Instanta respinge arestarea preventiva a medicului Gheorghe Burnei si dispune plasarea in arest la domiciliu
In urma deciziei instantei, Gheorghe Burnei urmeaza sa fie scos din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde a fost dus in noaptea de sambata spre duminica, dupa retinerea sa de catre procurori, si plasat in arest la domiciliu.
Decizia luata duminica de un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata atat de procurori, cat si de Gheorghe Burnei la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca medicul va ramane in arest la domiciliu, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus, sambata noapte, retinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, dupa ce l-au audiat mai multe ore si au facut perchezitii la sectia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie" si la locuinta acestuia.
Denuntul impotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie, iar cauza vizeaza 17 fapte de coruptie comise in perioada octombrie-noiembrie, potrivit Parchetului Tribunalului Bucuresti.
Aproximativ 50 de plicuri cu bani care ar fi fost primite de Gheorghe Burnei au fost gasite la perchezitiile facute la sectia de Ortopedie de la Spitalul "Marie Curie", multe dintre acestea fiind puse in carti din biblioteca unitatii sanitare. Anchetatorii au informatii ca Gheorghe Burnei, seful sectiei de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie", ar fi cerut sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro pentru o operatie, potrivit unor surse judiciare.
Intr-un frigider al sectiei de Ortopedie de la Spitalul "Marie Curie", in care angajatii isi tineau mancarea, anchetatorii au gasit, in congelator, pungile cu oase de copii mici, unele probabil de cinci ani. Un reprezentant al Agentie Nationale de Transplant a fost chemat la spital pentru a vedea unde erau tinute oasele de copii care erau folosite la alti copii, lucru pe care l-ar fi recunoscut si Gheorghe Burnei, au precizat sursele citate.
La perchezitii au mai fost gasite placi metalice folosite pentru a fixa bucati de oase rupte care erau tinute in pungi folosite in comert.
Din datele existente pana in prezent in dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi facut experimente pe copii in peste 20 de cazuri.
Surse judiciare au mai declarat, pentru News.ro, ca Gheorghe Burnei ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramica neomologate, fragmente de oase de vita, pe care le fierbea si bucati din filtre de tanc, iar in unele cazuri ar fi folosit suruburi luate din comert.
Burnei le spunea parintilor copiilor care veneau la el ca este singurul medic din lume care poate face anumite operatii, dadea impresia ca este mereu ocupat si ca daca accepta un caz este un privilegiu, iar in unele cazuri recomanda interventia chirurgicala, desi stia ca unele deficiente fizice nu puteau fi corectate.
Surse citate au precizat, pentru News.ro, ca medicul Gheorghe Burnei nu ar fi cerut direct bani pentru operatii, dar i-ar fi interna pe copii mult timp, in mod repetat, si ar fi amanat interventiile chirurgicale pana cand i-ar fi determinat pe parintii acestora sa ii dea bani.
In unele situatii, desi nu era nevoie de implantarea unor proteze sau dispozitive medicale, medicul le-ar fi spus parintilor ca trebuie facut implant pentru corectarea unor deficiente fizice, motivele reale fiind fie sa obtina bani pentru acele proteze, fie sa faca experimente.
Burnei le-ar fi spus parintilor ca protezele sunt greu de obtinut si le-ar fi conditionat interventia chirurgicala de cumpararea acestora de la firma cu care el colabora, Argonmed SRL, desi dispozitive medicale erau asigurate gratuit de catre spital in astfel de cazuri. Chirurgul ortoped ar fi folosit atat dispozitive medicale omologate, cat si unele create special pentru el, care insa nu erau omologate.
Aceleasi surse au precizat ca, uneori, problemele de sanatate erau inventate de medicul Gheorghe Burnei, iar in unele cazuri ar fi implantat dispozitive gresit.
Anchetatorii mai au date ca unele interventii chirurgicale facute de Gheorghe Burnei nu respectau nicio procedura medicala, ca au fost situatii in care copii operati de el au murit, dar si cazuri in care copiii au ramas cu infirmitati permanente.
Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise doua dosare distincte, intrumentate de acelasi procuror. Unul dintre dosare a fost deschis in urma cu aproximativ doua luni, pentru luare de mita, dupa ce parintii unuia dintre copiii operati de medic au facut un denunt la Directia Generala Anticoruptie. Al doilea dosar al lui Burnei vizeaza acuzatii de vatamare corporala grava si tentativa de omor, au precizat sursele citate.
In 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, in urma a 11 operatii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, dupa ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.
Medicul Gheorghe Burnei este profesor universitar la Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a UMF "Carol Davila" din Bucuresti si seful Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului "Maria Sklodowska Curie".
El a realizat sase interventii chirurgicale in premiera mondiala si 22 de interventii chirurgicale in premiera nationala, potrivit prezentarii sale de pe site-ul retelei de clinici "Regina Maria".
Gheorghe Burnei ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramica neomologate, fragmente de oase de vita si bucati din filtre de tanc - surse
Parchet: Denuntul impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie, cauza vizeaza 17 fapte de coruptie
Procurorii DNA au facut perchezitii la Spitalul Marie Curie si au sigilat cabinetul medicului Gheorghe Burnei
Cunoscutul chirurg Burnei, suspectat ca a facut experimente neautorizate pe copii si ca cerea bani pentru operatii. Medicul, audiat sambata dimineata de politie - surse
Investigatie Casa Jurnalistului: Un renumit ortoped, acuzat ca a experimentat un implant neomologat pe o fetita

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani
- 14 ani 8 luni
- 14 ani 3 luni
- 10 ani 7 luni
- 10 ani 5 luni
- 4057 zile
- 3860 zile
- 3526 zile
- 3440 zile
- 3440 zile
- 7378 zile
- 4051 zile
- 5617 zile
- 6192 zile
- 3604 zile
- 3456 zile
- 6043 zile
- 5396 zile
- 6001 zile
- 3498 zile
- 4063 zile
- 5736 zile
- 6570 zile
- 5140 zile
- 5067 zile
- 6122 zile
- 6095 zile
- 3152 zile
- 4303 zile
- 6096 zile
- 3555 zile
- 3371 zile
- 4365 zile
- 5169 zile
- 5183 zile
- 6003 zile
- 5164 zile
- 3448 zile
- 3415 zile
- 4288 zile
- 5806 zile
- 4328 zile
- 5589 zile
- 3881 zile
- 5935 zile
- 4442 zile
- 3378 zile
- 3601 zile
- 4713 zile
- 3391 zile
- 3637 zile
- 6453 zile
- 5361 zile
- 4650 zile
Aici (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27915417) aveti un studiu pe 10.000 de implanturi.
Asta-i pentru orice om ce stie pe ce lume traieste o stire?!