Reprezentanti ai unor companii viticole si functionari din ANAF, vizati de ancheta DNA (surse) / Prejudiciul estimat - 600 milioane lei / George Ivanescu, actionar la Murfatlar, adus la audieri

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 17 octombrie 2016, 15:57 Dosare Anticoruptie


Reprezentanti ai mai multor companii viticole si functionari publici din cadrul ANAF ar fi vizati de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul in care se fac cercetari cu privire la evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat, cu un prejudiciu de 600 milioane lei, au precizat surse judiciare, citate de agentia Agerpres.

UPDATE 17:20 La sediul DNA a fost adus pentru audieri George Ivanescu, unul dintre actionarii societatii Murfatlar, potrivit News.ro, unde este audiat de aproximativ trei ore.

George Ivanescu controleaza indirect, alaturi de Emanuel Corneliu Dobronauteanu si de alte persoane, producatorul de vinuri Murfatlar Romania SA, unul din primii zece jucatori de pe piata romaneasca a vinurilor.

Murfatlar Romania SA, companie intrata in insolventa in martie 2012,  are ca principal actionar firma Euroavipo SA Posta Calnau - de asemenea in insolventa -, controlata, in acte, de o firma offshore din Insulele Virgine.

In martie 2014, instanta a dispus sechestrul asigurator, "in vederea garantarii prejudiciului produs prin infractiune", pe actiuni in valoare de 1,38 milioane lei.

In 2015, Murfatlar Romania SA a inregistrat o cifra de afaceri de 124,4 milioane lei si un profit net de 3,5 milioane lei, potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor.

Potrivit surselor citate de Agerpres, ancheta ar viza reprezentanti ai mai multor companii viticole. In urma perchezitiilor, vor fi duse la audieri peste 20 de persoane.

Aceleasi surse au aratat ca in dosar s-ar cerceta modul in care o companie producatoare de bauturi alcoolice ar fi incheiat contracte cu diverse societati. Mai exact, s-ar fi incheiat contracte pe termen lung ce nu contineau pretul finit al produselor din must sau fermentatie.

Sursele au mai precizat ca, in aceasta ancheta, ar fi vizate 44 de persoane, reprezentanti ai companiilor viticole, ai unor firme distribuitoare, dar si functionari publici din cadrul ANAF.

Procurorii DNA efectueaza, luni, 28 de perchezitii in Capitala si in judetele Constanta, Ilfov, Buzau si Prahova, intr-un dosar privind fapte comise in perioada 2010 - 2014, asimilate infractiunilor de coruptie si evaziune fiscala.

Potrivit surselor judiciare, prejudiciul estimat este de aproximativ 600 milioane lei.

'Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciunea savarsirii, in perioada 2010 - 2014, a unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie si de evaziune fiscala. In cursul diminetii de 17 octombrie, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 28 locatii situate in municipiul Bucuresti si in mai multe localitati din judetele Constanta, Ilfov, Buzau si Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice', se preciza intr-un comunicat al DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1568 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Oare dl. Isarescu se afla printre ei? (Luni, 17 octombrie 2016, 16:46)

    dandra [utilizator]

    :)
    • +1 (1 vot)    
      Nu,draga (Luni, 17 octombrie 2016, 17:06)

      ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui dandra

      astia sunt concurentii...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by