Teodosie Snagoveanu, Arhiepiscopul Tomisului, acuzat de DNA de luare de mita. Unul dintre cei mai influenti lideri ai Bisericii Ortodoxe, pus sub control judiciar

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 17 octombrie 2016, 15:24 Dosare Anticoruptie


IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului
Foto: Agerpres
DNA Constanta il urmareste penal pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanu (Teodosie Petrescu pe numele de mirean) pentru luare de mita si pentru folosirea de documente si declaratii false pentru a obtine fonduri europene, potrivit unui comunicat DNA. Teodosie Snagoveanu, unul dintre cei mai influenti inalti prelati ortodocsi, a fost pus sub control judiciar.

Procurorii DNA sustin ca Teodosie Snagoveanu, impreuna cu alti reprezentanti ai Arhiepiscopiei Tomisului, au folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene inperioada 2010 - 2016.

Inculpatii ar fi declarat la Agentia de Plati in Agricultura (APIA) că folosesc anumite terenuri agricole având categoriile de folosință "vii pe rod cu struguri pentru vin" sau "vii pe rod cu struguri nobili pentru vin", desi pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

Un alt fals reclamat de DNA este acela că inculpatii ar fi clamat respectarea normelor privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) și cerințele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor.

Astfel, DNA arata ca faptele inculpatilor ar fi dus la obținerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafață unică (SAPS), totalizând 1.356.973 lei, după cum urmează: în anul 2010 – 142.988,37 lei, în 2011 – 148.610,21 lei, în 2012 – 239.732,26 lei, în 2013 – 262.267,07 lei, în 2014 – 281.733,52 lei, în 2015 – 281.633,28 lei, în anul 2016 plățile nefiind încă autorizate (această faptă a rămas în faza tentativei).

In ceea ce priveste luarea demita, DNA sustine ca in primăvara anului 2016, Teodosie Snagoveanu ar fi primit de la o persoană suma de 500 de euro pentru a dispune ca persoana în cauză să primească remunerație legală pentru activitatea pe care o desfășura într-o parohie.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 17 octombrie 2016, față de inculpatul

PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- luare de mită,
- folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

BECA STERE, MALAXA BOGDAN-PETRIȘOR, NADOLEANU GHEORGHE, COJOCARU CIPRIAN-IOAN, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

ȘTEFAN AURELIAN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalți inculpați au folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene.
În declarațiile prezentate la A.P.I.A., inculpații au declarat în mod nereal că utilizează anumite suprafețe agricole având categoriile de folosință „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.
De asemenea, un alt aspect fals prezent în cuprinsul declarațiilor depuse în perioada respectivă a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) și cerințele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor, reglementate prin legislația națională, pe toată suprafața agricolă a exploatației și pentru activitatea agricolă pe care o desfășoară.
Faptele au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafață unică (SAPS), totalizând 1.356.973 lei, după cum urmează: în anul 2010 – 142.988,37 lei, în 2011 – 148.610,21 lei, în 2012 – 239.732,26 lei, în 2013 – 262.267,07 lei, în 2014 – 281.733,52 lei, în 2015 – 281.633,28 lei, în anul 2016 plățile nefiind încă autorizate (această faptă a rămas în faza tentativei).

În primăvara anului 2016, inculpatul Teodosie Petrescu, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoană suma de 500 de euro.
Banii respectivi au fost primiți în legătură cu îndeplinirea, de către inculpatul Teodosie Petrescu, a îndatoririlor sale de serviciu ce decurg din calitatea de Arhiepiscop al Tomisului, în sensul de a dispune ca persoana în cauză să primească remunerație legală pentru activitatea pe care o desfășura într-o parohie.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Petrescu Teodosie, trebuie să respecte următoarele obligații:
- să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței,
- să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
- să nu desfășoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/ Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuși,
- să nu se apropie de ceilalți suspecți/inculpați din dosar, de martori, experți și să nu comunice direct sau indirect cu aceștia.

