 15:52)

    xrogo [utilizator]

    si noi ne facem de ras,acum sigur tace malc si nu mai este asa guraliva!
    • +1 (7 voturi)    
      cu (Vineri, 27 ianuarie 2017, 17:23)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      un dosar nu se face primavata.
      mai ales ca a fost trimis inapoi pentru refacerea anchetei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by