Politia din Prahova: Sebastian Ghita a incalcat termenii controlului judiciar. A fost informata instanta suprema

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 decembrie 2016, 12:11 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Hotnews
Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a informat, joi, Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la faptul ca fostul deputat Sebastian Ghita a incalcat termenii controlului judiciar pe cautiune prin neprezentarea sa la DNA Ploiesti in baza citatiei emise de procurori, urmand ca judecatorii sa dispuna in consecinta, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al IJP Prahova, Marian Popescu.

Sebastian Ghita, care se afla sub control judiciar pe cautiune, s-a prezentat ultima data la Politie luni, unde a semnat conform procedurii impuse prin aceasta masura.

Totodata, una dintre obligatiile impuse prin masura controlului judiciar era ca fostul parlamentar sa se prezinte ori de cate ori era chemat de autoritati, obligatie pe care Ghita a incalcat-o, miercuri, prin neprezentarea sa la sediul DNA Ploiesti in urma citarii.

"In conditiile in care inculpatul a incalcat termenii controlului judiciar, IJP Prahova a informat, in aceasta dimineata, Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va dispune in consecinta", a declarat Marian Popescu.

La data de 22 noiembrie, ICCJ a decis definitiv ca Sebastian Ghita ramane sub control judiciar pe cautiune in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti alaturi de fosti sefi din politie si parchete.

De asemenea, instanta a respins, la acel moment, cererea lui Sebastian Ghita de a parasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea judecatorilor.

Procurorii DNA Ploiesti au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, dupa ce acesta nu s-a prezentat la Parchet in baza citatiei anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, Ghita a fost citat sa se prezinte la DNA Ploiesti la ora 12,00 in dosarul Ponta-Blair, insa nu a venit, el trimitandu-si avocatii, care au refuzat sa faca declaratii in fata presei.

In aceste conditii, fostul deputat a fost cautat la domiciliul sau si la mai multe adrese despre care se cunostea ca sunt frecventate de fostul parlamentar, fara a fi insa gasit, au adaugat sursele citate.

Politistii il cauta in continuare pe Sebastian Ghita, sursele citate precizand ca a fost dat in consemn la punctele de frontiera si ca este cautat pe teritoriul intregii tari.

Sebastian Ghita a ramas fara imunitate dupa ce mandatul sau de deputat a incetat in luna decembrie, dupa alegerile parlamentare.

Sebastian Ghita a fost deputat intre 2012 si 2016. In acest an, el a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea PRU, insa acest partid nu a trecut pragul electoral, astfel ca Ghita nu a intrat in Parlament.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6664 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Si il spune lu maica-sa (Joi, 22 decembrie 2016, 12:38)

    Frank777 [utilizator]

    ca nu a fost cumine.
  • +7 (7 voturi)    
    ori (Joi, 22 decembrie 2016, 12:50)

    nahir [utilizator]

    e intr-o tara care nu are extradare cu Romania, gen Bahamas, ori e mort..
  • +8 (8 voturi)    
    a fugit? (Joi, 22 decembrie 2016, 12:54)

    vodatepes [utilizator]

    A fugit? Da voi unde erati desteptilor ca va platim boiereste. Cred ca va uitati cu gura cascata la TV ce face Dragnea. Domriti in post?
  • +4 (4 voturi)    
    Politia nu-l da in urmarire (Joi, 22 decembrie 2016, 13:15)

    tropotaru [utilizator]

    pe Ghita decat in cazul in care acesta se prezinta si declara ca a fugit
  • +4 (4 voturi)    
    somn de moarte... (Joi, 22 decembrie 2016, 13:23)

    unuldincei14milioane [utilizator]

    ar fi bine sa nu mai bata isteric si degeaba clopotul cei implicati in acest proces fiindca i-au lasat fix suficient timp/spatiu ca in caz de urgenta sa aiba timp/loc ca sa dispara.
  • +1 (1 vot)    
    Politia de Frontiera de ce nu e intrebata ? (Joi, 22 decembrie 2016, 14:00)

    Pindona [utilizator]

    Nimeni dintre ziaristii astia nu suna sa intrebe la Politia de Frontiera , daca a iesit unul Ghita ? O fi asa greu ? Si sa ne spuna si noua aici ce au raspuns. Se stie sigur daca a plecat si cand a plecat si pe unde si cu ce cursa de avion sau altceva , ca doar avem granite securizate , sau tb urmate procedurile pana se sterg toate urmele ?
    • 0 (0 voturi)    
      nu (Joi, 22 decembrie 2016, 14:41)

      independentu [utilizator] i-a raspuns lui Pindona

      era sub control judiciar, nu putea iesi din tara sub propria identitate
  • +1 (1 vot)    
    cred... (Joi, 22 decembrie 2016, 14:24)

    astronaut [utilizator]

    ca nitica ''racoare ''nu-i strica , fiindca s-a infierbantat foarte mult in campanie !!
  • +1 (1 vot)    
    La intalnirea fostilor membri ai Comisiei (Joi, 22 decembrie 2016, 15:07)

    Susufler0 [utilizator]

    de control al SRI cu fostii membri SRI, Ghita a intarziat 10 minute, rastimp in care el s-a intalnit cu actualii ofiteri SRI carora le-a povestit un film ce ii placuse mult in copilarie.

    Cica ala rau zbura cu peste 200 de km/h, urmarit de politistii cei buni. La un moment dat un sofer neindemanatic i-a blocat nitel pe urmaritori, suficient cat cel urmarit sa poata iesi din raza vizuala a politistilor, sa opreasca masina langa o alta stationata. Filmul il vazusera si sereistii care i-au comunicat asta iar in plus i-au spus si ca e bun, le-a placut si parca ar vrea sa-l revada. Ghita le-a facut pe plac !

    PS. Voua va place ?

    PPS. Unii deja pe FB zic ca filmul e prost si ca noi suntem luati de fraieri !
  • 0 (0 voturi)    
    Altii... (Joi, 22 decembrie 2016, 16:18)

    Irina25 [utilizator]

    ,,,mult mai vinovati decat acest Ghita, se plimba liberi si n-au absolut niciun stress. Ce se poate intelege de aici?!
  • 0 (0 voturi)    
    militienii=un fel de filiala psd (Joi, 22 decembrie 2016, 17:19)

    yellowdog [utilizator]

    partea "legala" a interlopilor


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by