Inculpatului Petrescu Teodosie i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului și suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























17707 vizualizari

  • +45 (45 voturi)    
    - (Luni, 17 octombrie 2016, 15:28)

    MihaiBzs [utilizator]

    Muhahahahaha
    • +4 (4 voturi)    
      Lăcustele negre (Luni, 17 octombrie 2016, 22:51)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui MihaiBzs

      snagoveanu o să fie spovedit binișor de DNA. E un început. Sper sa vedem cat mai multi popi la spovedanie. Si udemeristi. Hai DNA!
  • +51 (51 voturi)    
    Amin (Luni, 17 octombrie 2016, 15:30)

    Frank777 [utilizator]

    Asa sa-i ajute Dumnezeul!
    • +21 (21 voturi)    
      deh... (Luni, 17 octombrie 2016, 18:04)

      grongobar [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      ...probabil nu degeaba i se zicea "Spagoveanul"...
    • +9 (9 voturi)    
      Doamne mituiește! (Luni, 17 octombrie 2016, 22:28)

      mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

      E noul slogan.
  • +56 (62 voturi)    
    So it begins! (Luni, 17 octombrie 2016, 15:31)

    dandra [utilizator]

    Sa inceapa curatenia si la acesti mult prea fericiti; ne-am saturat de haine, cruciulite, acoperisuri si turnulele din aur.Ma refer la preoti si nu la manelisti.
    BOR sa plateasca impozite la stat si preotii corupti sa ajunga in puscarii.
    Ma si astept ca acest arhiepiscop sa fie mustrat verbal si mutat in nu stiu ce parohie. La fel era mutat si daca era acuzat de pedofilie.
    • +29 (31 voturi)    
      Eu i-as da afara pe preotii cu Mercedes (Luni, 17 octombrie 2016, 16:00)

      zzztop [utilizator] i-a raspuns lui dandra

      Si calugarii din tara ar trebui sa aiba cu randul in fiecare an conducerea BOR.

      Conducerea actuala a BOR nu are credinta nici cat un fir de par din al unui calugar care traieste simplu.
    • +31 (33 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 16:15)

      [anonim] i-a raspuns lui dandra

    • -22 (30 voturi)    
      Înverșunare (Luni, 17 octombrie 2016, 16:58)

      reiand [utilizator] i-a raspuns lui dandra

      Câtă ură, câtă înverșunare.
      • +20 (22 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 17:44)

        [anonim] i-a raspuns lui reiand

        • -4 (20 voturi)    
          Sărăcie (Luni, 17 octombrie 2016, 19:05)

          reiand [utilizator] i-a raspuns lui

          Chiar crezi că de asta trăiesc oamenii în sărăcie, pentru că își dau toată averea pe lumânări neimpozitate? Doar o găndire întunecată de ură împotriva religiei ar putea crede asta.

          Oamenii sunt săraci pentru că încă nu ne-am revenit după schingiuiala comunistă, urmașii non-valorilor "liber-cugetători" care au pus laba și au violat țara asta timp de 70 de ani sunt încă la putere, deabia acum, cu chiu cu vai, începem să mai scăpăm de ei.
          • +9 (9 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 21:06)

            [anonim] i-a raspuns lui reiand

          • +8 (8 voturi)    
            Nu dau banii numai pe lumanari (Luni, 17 octombrie 2016, 21:18)

            Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui reiand

            Platesc contributie anuala la Biserica, cand se duc la Beserica doneaza la greu. Platesc acoperisul Bisericii. Platesc acatiste si multe, multe altele. BOR e o institutie care sifoneaza banii din economie si prea putin se intoarce inapoi.
            Partial ai dreptate, saracia nu e de la lumanari, adauga la ce am spus eu si spagile la doctori, spagile pe la tot felul de institutii ale statului, tva-ul enorm pe alimente plus incompetenta si coruptia de la nivel inalt. mai adauga si lipsa educatiei, unde BOR contribuie din plin si trage linia. Ce ai? Un stat/popor/sistem defect si bolnav.
          • +3 (3 voturi)    
            mai mult de atit (Marţi, 18 octombrie 2016, 10:56)

            bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui reiand

            Politicienii (in special PSD) au grija sa nu deranjeze biserica cu vro taxa sau vrun impozit, si in schimb popimea face campanie electorala PSD in biserica inainte de alegeri, dupa cum se poate vedea in diverse stenograme scapate prin presa. Iar oamenii sunt saraci pentru ca voteaza PSD si pentru ca binomul asta PSD-BOR (mai sunt si altii, dar e irelevant aici) are tot interesul se a tine oamenii saraci pentru a-i putea prosti usor.
      • +1 (1 vot)    
        .. din partea ... (Luni, 17 octombrie 2016, 20:02)

