Gheorghe Stefan, audiat la DNA Ploiesti in dosarul in care este cercetat alaturi de Vasile Blaga

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 3 octombrie 2016, 16:40 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Stefan 'Pinalti'
Foto: AGERPRES
Fostul vicepresedinte al PDL Gheorghe Stefan a fost audiat, luni, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti in dosarul in care este cercetat alaturi de fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga. Stefan este acuzat de trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, potrivit News.ro.

Fostul vicepresedinte al PDL Gheorghe Stefan s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploiesti unde a fost audiat in dosarul in care este cercetat alaturi de senatorul Vasile Blaga si de omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Reamintim ca Gheorghe Stefan a fost condamnat tot luni la 6 ani de inchisoare in dosarul Microsoft.

Gheorghe Stefan este pus sub urmarire penala in acest dosar pentru trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Senatorul Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie, cand procurorii DNA Ploiesti au inceput urmarirea penala in cazul sau.

In aceeasi zi, Blaga a anuntat ca, in urma acuzatiilor care i-au fost aduse de catre DNA Ploiesti, isi depune demisia din functia de copresedinte al PNL si sef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

In acelasi dosar, a fost audiata si Elena Udrea, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012, Blaga ar fi primit in trei randuri, printr-un interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Stefan.

Gheorghe Stefan l-ar fi informat atunci pe Blaga ca vrea sa obtina bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii nationale din domeniul energiei. Compania nationala ar fi incheiat contracte de achizitii servicii si produse IT, prin licitatii truncate, cu firma lui Horatiu Berdila, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat. In acest fel, Gheorghe Stefan ar fi primit pentru el si pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor.

"Primirea in mod repetat de catre suspectul Blaga Vasile, in perioada 2011 ¬ 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la suspectul Stefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfintirea intelegerii anterioare", au scris procurorii DNA Ploiesti in ordonanta prin care s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de cei trei suspecti.

Horatiu Bruno Berdila, cumparatorul de influenta din dosarul lui Vasile Blaga, era la conducerea firmei de IT Romsys cand i-ar fi dat bani lui Gheorghe Stefan pentru PDL, iar in schimb societatea ar fi primit, dupa licitatii trucate, contracte de la o companie nationala unde cei doi lideri de partid s-ar fi asigurat ca este numita o persoana de incredere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1038 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Surplus? (Luni, 3 octombrie 2016, 16:58)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Inca 6 ani, sa fie intr-un ceas bun. Pentru coruptie si furt din bani publici, pedeapsa trebuie sa fie exemplara. Asta intr-u stat de drept. La noi, a picat Pinalti de prost, in vreme ce Udrea zburda veselea pe la tv.
  • 0 (0 voturi)    
    hopa (Luni, 3 octombrie 2016, 17:16)

    81ack [utilizator]

    se sparg bubele pe rand
  • 0 (0 voturi)    
    Realitati . (Luni, 3 octombrie 2016, 17:20)

    Andrei_Fieraru [utilizator]

    Nu exista nume din Cupola PDL care sa nu fie legat de coruptie . Dintre aceste nume , o parte au ajuns pe mainile justitiei si s-a ales cu ani de inchisoare , o parte se afla in cercetari si o ultima parte asteapta la rand . In plina zvarcoleala , mafia politica face greseli chiar si cu funia la gat . Cum altfel se explica propunerea - nedusa la indeplinire , ce-i drept - lui Blaga , ca pentru locul de copresedinte sa fie ales tocmai unul din top 5 PDL care este actualmente cercetat la DIICOT pentru spalarea a catorva milioane de euro si pentru ca presa sta numai la usa DNA , acest caz a trecut neobservat . Inca .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by