Fost consilier al lui Gelu Oltean cand acesta era seful DIPI, audiat la DNA

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 26 septembrie 2016, 11:40 Dosare Anticoruptie


Corneliu Alexandru, fost consilier al lui Gelu Oltean in perioada in care acesta era sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, a fost audiat luni la DNA, in calitate de martor, surse judiciare declarand pentru News.ro ca procurorii l-au intrebat despre un telefon pe care l-a folosit cat a lucrat la DIPI si care ar fi fost cumparat din fonduri operative nelegal cheltuite de fosti sefi ai institutiei.  

Corneliu Alexandru a plecat de la DNA in jurul orei 11.00, fara a spune ce a fost intrebat de procurori si in ce calitate a dat declaratii.  

Potrivit surselor citate de News.ro, Corneliu Alexandru le-ar fi spus procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie ca nu cunoaste modalitatea de achizitionare a respectivului telefon, pe care l-a si predat cand a plecat din DIPI.  

Corneliu Alexandru a fost timp de aproximativ trei saptamani consilierul lui Gelu Oltean, in perioada in care acesta a fost seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna. Gelu Oltean a fost sef al DIPI pana in anul 2014.  

Directia Nationala Anticoruptie anunta, in 29 august, ca sunt urmariti penal sase fosti sefi ai DIPI - Gelu Olean, Rares Vaduva, Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Gheorghe Popa si Ioan-Dorin Popa -, pentru infractiuni precum deturnare de fonduri, fals intelectual, abuz in serviciu si delapidare. 

Anchetatorii il acuza pe Gelu Oltean ca, in cursul anului 2014, si-a insusit suma de 15.000 de lei, iar pentru aceasta, intr-un raport intocmit ulterior, a atestat in fals existenta unor cheltuieli operative. 

"Pentru a ascunde delapidarea fondurilor operative, acesta a dispus, nelegal, inregistrarea in evidentele documentelor secrete de stat ale DIPI nivelul de clasificare 'secret', a unui inscris care nu continea nicio informatie a carei divulgare sa fie de natura a produce daune securitatii nationale", sustin procurorii. 

Dosarul este disjuns din cel in care sunt judecati fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, fostul sef al DIPI Gheorghe Nicolae si fostul sau adjunct Nelu Zarnica. 

Acestia sunt acuzati ca au cumparat, pentru protectia demnitarilor, un autoturism Audi A8 cu bani care erau destinati doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei, dar masina a fost folosita doar de fostul ministru Gabriel Oprea, din 21 august pana in octombrie 2015.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























375 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Serios? (Luni, 26 septembrie 2016, 12:21)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    In Rom\nia, șpăgile și furturile sunt de milioane de euro și ăștia se ocupă de .... un telefon. Ori că ne iau de proști (să creeadă ciolovecii că ei se luptă cu corupția), ori că atât pot (conform ordinului primit "de sus")


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by