        Observatore [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        ... popilor ... Nu ?
      • +4 (8 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 22:08)

        [anonim] i-a raspuns lui reiand

      • +3 (3 voturi)    
        Mireanul Petrescu,uns erarh cu multi arginti (Marţi, 18 octombrie 2016, 8:06)

        Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        Doar Dumnezeu il mai poate ierta de pacatele lumesti si asta doar dupa inaltzarea la ceruri, a hotilor ce-i vor fi colegi de celula !!
      • +2 (2 voturi)    
        Pentru cateva mii de euro (Marţi, 18 octombrie 2016, 9:54)

        Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        Un diavol in sutana care a dat credinta pe contul din banca. Piei Satana !
      • 0 (0 voturi)    
        ntz... (Marţi, 18 octombrie 2016, 14:53)

        manon [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        nu mai multa decat de la ei...
  • +19 (25 voturi)    
    So it begins! (Luni, 17 octombrie 2016, 15:31)

    dandra [utilizator]

    Sa inceapa curatenia si la acesti mult prea fericiti; ne-am saturat de haine, cruciulite, acoperisuri si turnulele din aur.Ma refer la preoti si nu la manelisti.
    BOR sa plateasca impozite la stat si preotii corupti sa ajunga in puscarii.
    Ma si astept ca acest arhiepiscop sa fie mustrat verbal si mutat in nu stiu ce parohie. La fel era mutat si daca era acuzat de pedofilie.
  • +14 (22 voturi)    
    So it begins! (Luni, 17 octombrie 2016, 15:31)

    dandra [utilizator]

    Sa inceapa curatenia si la acesti mult prea fericiti; ne-am saturat de haine, cruciulite, acoperisuri si turnulele din aur.Ma refer la preoti si nu la manelisti.
    BOR sa plateasca impozite la stat si preotii corupti sa ajunga in puscarii.
    Ma si astept ca acest arhiepiscop sa fie mustrat verbal si mutat in nu stiu ce parohie. La fel era mutat si daca era acuzat de pedofilie.
  • +33 (33 voturi)    
    Miluieste-ma pe mine pacatosul... (Luni, 17 octombrie 2016, 15:33)

    dexpropriat [utilizator]

    ...de fiecare data cand ma infrupt din munca semenilor mei de pe intregul continent.
  • +55 (55 voturi)    
    Sa vezi acu scandal impotriva DNA! (Luni, 17 octombrie 2016, 15:38)

    provest [utilizator]

    Cu afurisenii, juraminte pe cruce, impartasanii si toti politicienii care fac afaceri cu popii insirati in urma lor!
    O sa fie show!
    • -15 (21 voturi)    
      de ce sa fie...? (Luni, 17 octombrie 2016, 16:07)

      Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui provest

      Crezi ca Biserica (institutia) sprijina furtul calificat?
      • +19 (21 voturi)    
        Da (Luni, 17 octombrie 2016, 17:13)

        Radiu [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Suntem convinsi.
      • +25 (25 voturi)    
        DA ! BOReste un sistem corupt de decenii (Luni, 17 octombrie 2016, 17:24)

        Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Orice parohie intr-un oras se obtine pe baza de spaga Sistemul e tolerat si protejat de la varf
      • +10 (12 voturi)    
        Dar Biserica e Maiastra in Furt Kalificat (Luni, 17 octombrie 2016, 18:53)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Uita-te la tine, le dai banii fara sa ti-i ceara ei.
      • +1 (3 voturi)    
        depinde cum definesti institutia (Marţi, 18 octombrie 2016, 10:57)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Probabil marea masa de preoti nu... dar capii bisericii sigur sprijina furtul calificat.
    • +16 (18 voturi)    
      nu sunt asa sigur... (Luni, 17 octombrie 2016, 16:12)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui provest

      ieri... pe antena ..... 3 parca (nu intreba cum am ajus acolo)...
      era un reportaj fix de ce face bor... si era o parte destul de larga despre constanta...
      pana si antena 3 s-a intors impotriva popilor :D
      probabil ii fac concurenta lu don profesor
      • -1 (1 vot)    
        Comment sters de user (Marţi, 18 octombrie 2016, 11:55)

