Surse: Sebastian Ghita ar fi fost pierdut luni seara de politistii care il filau, dupa ce a plecat de la un eveniment al SRI

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2016, 13:50 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: HotNews / DP
Sebastian Ghita era filat inca de saptamana trecuta de politistii Directiei pentru Operatiuni Speciale, la cererea procurorilor, luni seara el fiind pierdut de cei care il urmareau pe DN1, in timp ce se indrepta catre casa de la un eveniment al SRI, au declarat surse apropiate anchetei pentru agentia Mediafax.

Fostul deputat Sebastian Ghita a participat luni seara la o intalnire a membrilor comisiei parlamentare de control al SRI, din care a facut parte mandatul trecut, unde au participat si directorul serviciului si ceilalti directori executivi, au confirmat joi fostul presedinte al comisiei Georgian Pop (PSD) si fostul membru al comisiei, deputatul liberal Cezar Preda. Preda a afirmat ca Sebastian Ghita era "colocvial, volubil".

Potrivit surselor citate, Sebastian Ghita era filat de politistii Directiei pentru Operatiuni Speciale inca de saptamana trecuta, la cererea procurorilor. Fostul parlamentar ar fi fost vazut ultima data de cei care il monitorizau luni seara, pe DN 1, iar in timp ce se indrepta catre locuinta sa din Ploiesti, masina lui ar fi disparut din raza vizuala a politistilor.

Sursele citate sustin ca politistii care il supravegheau ar fi spus ca acesta conducea cu peste 200 km/h si ca un alt autoturism i-ar fi blocat pe politisti. Ulterior, masina in care se afla Sebastian Ghita a fost gasita la locuinta sa, astfel ca cei care efectuau filajul ar fi crezut ca fostul deputat doarme.

Politistii ar fi anuntat procurorul ca Sebastian Ghita nu e de gasit la o zi distanta, marti, in jurul orei 16:00, sustin aceleasi surse.

Pana la ora transmiterii stirii, reprezentantii Politiei Romane nu au facut nicio precizare referitoare la acest subiect.

  • Politia din Prahova a informat instanta suprema ca Ghita a incalcat controlul judiciar

Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a informat, joi dimineata, Inalta Curte de Casatie si Justitie ca Sebastian Ghita este de negasit, incalcand prevederile ordonantei prin care s-a dispus masura controlului judiciar. Procurorii iau in calcul sa ceara arestarea acestuia, potrivit unor surse.

"Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a informat Inalta Curte de Casatie si Justitie ca Sebastian Ghita a incalcat prevederile ordonantei prin care s-a dispus masura controlului judiciar pe cautiune. Nu s-a prezentat la citarea organelor de urmarire penala" a declarat Marian Popescu, purtator de cuvant al IJP Prahova

Potrivit sursei citate, in baza mandatului de aducere emis de procurorii DNA Ploiesti, politistii l-au cautat pe omul de afaceri, insa nu l-au gasit: "Nu este dat in urmarire nationala. Vorbim de un mandate de aducere emis de procurori, act procedural care nu face obiectul activitatii de dare in urmarire", a mai precizat Marian Popescu

Potrivit legii, in baza mandatului de aducere a fost cautat la domiciliu si la alte adrese declarate de fostul deputat ca fiind frecventate. Politistii nu l-au gasit astfel ca au intocmit procese verbale in acest sens, prin care au informat parchetul si instanta. Pe baza acestor acte, procurorii DNA vor putea solicita un mandat de arestare in lipsa, iar in cazul in care acesta va fi emis, politistii vor merge din nou la domiciliul lui Ghita. Daca fostul parlamentar nu va fi gasit, va fi dat in urmarire nationala. Potrivit unor surse judiciare, procurorii iau in calcul sa ceara arestarea in lipsa a lui Sebastian Ghita.

Fostul deputat a fost citat miercuri, la ora 12, de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul Ponta - Blair in care este acuzat de spalare de bani. Sebastian Ghita nu s-a prezentat, in fata procurorilor ajungand doar avocatii sai.

Sebastian Ghita a ramas fara imunitate dupa ce mandatul sau de deputat a incetat in luna decembrie, dupa alegerile parlamentare.

