Fostul sef al Politiei Harsova, condamnat definitiv la trei ani si doua luni de inchisoare cu executare

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 12 ianuarie 2017, 21:51 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Politiei Harsova a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Constanta, la trei ani si doua luni de inchisoare cu executare, dupa ce ar fi constrans un medic de la Spitalul Judetean de Urgenta sa intocmeasca retete pentru medicamente compensate, pe care sa le trimita apoi unor farmacii ale unor apropiati de-ai sai care sa le deconteze ilegal, informeaza News.ro. In luna mai a anului 2016 el fusese condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare de catre Tribunalul Constanta.

Curtea de Apel Constanta l-a condamnat, joi, pe Nicu Ion la trei ani si doua luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de santaj si fals in declaratii.

De asemenea, instanta a decis micsorarea daunelor morale pe care fosul sef al Politiei Harsova trebuie sa le achite catre partea civila Diana Lilia Bandrabur de la 25 de mii de euro, cand hotarase Tribunalul Constanta, la sapte mii de de euro, echivalent in lei la data efectuarii platii efective.

Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

In luna mai a anului trecut, Tribunalul Constanta l-a condamnat pe Nicu Ion la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj.

Fostul comandant al Politiei Harsova a fost trimis in judecata in martie 2014 de catre DNA. Procurorii anticoruptie au stabilit ca, in iunie 2012, Nicu Ion, in calitatea de comisar sef de politie, a constrans o persoana, medic la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, sa intocmeasca retete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurari de Sanatate pe care sa le trimita farmaciilor apartinand SC Venita Lau & Mar SRL (apartinand unor apropiati ai politistului), urmand ca acestea sa nu elibereze efectiv medicamentele, dar sa deconteze retetele de la buget.

In baza unei intelegeri, el urma sa isi insuseasca o parte din sumele de bani obtinute de societatea comerciala prin aceasta modalitate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























820 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by