        Crioan [anonim] i-a raspuns lui liviu_

  • +25 (27 voturi)    
    ups...aia cu terenurile este groasa. (Luni, 17 octombrie 2016, 15:38)

    jackalphonse [utilizator]

    Aia cu spaga este de forma. Are si popa asta ceva dusmani, ca altfel o ducea bine in continuare.
    Sa vezi cat costa o parohie!
    • +23 (25 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 16:22)

      [anonim] i-a raspuns lui jackalphonse

      • +13 (13 voturi)    
        Bani de o vila (Luni, 17 octombrie 2016, 16:59)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui

        Asta e standard-ul.
  • +41 (41 voturi)    
    mda (Luni, 17 octombrie 2016, 15:38)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    acatiste de acu impotriva DNA-ului...

    sa vezi de acum cum sar pupatorii de moaste... ca se ia DNA-ul de biserica romana...

    P.S. sunt crestin ortodox, am o religie, dar nu suport biserica romana, care de mult nu mai reprezinta aceasta religie, ci e de facto un business care trebuie sa scoata profit ca oricare alta afacere
  • -33 (47 voturi)    
    665 (Luni, 17 octombrie 2016, 15:39)

    Mazeta [utilizator]

    DNA încearcă să elimine competiția. Se apropie Holloween-ul și încă nu și-a făcut treaba.
    • +18 (24 voturi)    
      Ia d'aici un minus pentru colectie (Luni, 17 octombrie 2016, 16:54)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Bai Mazeta, imi pare ca ti-au ramas doar ironiile.

      Dealtfel ca si Nastase, Ponta si Dragnea!

      Hai bajeti, curatati terenul! Altii la rand!
    • +13 (19 voturi)    
      Hollow wean e in capul tau (Luni, 17 octombrie 2016, 16:59)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      de rusnac alcoolic.
  • +38 (40 voturi)    
    Ar trebui ca noua Catedrală (Luni, 17 octombrie 2016, 15:40)

    mr_mojo [utilizator]

    A Mântuirii să fie un fel de Canal Dunăre-Marea Neagră al Bisericii. Adică toți popii corupți să fie trimiși acolo la muncă să se mântuiască; asta ca să nu mai ceară bani de la noi pentru a o termina.
    Ca să aibă și mai mult sens mântuirea ar trebui eventual mutată și locația undeva în inima Bărăganului.
    • +11 (11 voturi)    
      Well .. sa munceasca cu lopata si canciocul ... (Luni, 17 octombrie 2016, 16:21)

      MiticaPalarierul [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

      Well .. sa munceasca cu lopata si canciocul ... pana ne mai aducem noi aminte sa-l cerem inapoi.

      Ar trebui cautate si averile lui din Cipru, Grecia si Turcia - pe unde isi ascunde banii cand face deplasari frecvente pe acolo.

      "Patria si Dreptul Meu!"
      .
    • -17 (23 voturi)    
      Ură (Luni, 17 octombrie 2016, 17:05)

      reiand [utilizator] i-a raspuns lui mr_mojo

      Foarte multă ură curge în venele tale dacă zici asta. Dacă omul a greșit, o să plătească. De asta avem legi și justiție. Dar ca să dorești supunerea la muncă silnică a unui grup larg de oameni despre care nu știi mai nimic, trebuie să ai în tine o ură nemăsurată și probabil pe tine să te crezi perfect. Genul ăsta de înverșunare și ură necontrolată duce la tragedii care întunecă istoria.
      • +17 (21 voturi)    
        Cu totii avem o ura nemasurata fata de popii hoti (Luni, 17 octombrie 2016, 17:39)

        dexpropriat [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        Din pacate, majoritatea popilor umbla cu "ochiul dracului" in suflet.
      • -1 (5 voturi)    
        Ura despre care vorbiți (Luni, 17 octombrie 2016, 20:07)

