Florin Secureanu, fostul director al Spitalului 'Malaxa', ramane in arest preventiv

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 16 decembrie 2016, 16:28 Dosare Anticoruptie


Florin Secureanu
Foto: Agerpres (editat)
Fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu ramane in arest preventiv, dupa ce judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti i-au respins vineri contestatia in dosarul in care este acuzat de DNA de luare de mita si delapidare, informeaza Agerpres.

Pe 10 decembrie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului manager de spital, insa Florin Secureanu a facut contestatie si le-a cerut judecatorilor sa il puna in libertate. Curtea de Apel Bucuresti i-a respins contestatia, decizia fiind definitiva.

Potrivit DNA, Florin Secureanu a conceput si a pus in aplicare o schema prin care, timp de peste sapte ani, a sustras aproape zilnic sume de bani din casieria unitatii medicale pe care a condus-o.

"Suspectul Secureanu Adrian Florin a detinut functia de manager al Spitalului clinic 'Nicolae Malaxa' din Bucuresti, in perioada 2007 pana la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit in functie de catre Primaria Municipiului Bucuresti, autoritate publica in subordinea careia se afla spitalul. In perioada mai 2009 - noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput si a pus in aplicare o schema prin care sustragea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului", sustin procurorii.

Anchetatorii mai arata ca s-au emis facturi pentru un numar de 1.075 de zile, ceea ce ar insemna ca directorul si-a insusit in 1.075 de zile sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totala astfel delapidata a fost evaluata la 1.944.594 de lei, care reprezinta prejudiciul cauzat unitatii medicale.

"Pentru a justifica in documentele financiar-contabile ale institutiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achizitii, serviciul administrativ) sa intocmeasca in fals documente justificative (facturi si chitante). In acest scop, directorul spitalului s-a folosit de doua societati comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT si prestatori de servicii de reparatii si mentenanta calculatoare ai spitalului", mentioneaza DNA.

Din cercetari a rezultat ca, in realitate, cele doua societati nu au avut niciodata contracte cu Spitalul "Malaxa", nu au prestat niciun serviciu si nu au livrat niciun fel de bunuri institutiei publice.

Procurorii mai sustin ca in perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, in mod repetat, Florin Secureanu a pretins unei societati comerciale, care avea atribuite contracte de achizitie directa cu spitalul, sa-i plateasca o serie de deplasari pe care el si apropiati ai sai le faceau in strainatate si in tara. Astfel, societatea respectiva a platit unei agentii de turism peste 800.000 de lei pentru 470 de deplasari ale suspectului si ale apropiatilor sai.

"Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului si apropiatii sai, platite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat in achizitionarea de bilete de avion, cazare, inchirieri auto, mic dejun, etc. Destinatiile au fost variate, atat in Europa, America, Asia, cat si in Romania", mai spune DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























420 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Scapa! (Miercuri, 4 ianuarie 2017, 1:57)

    Rusul ucrainian [utilizator]

    Scapa basma-curata! E mason si deasupra lui sunt altii care-i dirijeaza pe cei ce-l ancheteaza. Pana si seful DNA e corupt, ce mai vreti?
    Mai bine educati populatia cum sa voteze si cum sa aleaga oamenii mai putin patati, oamenii educati, nu pilosii cu titluri cumparate! Asta va fi adevarata victorie a tineretului romanesc!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by