Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, nu s-a prezentat la IPJ Prahova unde trebuia sa semneze pentru controlul judiciar / Politia l-a cautat si la domiciliul din Ploiesti

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 29 decembrie 2016, 11:01 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Stirile ProTV
Fostul deputat Sebastian Ghita nu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, unde era asteptat joi, la ora 10.30, pentru a semna conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar dispus in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova. Ghita a fost ultima data la IPJ in 19 decembrie, iar dupa doua zile nu a raspuns citatie procurorilor DNA Ploiesti, fiind cautat de politisti si dat in consemn la frontiera, potrivit news.ro. 

UPDATE 13.10 Surse din IPJ Prahova au declarat pentru News.ro ca politistii sunt joi, la aceasta ora, la domiciliul lui Sebastian Ghita situat intr-un cartier rezidential din Ploiesti dupa ce acesta nu s-a prezentat la Politie Potrivit acelorasi surse, nici de aceasta data, fostul parlamentar nu a fost gasit

Fostul deputat Sebastian Ghita trebuia sa se prezinte joi, la ora 10.30, la sediul din Ploiesti al IPJ Prahova, pentru a semna in cadrul controlului judiciar dispus in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova si care se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au declarat pentru News.ro surse din Politie.

Reprezentanti ai Politiei Prahova au declarat pentru News.ro ca, potrivit procedurilor, IPJ Prahova va anunta Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la faptul ca Sebastian Ghita a incalcat prevederile controlului judiciar, urmand ca magistratii sa dispuna in consecinta.

Marti, instanta suprema a respins cererea DNA Ploiesti de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa a fostului deputat Sebastian Ghita si a mentinut masura controlului judiciar pe cautiune, cu interdictia de a parasi tara in acest dosar.

Un complet de trei judecatori de la instanta suprema decisese, in 16 decembrie, ca lui Sebastian Ghita sa ii fie ridicata interdictia de parasire a tarii, una dintre obligatiile din cadrul controlului judiciar pe cautiune.

Fostul deputat este cautat din 21 decembrie, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghita nu avea dreptul sa plece din tara fara acceptul procurorilor pentru ca decizia din 16 decembrie, pana la judecarea contestatiei, nu era definitiva. Politistii l-au cautat pe Sebastian Ghita la locuinta sa din Ploiesti, dar si in alte locuri pe care acesta le frecventa, insa nu l-au gasit, iar in 22 decembrie au anuntat Inalta Curte de Casatie si Justitie ca fostul deputat a incalcat termenii controlului judiciar pe cautiune.

De asemenea, politistii au informat DNA Ploiesti ca Sebastian Ghita nu a fost gasit dupa ce pe numele lui a fost emis mandatul de aducere.

Ultima data, Sebastian Ghita s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale. Unul dintre acestea in care, alaturi de Ghita, sunt acuzati si fostii sefi ai Parchetului Curtii de Apel Ploiesti Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova Viorel Dosaru si fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova Constantin Ispas se afla pe rolul instantei supreme.

In acest dosar, Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, cumparare de influenta, santaj, spalare de bani, folosirea de informatii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, precum si pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In aprilie 2016, procurorii DNA Ploiesti au admis cererea lui Sebastian Ghita de constituire a cautiunii in limita sumei de 59.417.133 lei, dupa ce acesta a depus garantii reale imobiliare si mobiliare asupra mai multor bunuri imobile, bunuri mobile reprezentand echipamente ce apartin unei societati comerciale si opere de arta, toate in valoare de 86.652.513,50 lei.

In cel de-al doilea dosar, aflat tot pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sebastian Ghita este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu. Ghita este acuzat ca i-a dat lui Badescu o casa pentru a primi finantare de la bugetul local pentru asociatia Basket Club Asesoft.

De asemenea, Sebastian Ghita este urmarit penal in alte doua dosare de coruptie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania in 2012 si cel in care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Hertanu este acuzat de fraude cu fonduri europene si alte infractiuni, in acesta din urma fiind cercetati si fostul sef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum si fiul acestuia Vlad Cosma.

Sebastian Ghita a mai fost cercetat in dosarul "Tracia - Asesoft". La inceputul lunii martie, judecarea dosarului "Tracia - Asesoft" in care Sebastian Ghita si alte opt persoane au fost acuzati de inselaciune in legatura cu tranzactii petroliere prin care au produs un prejudiciu de 200.000 de lei a incetat ca urmare a prescriptiei.

Sebastian Ghita a ramas fara imunitate dupa ce mandatul sau de deputat a incetat in decembrie, dupa alegerile parlamentare.