        Non.e [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        pare a fi generalizată. Din păcate, ea este întreținută de fiecare dintre noi. Pălărierul și ceilalți nu-l au în vedere numai pe snagovean, Biserica ( nu numai cea ortodoxă) se confruntă astăzi cu o serie de probleme la care nu găsește ( găsim? ) rezolvarea. Nu sunt eu cel care să arunce piatra, dar trebuie să recunoaștem și să înțelegem faptul că lumea are alte așteptări de la cler. Știu că sunt foarte mulți preoți săraci, cu har și mare iubire de oameni și Dumnezeu dar sunt și mulți care slujesc banului. Din păcate, cei din urmă sunt mai vizibili. Asta vede lumea de rând. Că preotul îi cere taxe pentru botez , căsătorie, moarte. Că tot el îi vinde locul de veci. Că are mașină și casă scumpe.
        Poate că în fața lui Dumnezeu aceste lucruri sunt irelevante, poate că Dumnezeu ne încearcă în credință, inclusiv prin acești preoți, nu știu.
        Doamne iartă-ne și învață-ne măsura în toate.
      • +5 (7 voturi)    
        Ură față de cei care (Luni, 17 octombrie 2016, 22:25)

        mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        - cer bani pentru biserici dar banii lor îi îndeasă în propriile buzunare
        - cer smerenie dar au mașini scumpe și aur la gât
        - nu fac nimic pentru săraci, bolnavi sau orfani deși asta predică
        - își bagă nasul în politică
        - vor să decidă ce învață copiii noștri la școală
        - predică smerenia dar le place să li se pupe sutana
        - unii nu au nici un fel de cultură; cum poți vindeca suflete fără să știi nimic despre purtătorii de suflete?
        - ne iau de idioți și ne vor idioți ca să îi ținem în brațe în timp ce ei nu fac nimic
        Popii sunt pe scurt (cu puține excepții) o combinație între asistați sociali (după salarii) și ciocoi (după apucături) deci din partea mea au zero respect. Nu trebuie să fii de acord cu mine; îți poți însă argumenta poziția.
  • +19 (23 voturi)    
    Daca ... (Luni, 17 octombrie 2016, 15:50)

    CezarN [utilizator]

    Daca la politicienii se poate spune "la asa popor, asa politicieni", la biserica lucrurile stau un pic diferit, "la asa biserica, asa popor", caci, dupa parerea mea, biserica ortodoxa este un factor negaiv in evolutia morala si, mai ales, etica a poporului roman si, as cuteza, a tuturor popoarelor pastorite de ea.
    Prea usor a pactizat cu puterea, prea usor s-a aliat cu stapanii de moment doar-doar sa aiba si ea acces la cascaval si sa-si infiga si ea trompa lacoma in sangele turmelor pastorite.

    La urma-urmei, si biserica ortodoxa, si cea catolica au primit ca materie prima niste salbatici, niste migratori veniti de te miri din ce cotloane ale Asiei. Totusi, mie mi se pare ca biserica catolica a avut mult mai mult succes in a-i civiliza si a le schimba naravurile, de vreme ce biserica ortodoxa pare sa fi pastrat relele naravuri ale migratorilor, ba mai mult, pare a si le fi insusit ea insasi si a le fi dezvoltat cu o perseverenta nedemna de o cauza sfanta. Iar acest Teodosie este doar varful aisbergului; de fapt cei in minoritate in BOR sunt preotii la locul lor si cinstiti.
    • -8 (12 voturi)    
      Dacă nu (Luni, 17 octombrie 2016, 18:27)

      reiand [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      Nu pari să cunoști capitole importante din istoria noastră. Câți preoți au fost persecutați, închiși, torturați și uciși pentru că s-au opus invaziei sovietice și regimului comunist, pentru că iubeau libertatea? Ura asta împotriva bisericii duce doar la o flexibilizare a sistemului de valori, iar stângiștio atâta așteaptă. Propaganda "progresistă" nu a fost niciodată mai puternică, iar drumul plin de vorbe mieroase unde duce este limpede pentru cine studiază istoria: înrobirea oamenilor de bunăvoie în numele unei false solidarități.
      • +4 (8 voturi)    
        @reiand (Luni, 17 octombrie 2016, 19:25)

        adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        Si tu vrei sa spui acum ca pentru 1000 de PREOTI ce au murit in inchisorile comuniste (1000 fiind un exemplu) trebuie sa acceptam citeva mii de hoti care subhaina duhovniceasca nu stiu cum sa jefuiasca mai repede si cu spor pe pupatorul (idiot) de moaste ??/
      • +2 (2 voturi)    
        Tie ti se pare ca BOR is ingerasi cumva? (Luni, 17 octombrie 2016, 21:21)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        Mai degraba is draci...si de aici si ura, pe masura.
      • +1 (1 vot)    
        Nu ai nicio șansă, dar continuă lupta. (Luni, 17 octombrie 2016, 23:08)

