Dosarul Olgutei Vasilescu, retrimis de judecatori la DNA

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 15 decembrie 2016, 10:55 Dosare Anticoruptie


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Facebook - Lia Olguta Vasilescu
Tribunalul Bucuresti a decis joi sa trimita pentru a doua oara la DNA dosarul in care primarul din Craiova, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de coruptie, informeaza Agerpres. Decizia nu este insa definitiva si poate fi contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a analizat pentru a doua oara cererile si exceptiile ridicate de primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, in dosarul in care este acuzata de coruptie.

Initial, pe 7 octombrie, un judecator de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti a constatat ca rechizitoriul intocmit de DNA in acest dosar contine nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe stranse de anchetatori, respectiv declaratiile date de trei martori in fata ofiterilor de politie judiciara, deoarece acestia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmarire penala, precum si o declaratie data de denuntatorul Ionut Parvulescu. Tot atunci, judecatorii au stabilit ca Olgutei Vasilescu i s-a incalcat dreptul la aparare.

Ulterior, DNA a facut contestatie, admisa de Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a decis rejudecarea de catre Tribunalul Bucuresti a cererilor si exceptiilor ridicate de Olguta Vasilescu si ceilalti inculpati.

Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata pe 19 iulie, fiind acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni) si spalare de bani (doua infractiuni).

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Radu Cosmin Preda, fost administrator public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mita (doua infractiuni) si instigare la spalare de bani, si Elena Daniela Popescu, la data faptelor reprezentant al unei asociatii non-profit, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Lia Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari, inculpata folosindu-se, in schimbul obtinerii acestor foloase, de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD.

De asemenea, Olguta Vasilescu este acuzata ca si-a folosit influenta pentru a obtine de la un alt om de afaceri materiale electorale in valoare de 44.241 euro continand imaginea acesteia si sloganuri de campanie electorala. Materialele in cauza au fost realizate de o firma in baza unui contract fictiv incheiat cu societatea omului de afaceri.

Totodata, procurorii anticoruptie spun ca primarul Craiovei a pretins si primit in cursul anului 2014, cu titlu de mita, suma totala de 568.291,37 lei, pentru si printr-o asociatie non-profit, de la mai multi oameni de afaceri care aveau in derulare contracte cu primaria, banii fiind primiti in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3408 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    "retrimis din nou" (Joi, 15 decembrie 2016, 11:14)

    Vade Retro [utilizator]

    Pleonasm.
  • +1 (7 voturi)    
    Olgutza (Joi, 15 decembrie 2016, 11:22)

    Frank777 [utilizator]

    O auzeam pe Olgutza cum pleda cu convingere ca daca finalitatea unui act de coruptie este un bun public adica renovarea unor fatzade este legal si permis de lege.Numai daca duci acasa este rau.Si ea nu a dus acasa fatadele .A dus acasa insa mandatul de primar obtinut si cu voturi castigate din fatade.
    Legea este relativa la PSD.Cand este cu fatade e bine sa calci legea.Asa facea si Mazare cel de la care a invatat Olguta tehnici de fatzade.
  • +3 (9 voturi)    
    Marfa (Joi, 15 decembrie 2016, 11:35)

    tudor74 [utilizator]

    Romania, tara unde nu are rost sa platesti un avocat bun ci e mai usor sa mituiesti un judecator. E de-a dreptul ilar sa vezi cum judecatorii impart condamnari de 2 ani cu suspendare, dupa care hotii se intorc bine merci la scaunele de primari si deputati pastrand milioane de euro furate sau primite ca spaga.


    2 ani cu suspendare este echivalentul sa il ciupeasca de obraz si sa ii zica "rusinica, du-te la tine in camera si gandeste-te la ce ai facut".

    Bataie de joc !
  • -1 (3 voturi)    
    Si tot membru P$D? (Joi, 15 decembrie 2016, 12:15)

    BEDE [utilizator]

    Daca P$D ar dori sa scape de stigmatul de partid de penali ar trebui sa-i excluda imediat pe cei care au o sentinta pe cei care au o sentinta pronuntata impotriva lor de o isntanta de judecata. Dar asta ar insemna sa inceapa chiar cu Dragnea...
    Apoi, daca este vorba de unii care au intentate impotriva lor procese, ar trebui ca, in functie de natura procesului si de capetele de acuzare, sa fie exclusi sau nu (adica nu sa fie exclus pentru ca are un proces de partaj sau un proces pentru calomnie, dar sa fie exclus daca, de pilda, este inculpat intr-un proces pentru un accident rutier cu victime sau este inculpat in ceva legat de fraude sau spionaj).
  • -3 (9 voturi)    
    Continua mascarada asta de proces, (Joi, 15 decembrie 2016, 12:17)

    xrogo [utilizator]

    DNA tine cu dintii de dosar,oare cate retrimiteri mai trebuie pana procurorii recunosc esecul?
  • -1 (9 voturi)    
    pleosc... (Joi, 15 decembrie 2016, 12:31)

    Gustav666 [utilizator]

    Mai poate inca sa incaseze DNA?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by