Cererea lui Nicusor Constantinescu de casare a condamnarii la cinci ani de inchisoare va fi judecata de ICCJ in ianuarie 2017

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 8 decembrie 2016, 12:33 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Instanta suprema a admis cererea fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu de judecare a recursului prin care cere casarea deciziei de condamnare la cinci ani de inchisoare primita in dosarul Centrului Militar Zonal si a stabilit primul termen in ianuarie 2017, cand va fi analizata si solicitarea de suspendare a executarii pedepsei, informeaza News.ro.

Nicusor Constantinescu a formulat un recurs in casatie in cazul deciziei de condamnare din dosarul Centrului Militar Zonal, dosarul fiind inregistrat in 9 noiembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Admite, in principiu, cererea de recurs in casatie formulata de inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel impotriva deciziei penale nr.768/P din 29.06.2016 pronuntata de Curtea de Apel Constanta - Sectia Penala si pentru cauze penale cu minori si de familie, pronuntata in dosarul nr.821/36/2015. Trimite cauza in vederea judecarii recursului in casatie completului C8, in compunere de 3 judecatori. Fixeaza termen de judecata in sedinta publica la data de 11.01.2017, ora 9,00, cand se va discuta cererea de suspendare a executarii hotararii", se arata in decizia definitiva luata in 7 decembrie de instanta suprema.

Judecatorul care a admis cererea de judecare a recursului in casatie a dispus ca la termenul din 11 ianuarie 2017 sa fie citati Nicusor Constantinescu si Ministerul Apararii Nationale - Statul Major General, in calitate de parte civila.

Instanta a mai dispus trimiterea unei adrese la Baroul Bucuresti pentru desemnarea unui aparator din oficiu pentru Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu executa, din 29 iunie, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, primita dupa ce Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. De asemenea, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 - 2013.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























750 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by