        Non.e [utilizator] i-a raspuns lui reiand

        Acum nu mai contează, pentru majoritatea românilor, trecutul.
        Nici viitorul nu prea are importanță ( viitorul nației, poporului, țării).
        Pe de altă parte, păstrând proporțiile, nu uita pe cine au ales oamenii între Isus și Baraba.
      • +2 (4 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 23:43)

        [anonim] i-a raspuns lui reiand

        • -1 (3 voturi)    
          Mai (Marţi, 18 octombrie 2016, 0:12)

          Non.e [utilizator] i-a raspuns lui

          citește. Dacă ai mai puțin de 20 de ani, poate nu ai avut de unde afla. Dacă ai mai mult de 35, nu știu ce să zic.
  • +8 (8 voturi)    
    No problema, ii da voie Domnu (Luni, 17 octombrie 2016, 15:53)

    Kaladin [utilizator]

    DNA vs Domnu'.
  • +9 (9 voturi)    
    Snagoveanu puse butucii de vita de vie pe butuci ! (Luni, 17 octombrie 2016, 15:53)

    Susufler0 [utilizator]

    Da' la europeni nu zise si le lua banii !

    PS. Domnu' -a dat, Domnu' -a luat !
    Fiie in veci numele Domnului laudat !
  • +11 (13 voturi)    
    Nu este adevarat (Luni, 17 octombrie 2016, 15:56)

    evoque [utilizator]

    nu a luat pentru el, necuratul l-a impins, dna-ul trebuie sa il cheme si pe necuratul si totul se clarifica. Ei, popo sunt nevinovati, in dorinta de a faca bine cad in ispita necuratului. Necuratul sa fie pedepsit si pus sub control judiciar, eventual in arest la domiciliu. :)
  • +12 (12 voturi)    
    DNA-ule ti s-a facut de-o excomunicare? (Luni, 17 octombrie 2016, 16:13)

    tontu [utilizator]

    Codruta tata grija mare cu cele sfinte! Pai fata mosului intelesei c-ai decredibilizat tot ce se putea decredibiliza in tara asta, da' amu sa te iei tocma' de slujitorii Domnului? Pai de unde oi vrea mata sa mai izvorasca ultimele picaturi de moralitate romaneasca daca distrugi insasi matricea?
  • +6 (14 voturi)    
    buna treaba (Luni, 17 octombrie 2016, 16:25)

    xanti [utilizator]

    Acum toti popii si crestinii apropiati de biserica vor vota PSD.
  • +15 (15 voturi)    
    nu se poate așa ceva, (Luni, 17 octombrie 2016, 16:35)

    berenger [utilizator]

    preasfinția sa trebuie să devină senator, ca să scape odată pentru totdeauna de diavolii ăștia de la dna
  • +15 (15 voturi)    
    Si pre când (Luni, 17 octombrie 2016, 16:42)

    Arizonian [utilizator]

    O sa îl vedem și pe preamurdăritul pus sub control judiciar? Sunt oarecum sigur că are ceva schelete în dulap.

    Aia o să fie lovitura de grație dată unei biserici corupte.

    Isus nu mai vine să alunge negustorii din templu. Mai nou vine DNA.
  • +12 (12 voturi)    
    ... asta e numele lui "sfant" (Luni, 17 octombrie 2016, 16:43)

    CristianDragoi [utilizator]

    I-a venit timpul "intunericitului"... Au expirat epoletii. Amin!
    • +5 (5 voturi)    
      am omis: (Luni, 17 octombrie 2016, 17:43)

      CristianDragoi [utilizator] i-a raspuns lui CristianDragoi

      Teodosie SPAGOVEANU... :-)
  • +18 (18 voturi)    
    Sa le dea Dumnezeu sanatate! (Luni, 17 octombrie 2016, 16:46)

    cato [utilizator]

    Sa le dea Dumnezeu sanatate - procurorilor DNA, nu afaceristilor din BOR SRL.
    • +11 (13 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 17:18)

      [anonim] i-a raspuns lui cato

    • +6 (6 voturi)    
      Amin! (Luni, 17 octombrie 2016, 17:39)

      oopsie_daisy [utilizator] i-a raspuns lui cato

      Asa zic si eu - da-le Doamne sanatate si putere celor din DNA!. Mai ales ca, la citi oameni de vaza si-au ridicat in cap, eu m-as uita incontinuu peste umar daca as lucra acolo.

