Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, trimis in judecata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 16 decembrie 2016, 12:06 Dosare Anticoruptie


Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Blejnar se afla in arest preventiv. Acesta este cel de-al doilea dosar in care Sorin Blejnar este trimis in judecata.

Procurorii DNA il acuza pe Blejnar ca, in anul 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei. Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.

Ce spune rechizitoriul intocmit de procurorii DNA:


In cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.

Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.

In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 ￯ ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip,,fantoma￯ controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive.

Din aceasta suma de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatului Blejnar Sorin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Fata de o alta persoana, functionar A.N.A.F. cauza a fost disjunsa.

In cauza, procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.

Sorin Blejnar a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, intr-un alt dosar, in iulie 2014, pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1443 vizualizari

  • +2 (6 voturi)    
    Daca torni cine a fost capul rautatilor (Vineri, 16 decembrie 2016, 12:28)

    jackalphonse [utilizator]

    Ti as semna eu eliberarea
    • 0 (0 voturi)    
      nu! trebuie să înceteze porcăria asta a (Vineri, 16 decembrie 2016, 12:54)

      vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      turnătoriilor contra iertare.
      no mercy !
      toţi vinovaţii să plătească!
      că şi noi, muritorii de rând, am plătit cu sânge furtişagurile lor din 2010-2012.
  • +2 (8 voturi)    
    Sorine,chiar nu te cunostea bastanul Base, (Vineri, 16 decembrie 2016, 12:41)

    xrogo [utilizator]

    ca mintea in direct despre asta?
    • +3 (5 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 decembrie 2016, 13:11)

      [anonim] i-a raspuns lui xrogo

  • +3 (3 voturi)    
    Ce frumos.... (Vineri, 16 decembrie 2016, 13:10)

    Johanis [utilizator]

    Sa vina unu' si sa-ti dea 12.000.000 de lei noi, adica cca 3 milioane de euro!
    Si sa nu faci nimic pentru asta!
    Bine, sa-i dai un contract!
    Doar nu dai de la tine, ci de fraierii care platesc taxe si impozite si pe care-i strange de coa_e institutia pe care tu o conduci!

    La multi, multi ani!
  • 0 (0 voturi)    
    Hmm, deocamdata doar presupuneri... (Vineri, 16 decembrie 2016, 19:46)

    cartofil [utilizator]

    ce spune unul si altul care e in puscarie. Nu am vazut sa ne ofere procuratura vreo inregistrare, un flagrant, un cont bancar care-l sa-l incrimineze pe Blejnar, o singura dovada palpabila care sa-l lege pe Blejnar de bani. Doar povesti. E clar ca Blejnar nu-i Alba ca Zapada dar procesul mi se pare o actiune la cacealma, poate-poate apare ceva intre timp. Sunt curios sa vad in final sentinta. Desi ati vazut verdictul pentru plagiatul lui Kovesi - cand e vorba de DNA incep toti sa fie cuprinsi de frica, chiar si profesorii universitari si judecatorii. Toti au cate un schelet, mai mare sau mai mic, prin sertare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by