Prorectorul UMF Iasi, Doina Azoicai, trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 5 ianuarie 2017, 18:48 Dosare Anticoruptie


Prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi a fost condamnat, joi, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit o tava de argint si un ceainic pentru inscrierea unui student strain la facultatea de Medicina din Iasi, scrie news.ro.

Magistratii Tribunalului Iasi au dispus, joi, condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare a fostului decan al facultatii de Medicina din Iasi, Doina Azoicai, in prezent prorector al UMF Iasi.

Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Doina Azoicai a fost acuzata de luare de mita, dupa ce ar fi primit in toamna anului 2014 o tava de argint si un ceainic de la un cetatean marocan, pentru inscrierea fiului acestuia la Facultatea de Medicina din Iasi.

Procurorii DNA au sustinut ca tanarul a fost inscris in anul II, desi in baza documentelor depuse nu ar fi avut acest drept.

In acelasi dosar, tatal studentului marocan a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita, in timp ce un alt cetatean marocan, care ar fi intermediat mita, a primit doi ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la dare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, Doina Azoicai a semnat in noiembrie 2014, in calitate de decan al facultatii de Medicina din Iasi, procesul verbal de inscriere la studii a unui student marocan, desi existau mai multe nereguli in dosarul de inscriere.

Anchetatorii au sustinut ca in baza procesului-verbal respectiv, Azoicai a aprobat solicitarea de inscriere direct in anul II de studii desi, pe baza documentelor depuse, tanarul originar din Maroc nu putea fi inscris la studii decat in anul I.

Procurorii au precizat ca bugetul UMF Iasi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 de euro, reprezentand "taxa de scolarizare pe care institutia de invatamant avea interesul legal sa o incaseze pentru anul I de studii".

Totodata, anchetatorii au stabilit ca tava de argint si ceanicul primite de fostul decan reprezinta mita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2582 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    Tot cu suspendare? Nu ne mai vindecam prea curand! (Joi, 5 ianuarie 2017, 19:14)

    UnOarecare [utilizator]

    Macar vreo 100.000E amenda penala si sigur stateau pe ganduri corupti nostri bugetari!
    Asa ii doare`n pix mai degraba dar la banut ii ustura!
  • +1 (1 vot)    
    condamnare (Joi, 5 ianuarie 2017, 19:58)

    nimrod [utilizator]

    Pai, daca ne gandim la altii, e de bine, e chiar cu un an mai mult... de bine. Tara lui Dragnea, de...
  • +1 (3 voturi)    
    minunat (Joi, 5 ianuarie 2017, 20:20)

    muciflenduri [utilizator]

    Marocanul intermediar ia 2 ani cu executare, iar biata femeie primeste 3 ani cu suspendare.
    Pai ea saraca ce a facut? Doar un fals in acte si o mita obosita. Pai la ce bani au facut de pe urma francofonilor, e jenant sa ii stricati susta femeii pentru o tava nenorocita.
  • +3 (3 voturi)    
    adevaratul prejudiciu (Joi, 5 ianuarie 2017, 21:37)

    T-Ora [utilizator]

    Bugetul UMF o fi fost el prejudiciat cu 5 mii de euro dar prestigiul UMF cred c-a luat-o in barba rau de tot. Si asta e important pt o institutie de invatamant superior, nu aia 5 mii de euro. Pt magaria asta ar trebui sa fie pedepsita Azoicai care era decana pe vremea aia cu cel putin 5 ani fara nici o suspendare. Pai ce imagine dai tu daca te apuci sa inscrii un student asa de dragul unui ceainic? Maine o sa inscrie inca 2 pe niste robinete aurite si poimaine inca 5 pe un WC in cristal. Ca nu-i incape fundul pe unul romanesc ca toata lumea.
    Gluma, gluma dar ce-a facut decana asta este o palma data intregii facultati de medicina, ba chiar scolii de medicina romanesti: hai neamule la noi ca va dam diplome cate vreti, numa' sa platiti taxele si banii pentru examene, si-un ciubuc acolo sa fim si noi, sefii, multumiti.
    • +2 (2 voturi)    
      ce prestigiu? (Joi, 5 ianuarie 2017, 23:15)

      muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

      De 25 de ani se stie ca toti strainezii cotizeaza la greu pentru a trece examenele. Doar in ultima vreme au inceput s-o lase ceva mai moale cu primitul, si asta doar pentru ca au avut destule scandaluri cu DNA-ul.
      In esenta UMF vinde diplome de doctori pentru tot felul de cetateni care nu reusesc sa intre la medicina in tarile de origine. Nu merge nimeni sa studieze medicina la Iasi pentru ca au auzit ce doftori de isprava ies de acolo.
  • +2 (4 voturi)    
    o noua stea in devenire (Joi, 5 ianuarie 2017, 23:24)

    revo [utilizator]

    Bravo, cinci ani cu suspendare! Pai, s-a aranjat; cu CV-ul acesta, are dreptul la un post de ministru secretar de stat in Ministerul Educatiei, in cel mai penal guvern!
  • +2 (2 voturi)    
    Oameni cinstiti (Vineri, 6 ianuarie 2017, 10:44)

    vlad.pe [utilizator]

    Oare câți studenti nu au reusit sa intre la UMF pentru ca zeci de locuri sunt deja cumpărate ? Apoi ne intrebam de ce nu avem medici pregătiți.
    Unul care da mita la admitere oare se va apuca de invatat in timpul celor 6 ani de studentie ? V-ati trata copilul la un astfel de doctor ?

    A verificat cineva averea Prorectorului si a Rectorului ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by