Mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita. Instanta a admis cererea DNA
In conditiile existentei unui mandat de arest preventiv, procurorii il pot da in urmarire pentru punerea in aplicare a mandatului.
DNA a solicitat judecatorilor inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva, invocand ca Sebastian Ghita a incalcat dispozitiile controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din politie si parchete.
Instanta suprema a admis joi o cerere a DNA de inlocuire a masurii controlului judiciar pe cautiune cu masura arestarii preventive. Solicitarea a intervenit dupa ce fostul deputat a incalcat termenii controlului judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi din Politie si Parchete, scrie Agerpres.
Un procuror DNA a declarat in sala de judecata ca Sebastian Ghita nu s-a prezentat de doua ori la IPJ Prahova si nu a mai fost gasit nici acasa, dar nici la alte adrese.
"Sebastian Ghita a dat dovada de rea-credinta. El si-a premeditat fuga. Exista date si indicii ca a fugit si s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecata. Desi era supravegheat de trupe speciale, el a reusit sa se ascunda. Disparitia sa a fost premeditata, lucru indicat prin desele inregistrari difuzate de Romania TV, post controlat de Sebastian Ghita, in care acesta incearca sa arunce vina pe alte persoane. Va rugam sa emiteti un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, pentru ca acesta sa poata fi dat in urmarire", a spus procurorul.
De cealalta parte, avocatul lui Ghita a recunoscut ca fostul deputat a incalcat conditiile controlului judiciar, insa a spus ca nu exista date ca acesta a parasit teritoriul tarii.
Pe 27 decembrie 2016, magistratii de la ICCJ au respins o prima cerere a DNA de arestare in lipsa a lui Sebastian Ghita, insa au mentinut interdictia ca acesta sa paraseasca teritoriul Romaniei.
Sebastian Ghita a fost ultima data la IJP Prahova in ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna in cadrul controlului judiciar pe cautiune. Ulterior, el a fost citat sa se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiesti in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, la sediul Parchetului ajungand doar avocatii sai.
Fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca le frecventa, fara a fi insa gasit, au precizat surse apropiate anchetei.
Potrivit acestora, el a fost dat in consemn la punctele de frontiera, fiind cautat pe teritoriul intregii tari.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 6 luni
- 15 ani 1 luna
- 14 ani 9 luni
- 11 ani 1 luna
- 10 ani 10 luni
- 4222 zile
- 4025 zile
- 3691 zile
- 3605 zile
- 3605 zile
- 7543 zile
- 4216 zile
- 5782 zile
- 6357 zile
- 3769 zile
- 3621 zile
- 6208 zile
- 5561 zile
- 6166 zile
- 3663 zile
- 4228 zile
- 5901 zile
- 6735 zile
- 5305 zile
- 5232 zile
- 6287 zile
- 6260 zile
- 3317 zile
- 4468 zile
- 6261 zile
- 3720 zile
- 3536 zile
- 4530 zile
- 5334 zile
- 5348 zile
- 6168 zile
- 5329 zile
- 3613 zile
- 3580 zile
- 4453 zile
- 5971 zile
- 4493 zile
- 5754 zile
- 4046 zile
- 6100 zile
- 4607 zile
- 3543 zile
- 3766 zile
- 4878 zile
- 3556 zile
- 3802 zile
- 6618 zile
- 5526 zile
- 4815 zile
Pai, acest specimen a vut vreme sa ajunga in orice loc de pe planeta, fara sa fie deranjat de nimeni, pt simplul fapt ca judecatorii au admis aberatiile avocatilor, cum ca bietul Ghita ar putea fi decedat sau s-ar putea afla intr-un spital!
Rusine pe toata linia. Romania s-a facut inca o data de tot...hai sa-i spunem mustar, ca daca scriu "cacat" precis ma cenzureaza deontologii de la HN.
De rasul curcilor!
Iata, in cazul Ghita, ce rau si cat rau poate face un ofiter acoperit, un protejat al serviciilor secrete. Desigur ca si ofiterii SRI, sau SIE sau cei de la DGIA pot fi patrioti si nu sunt malefici in sine. Problema lor este atunci cand ei depasesc limita culegerii de informatii si se implica direct in activitatile, fie ele si guvernamentale, care trebuie tinute sub control informativ.
Pentru culegerea de informatii exista celebrii deja INFORMATORI, care pot furniza informatii si/sau documente despre activitatile ilegale, insa cand un ofiter acoperit devine ministru sau parlamentar el prezinta pericolul si riscul DUBLEI comenzi. Caci, pe langa politica partidului si pe langa rigorile promisiunilor facute electoratului, el mai asculta si de ordinele venite de la sefii din serviciul de informatii, in primul rand de acestea.
Si atunci apare des intalnita situatie in care un politician vorbeste frumos, dovedeste ca stie problemele tarii, dovedeste in discursuri si tolcsouri ca are solutii viabile, insa cand ajunge intr-un post de decizie parca l-a lovit Dumnezeu in cap si uita tot, actioneaza cu totul altfel decat a prezentat in campanie sau la TV. De ce? Pentru ca au primit alte ordine de la sefii din servicii, acesti ofiteri acoperiti si, mai ales, sefii lor reprezinta si se constituie intr-un pol de putere politica nelegitim, ascuns, care deturneaza, poate chiar si tranzactioneaza, vointa electoratului, una zicand in campanie ca politicieni mascati si alta fumand cand ajung la putere ca primministri, ministri sau parlamentari.
De asta sunt ei periculosi, ca raspund la comenzi ascunse, care scapa controlului public, fie el si parlamentar(vezi Ghita membru in comisia de control SRI).
e o inovatie in tratamentul psihiatric, probabil.
Macar circul lui Ghita ne mai amuza, ca cu politica ne-am lamurit. :)
Asteptam noul episod.
Sa ii uram acelasi traseu.