      Marea problema insa imi pare sa fie ce se va alege de DNA dupa alegeri.
  • +11 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 16:59)

    [anonim]

  • +14 (14 voturi)    
    "Moastele" lui Teodosie trebuie tinute la rece (Luni, 17 octombrie 2016, 17:13)

    Plagarus [utilizator]

    Tagma hotilor inaltelor fete,este la concurenta cu cea a " alesilor " mireni parlamentari.
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 17:40)

    [anonim]

  • +8 (8 voturi)    
    Pedeapsa maica, pedeapsa.... (Luni, 17 octombrie 2016, 17:46)

    Gelu007 [utilizator]

    Sper ca nu ii vor da aghiazma mare ca si pedeapsa, ci se va lua in seama legislatia tarii, nu a BOR-ului.
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 octombrie 2016, 17:53)

    [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    Pe cind (Luni, 17 octombrie 2016, 18:51)

    vasile-roaita [utilizator]

    Capo di tutti capi "Inalt prea sfintia sa" preafericitul Daniel?
  • +9 (9 voturi)    
    acum sa vedeti rugaciuni fierbinti (Luni, 17 octombrie 2016, 19:01)

    __alex__ [utilizator]

    sa iasa P$D-ul, sa-i miluiasca pe ifractori cu un NUP, ca la asa ceva nimeni nu-i mai mester decat partidul penalilor.
  • +4 (4 voturi)    
    BOR -CORUPTIA si iubirea de PCR-PSD ! (Luni, 17 octombrie 2016, 20:49)

    MeridianAlbastru [utilizator]

    BOR sa vandut si a vandut unde a putut !
  • +3 (3 voturi)    
    impostorii (Luni, 17 octombrie 2016, 22:23)

    LupAlb [utilizator]

    Aproape toti conducatotorii connfesionnali din Romania sunt turnatori la SECU si SRI , profund imorali si infiorarori de corupti, un adevarat cancer in corpul social !!!!!
  • -6 (10 voturi)    
    Mai greseste si Dna-ul (Luni, 17 octombrie 2016, 23:04)

    EdrinEd [utilizator]

    In ciuda corului de atei si poate satanisti de mai sus , consider ca asta e cea mai mare greseala a DNA-ului de pana acum . Dintr-un element justitiar si poate modernizator al Romaniei , DNA-ul pentru un popor eminamente credincios ortodox , va fi privit ca un element anticrestin si asta pentru ce , pentru o asa zis mita de 500 de euro ...
    • +7 (7 voturi)    
      Iertați-mă, dar mai greșiți și dumneavoastră. (Luni, 17 octombrie 2016, 23:54)

      Non.e [utilizator] i-a raspuns lui EdrinEd

      Și atunci când îi numiți atei și sataniști pe cei care spun lucruri adevărate și atunci când vorbiți de poporul eminamente credincios și când vorbiți de anticreștinism ( dă-i Cezarului ce e al Cezarului, vă spune ceva?).
      Generalizarea nu face bine întotdeauna. Ascunderea gunoiului sub preș, așijderea.
      Mai e ceva. Puțini s-au referit strict la prezenta știre. Cele mai multe comentarii au fost despre starea actuală a Bisericii Ortodoxe Române și a conducerii sale de acum.
    • 0 (0 voturi)    
      Tu esti satanistul dupa cum gandesti (Marţi, 18 octombrie 2016, 16:16)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui EdrinEd

      Si pun pariu ca imbraci si sutana de popoi.
  • 0 (0 voturi)    
    incredibil! (Marţi, 18 octombrie 2016, 14:51)

    manon [utilizator]

    Sa ajungi sa dai spaga sefului care este preot ditamai arhiepiscopul sa iti dea salariul?? Incredibil! Popii astai traiesc in evul mediu? Astia sunt preoti? La astia merg unii sa li se ierte pacatele?? Ptiuuu...piei satana!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by