DNA a prelungit cu 60 de zile controlul judiciar pentru Anna Horvath, viceprimarul Clujului

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 8 decembrie 2016, 14:05 Dosare Anticoruptie


Anna Horvath
Foto: Actualdecluj
Directia Nationala Anticoruptie a prelungit cu 60 de zile controlul judiciar pentru Anna Horvath (UDMR), viceprimarul municipiului Cluj Napoca. "DNA a emis azi o ordonanta de prelungire a controlului judiciar asupra mea, inclusiv a obligatiei de a nu exercita calitatea de viceprimar. In cursul zilei de maine voi contesta aceasta decizie, urmand ca instanta sa pronunte solutia definitiva", a scris miercuri seara Anna Horvath pe pagina sa de Facebook.

"In aceste 60 de zile au fost audiati toti martorii, faza de urmarire penala apropiindu-se de sfarsit. De aceea consider, ca invocarea bunei desfasurari a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu ma lasa sa imi continui munca. In aceasta perioada am stat cu toata deschiderea la dispozitia organelor competente, cum voi sta, firesc, si in continuare. Desi eu nu am voie sa fac declaratii despre dosar, tin totusi sa afirm, ca in pofida zvonurilor raspandite, aceasta ancheta nu a inceput datorita vreunui denunt, ci in baza interpretarii unor interceptari efectuate incepand cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea mea in baza unui mandat de siguranta nationala", a mai scris Anna Horvath.

Pe 11 octombrie, procurorii DNA au plasat-o sub control judiciar pentru 60 de zile pe Anna Horvath pentru trafic de influenta. Printre obligatiile impuse se afla si aceea sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada februarie - mai, Anna Horvath, in calitate de viceprimar, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din cadrul primariei pentru urgentarea avizarii unui proiect imobiliar in care un om de afaceri avea interese economice. DNA a precizat ca derularea acestui proiect imobiliar presupunea obtinerea, in prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafete de teren, eliberarea autorizatiei de construire.

Anchetatorii au mai aratat ca, in acelasi context, Anna Horvath a promis ca dupa alegerile locale il va ajuta pe acelasi om de afaceri si in cazul altor proiecte imobiliare in care acesta avea interese economice.

Pe 13 octombrie, Horvath Anna a anuntat ca inta in concediu fara plata pana la incheierea cercetarilor, fiind incorect sa fie remunerata daca nu poate presta munca la primarie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























802 vizualizari

  • -3 (3 voturi)    
    dupa "annaconda" - numele de scena (Joi, 8 decembrie 2016, 14:12)

    linarel [utilizator]

    poate il salta si pe tov bo , dupa cite infractiuni urbanistice s-au facut cu acordul si complicitatea lui.

    poate isi intra in drepturi si dna cluj , nu doar sa bea cafele cu functionarii primariei
  • -1 (1 vot)    
    viceprimar (Joi, 8 decembrie 2016, 15:10)

    eucomentez [utilizator]

    Administrarea unui oras si siguranta nationala = vaca si baletul. Ce legatura are una cu alta?
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 9 decembrie 2016, 2:04)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by