DNA cere incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influenta

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 27 septembrie 2016, 12:11 Dosare Anticoruptie


Adrian Gurzau
Foto: Facebook - Adrian Gurzau
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o solicitare in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PMP Adrian Gurzau, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Gurzau este finul Elenei Udrea.

Adrian Gurzau este vizat in dosarul in care au fost retinuti Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig, si Dan Hosu, sotul fostului procuror sef interimar al DIICOT.

DNA precizeaza ca a emis ordonanta de punere in miscare a actiunii penale fata de Adrian Gurzau.

Procurorii sustin ca, in perioada 8 aprilie 2015  1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-ar fi promis deputatului Adrian Gurzau, "administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si S.C. CARPATICA ASIG SA, in calitate de beneficiar".

Potrivit DNA, contractul ar fi fost incheiat in data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea si in complicitate cu Angela Toncescu. Obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de "relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing", pe o durata minima de 5 ani. Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilita la suma de 10.000 de euro + TVA, platita de S.C.  CARPATICA ASIG SA lunar, urmand ca pentru urmatoarele 60 de luni, valoarea contractului sa fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare luna. Valoarea totala a contractului pe perioada preconizata este de 270.000 de euro+TVA, sustin procurorii anticoruptie.

"Contractul incheiat a fost pagubos pentru CARPATICA ASIG SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute", noteaza DNA.

"In schimbul acestor promisiuni si, ulterior, in schimbul incheierii contractului, incepand cu 8 aprilie 2015 si pana in 14 martie 2016, inculpatul Gurzau Adrian a sustinut ca isi exercita influenta pe care o avea asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat sa fie influentat votul din Consiliul A.S.F. pentru urgentarea procedurii de avizare a lui Toncescu Angela in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA si pentru ca aceasta sa nu fie sanctionata pentru nereguli constatate in activitatea anterioara. Totodata, deputatul Gurzau Adrian, prevalandu-se de calitatea de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, si-a traficat influenta asupra unor membri din conducerea A.S.F, astfel incat membrii Consiliului A.S.F. sa aprobe prelungirea perioadei de redresare pe baza de plan a S.C. CARPATICA ASIG S.A., desi prin adresa Directiei de supraveghere si control - Sectorul asigurari-reasigurari din 14.07.2015, se propusese Consiliului A.S.F. constatarea starii de insolventa a S.C. CARPATICA ASIG S.A", spun procurorii DNA.

In acelasi dosar, procurorii anticoruptie au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a Angelei Toncescu, a lui Dan Hosu si a lui Ion-Sorin Tatu. Cei trei urmeza sa fie prezentati, in cursul zilei de marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA noteaza ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2732 vizualizari

  • 0 (14 voturi)    
    ar fi interesanta o statistica (Marţi, 27 septembrie 2016, 12:22)

    NumaZic [utilizator]

    cat la suta dintre oamenii publici ai PDL-ului sunt cercetati, arestati sau condamnati. Cred ca undeva la 90% Nu ma intereseaza numarul total, ma intereseaza procentual. Prin comparatie, vreau o statistica asemanatoare pentru PSD. Ca sa stie prostii care au votat penali sa nu mai mearga la vot.
    • +1 (5 voturi)    
      Oh, colonele (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:18)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

      Vezi prin Parlament si vei vedea ca niste oameni normali n-ar mai trebui sa voteze PSD + PNL (PDL inclus) + PMP +...toti cei care au guvernat direct sau prin aliante Romania din '89!
      ...Dar noi (romanii) nu suntem normali...asta spre satisfactia interlopilor PSD!

      Iar tu colonele, esti un aburit de PSD-ist care vrea sa se dea "CORECT".

      Este o incompatibilitate de termeni dintre PSD-ism si NORMALITATE mai Draga!
    • 0 (2 voturi)    
      Pai "statistica" ar fi buna... (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:54)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

      Pai "statistica" ar fi buna si in ceea ce priveste neamul lui Basescu: fratiorul, fiica, ginerele, nepotul, iarasi fiica...

      Nici despre astia Basescu nu stia nimic, nici despre 3/4 din PDL-ul care-l sustinea. Dar era si "competent" si "informat" si "aparator al justitiei"!
      Hehehe, ce vremuri !
  • +6 (14 voturi)    
    Iar distruge DNA familii intregi? (Marţi, 27 septembrie 2016, 12:24)

    Ursuletul de Plus [utilizator]

    Vai, vai, vai.
  • +9 (19 voturi)    
    altul care se calugareste (Marţi, 27 septembrie 2016, 12:29)

    tropotaru [utilizator]

    toti apropiatii Elenei Udrea descopera calea rugaciunii
    • 0 (6 voturi)    
      sa ne amintim proverbul acela : (Marţi, 27 septembrie 2016, 12:47)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui tropotaru

      ,,sfintii cei mai cuviosi se trag din cei mai mari pacatosi''. Asa ca e posibil sa se caiasca omul, la fel cum se caiesc Elena Udrea si altii ca ea, cazuti brusc in patima credintei .
  • -6 (10 voturi)    
    hotnews (Marţi, 27 septembrie 2016, 13:04)

    bobyff [utilizator]

    daca ar face hotnews asa cu toate cazurile de coruptie... adica langa nume sa fie specificat si partidul si logo-ul partidului. Dar se stie ca hotnews procedeaza asa doar cu partidul lui Basescu. Nu vezi mentionand numele partidului atunci cand vine vorba de PSD sau PNL. A devenit hotnews-ul asta jalnic de partinas.
    • +3 (7 voturi)    
      ba eu zic ca Hotnews si-a revenit.. (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:06)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

      Mai jalnic arata inainte, cand lua apararea lui Basescu din te miri ce...abia acum HotNews este nepartinitor, si difuzeaza stiri negative (si) despre Elena Udrea , Basescu si PMP.
      Bravo Hot news!
    • +3 (5 voturi)    
      Adevarul e ca la individul asta (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:07)

      Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

      era necesar sa scrie din ce partid face parte. Ca eu nu am mai auzit de el. Si nici nu stiam ca e finul blondei. Sa inteleg ca in cazul lui Ponta, Ghita, Sova tie iti trebuie sa scrie din ce partid fac parte?
    • +7 (7 voturi)    
      serios? n-ai vazut PSD scris in titluri niciodata? (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:11)

      king david hotel [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

      Eu zic sa mai cercetezi arhiva.
  • -3 (9 voturi)    
    Mai bine dadea... (Marţi, 27 septembrie 2016, 13:39)

    OvidiuStoica [utilizator]

    mai bine dadea ore de fizica si mate, ca Iohannis, facea bani de sase case si ii mai ramanea si sa traiasca bine
  • +1 (7 voturi)    
    deci pdl-ul era un fel de psd mai de dreapta (Marţi, 27 septembrie 2016, 14:05)

    jackalphonse [utilizator]

    Numai ca partea de dreapta consta in taieri si imprumuturi care intrau in buzunarul amantelor si finilor.
    "Sa traiti bine".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by