Sebastian Ghita a fost deputat intre 2012 si 2016. In acest an, el a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea PRU, insa acest partid nu a trecut pragul electoral, astfel ca Ghita nu a intrat in Parlament.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12773 vizualizari

  • +22 (24 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 decembrie 2016, 14:00)

    [anonim]

  • +19 (19 voturi)    
    eu stiu unde e (Joi, 22 decembrie 2016, 14:02)

    bancheru83 [utilizator]

    joaca table cu mazare pe o plaja privata in madagascar.i as indemna pe politisti sa l ,,urmareasca'' cu mare atentie pe facebook deacum,eventual sa i dea like la postari.
  • +11 (13 voturi)    
    "Pierdut" (Joi, 22 decembrie 2016, 14:08)

    mitg [utilizator]

    Probabil le-a pierdut Ghita cateva mii de lei la fiecare in buzunar, ca vin sarbatorile, sa aiba si ei de-un cozonac, iar ei sa stea pe marginea drumului o juma' de ora ...
    • +11 (11 voturi)    
      Lasa politistii, de la Helvig incepe (Joi, 22 decembrie 2016, 15:10)

      man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Politia e complice, tinand sub tacere incidentul 16 ore de la producerea lui. Ragaz suficient pt a disparea. Ghita avea interditcie de a parasi tara, fiind sub control judiciar in doasarul cu procurorii de la Ploiesti.
      SRI e vinovatul principal. La fel ca la fuga lui Hayssam...
      Iohannis e cel care trebuie sa-i traga la raspundere aici. El trebuie sa vorbeasca urmatorul.
  • +9 (9 voturi)    
    Sah Mat ? (Joi, 22 decembrie 2016, 14:16)

    contributor.bis [utilizator]

    SRI 1 - POLITIA 0
  • +21 (21 voturi)    
    stai... (Joi, 22 decembrie 2016, 14:17)

    igorashu [utilizator]

    Conducea cu 200km/h si nu a fost dat prin statie sa fie oprit de Politia Rutiera?
    • +11 (11 voturi)    
      plus (Joi, 22 decembrie 2016, 15:08)

      IulianVacaru [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

      ca alt autoturism i-a blocat (probabil premeditat pe politisti). E f clar ca accelerarea la 200 (e imposibil sa fi mers pe tot dn1 cu 200 ca in multe locuri nu ai fizic cum) si autoturismul care i-a blocat pe politisti au fost premeditate si intentionate. Omul e pe fuga, s-a panicat si a intins-o. Acum pana unde reuseste sa fuga, nu e james bond, e posibil sa faca greseli.
      • +2 (2 voturi)    
        in preajma Otopeniului?! (Joi, 22 decembrie 2016, 16:30)

        VirginiaBatog1 [utilizator] i-a raspuns lui IulianVacaru

        Hai sa ne uitam la "Departures"!
  • +6 (10 voturi)    
    la data de 16 decembrie 2016 (Joi, 22 decembrie 2016, 14:38)

    Gustav666 [utilizator]

    ICCJ i-a ridicat lui Ghita interdictia de a parasi tara.
    Puneti-i sare pe coada...
  • +11 (11 voturi)    
    asta dovedeste, daca mai era cazul (Joi, 22 decembrie 2016, 15:20)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    cat de corupt este sistemul, justitie ,sri, politie.
  • +10 (10 voturi)    
    E cazul unor demisii (Joi, 22 decembrie 2016, 16:01)

    Comentatorul-x [utilizator]

    Daca se confirma fuga de sub nasul serviciilor secrete, e cazul unor demisii rasunatoare.
    Nu suntem un stat african, stat in care diferite factiuni se lupta intre ele si fiecare face ce vrea.
    Pe bune ? chiar asa ?
    • +3 (5 voturi)    
      Exact asta e România (Joi, 22 decembrie 2016, 16:49)

      Harald [utilizator] i-a raspuns lui Comentatorul-x

      numai că modelul e preluat de la ruși, nu de la africani. România e o cleptocrație împănată cu servicii secrete, la fel ca Rusia și Ucraina
  • +7 (7 voturi)    
    Fix chiar dupa petrecerea de la SRI (Joi, 22 decembrie 2016, 16:42)

    Ochiana [utilizator]

    asta doar cu complicitatea "prietenilor" de la SRI se putea face
  • 0 (0 voturi)    
    da, nasol sfarsit de an pentru tara (Vineri, 23 decembrie 2016, 11:21)

    revo [utilizator]

    Sfarsitul de an arata ingrozitor de rau.
    SRI, serviciile in general - s-au demascat in toata splendoarea: legea este doar pentru catei. Dulaii sar gardul nestingheriti.
    PSD - majoritar.
    Dragnea - innebunit de putere si de frica de a nu scapa puterea din mana, baga Romania intr-o situatie incredibila fata de NATO si fata de aliatii americani.
    Impartirea guvernului intre Dragnea si Tariceanu, dar fara participarea, macar formala, a viitorul prim-ministru-papusa-gonflabila.
    Iohannis - in corzi, da pas cu pas inapoi si nu va mai face niciun fel de politica.
    PNL - imputit de la cap, in cadere libera.
    Opozitia - o face doar Basescu, dar are doar 5% si vorbeste cu impotentii, cu orbii si cu surzii.
    Programul de guvernare - jaful secolului. Singurul de altfel, pentru ca, dupa implementarea lui, nu va mai ramane nimic de jefuit si nimeni care sa constate sau sa sanctioneze jaful.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by