Ghita a fost deputat intre 2012 si 2016. In acest an, el a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea PRU, insa acest partid nu a trecut pragul electoral, astfel ca nu a intrat in Parlament.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5288 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Ignatul - Sf. Ignatie Teologul (Joi, 29 decembrie 2016, 11:13)

    Sati [utilizator]

    Guit a fost taiat de...Ignat si Inatoarea.
    • +3 (3 voturi)    
      ghita (Joi, 29 decembrie 2016, 12:32)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Sati

      guita prin vreo tara care n-are acord de extradare cu Romania. asa ca, ne face bezele si noua si celor care l-ar frige la protap.
  • +17 (17 voturi)    
    Felicitari (Joi, 29 decembrie 2016, 11:17)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Serviciile si-au facut datoria - ca si in cazul Hassan. Statul mafioto-securist român si-a salvat unul din pilonii sai, multi ani vajnic membru al grupului de crima organizata numita PSD.
    • +4 (4 voturi)    
      Cu un amendament ! (Joi, 29 decembrie 2016, 14:44)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      "Serviciile" lui Bombo si Iliescu "si-au facut datoria" in cazul Haisam. Apoi "serviciile" sub Basescu si-au facut cu adevarat datoria si l-au adus inapoi in Romania.

      PS. Asa ca, sa nu ne grabim ! ;)
  • +13 (13 voturi)    
    ... (Joi, 29 decembrie 2016, 11:18)

    Flaviius [utilizator]

    Vai , dar cum ! Sunt de-a dreptul socat ...
  • +5 (7 voturi)    
    ... (Joi, 29 decembrie 2016, 11:22)

    Flaviius [utilizator]

    Ca si completare , cine crede ca in anul 2016 poti sa te faci nevazut pentru mult timp , luandu-ti sacul cu cele 400 de mil de euro in spate , e de oprostie rara .

    Ori mergi sa traiesti in Kenya cu Masaaii , ori inevitabil vei fi prins relativ repede . Ghita care mare expert IT stie cat de usor e sa dai de urma cuiva . Dar frica..

    Disperare domnu` Ghita ?
    • 0 (2 voturi)    
      exista multe locuri, unde cu bani (Joi, 29 decembrie 2016, 12:33)

      om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Flaviius

      ai o viata lunga si fericita.
      prin polinezia, in paraguay, columbia, venezuela, argentina.
      sau chiar in rusia, coreia de nord, sau, exotic, in cuba libre .:-))
    • +1 (1 vot)    
      fiind priceput (Joi, 29 decembrie 2016, 12:35)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Flaviius

      in astea cu abacul, chiar crezi ca a plecat cu banii cash in carca? cine stie de cand strange prin conturile din paradisuri fiscale?
      • 0 (2 voturi)    
        ... (Joi, 29 decembrie 2016, 12:58)

        Flaviius [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        Nu mai e chiar asa nici cu paradisurile fiscale . Au picat pesti mult mai mari decat el. Mai in siguranta e daca isi ia valiza cu bani decat cu tranzactiile facute prin banci care sunt mai mult sau mai putin depistabile .

        Cat despre locurile alea unde te poti ascunde , l-au gasi pe Popa in Jakarta si pe chelu ala deputat in Kenya .

        De ce are toata lumea senzatia ca astia "rai" sunt niste genii invincibile ? Stati calmi baieti , ca nu sunt...
  • +4 (10 voturi)    
    ho bre (Joi, 29 decembrie 2016, 11:33)

    om simplu din multime [utilizator]

    ca dara nu se terminara ziua...
    el apare la ceas de seara, la ceas de taina...
    noblesse oblige !
    • 0 (2 voturi)    
      pai, (Joi, 29 decembrie 2016, 12:37)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

      o fi lasat si alte inregistrari la televiziunea proprie.
      avocatii lui n-ar putea fi "convinsi" sa ciripeasca pe unde si-o odihinii oasele greu incercate de trebile tarisoarei pentru care s-a sacrificat atata?
  • +3 (9 voturi)    
    disparut.. (Joi, 29 decembrie 2016, 11:37)

    om simplu din multime [utilizator]

    mi se pare impropriu...omu' e inca tanar, aaaa ?!
    fugit, el fugitivo, fugar, runaway, uschit.
  • +3 (7 voturi)    
    Ceea ce se stia deja de marti dimineata (Joi, 29 decembrie 2016, 11:51)

    Susufler0 [utilizator]

    de catre toti cei carora nu le place sa se izmeneasca, a primit confirmarea azi !

    Ghitza a ales sa fie fugar, in asteptarea unor vremuri mai bune (o lege de amnistie si gratiere, de exemplu!).

    Indraznesc sa fac o predictie : Ghitza o sa intre in puscarie aproximativ cam cand ar fi trebuit sa iasa de acolo, adica peste vreo 6-7 ani.

    PS. Succes Ghitza ! ;)
    • +2 (2 voturi)    
      PPS. Primele care imi vor spune daca (Joi, 29 decembrie 2016, 12:44)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      bazele predictiei mele sunt corecte vor fi, evident, instantele de judecata.
  • +9 (9 voturi)    
    firmele lui se hranesc tot din banul public. (Joi, 29 decembrie 2016, 11:56)

    ouyang [utilizator]

    misto, nu? infractorul incaseaza bani in continuare.
  • +3 (3 voturi)    
    ghita.... (Joi, 29 decembrie 2016, 13:16)

    XXXXL [utilizator]

    daca servciile sunt umplute numai cu neamurile celor decidenti.... face fiecare ce vrea, ca are o acoperire..... o intreaga mizerie....
  • +2 (2 voturi)    
    inca un IT-ist (Joi, 29 decembrie 2016, 18:04)

    natbl73 [utilizator]

    care a plecat din tara la aflarea rezultatului alegerilor...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by