Fostul baron de Constanta Nicusor Constantinescu, urmarit penal de procurorii DNA intr-un nou dosar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 23 septembrie 2016, 14:28 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, este urmarit penal de procurorii DNA intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave. In acelasi dosar este urmarit penal, pentru aceeasi infractiune, si Titi Cenusa, la data faptei arhitect sef in cadrul Consiliului Judetean Constanta. Nicusor Constantinescu si Titi Cenusa sunt acuzati de procurorii DNA ca au influentat atribuirea, in mod preferential, a lucrarilor de cadastrare a drumurilor judetene si comunale din Constanta catre o societate controlata de omul de afaceri Ioan Ichim si de fraudarea bugetului judetului Constanta cu aproximativ 2,5 milioane de euro, anunta DNA, intr-un comunicat.

Ioan Ichim, la data faptei administrator al unei societati comerciale, este si el urmarit penal in dosar, fiind acuzat de procurori de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

Ce spune ordonanta procurorilor DNA:

In perioada iulie 2007 - aprilie 2013, suspectii Constantinescu Nicusor-Daniel si Cenusa Titi, in calitatile mentionate mai sus, prin actiuni concertate, si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul derularii Acordului de asociere in vederea participarii la procedura de achizitie publica "Documentatie cadastrala si inscriere in cartea funciara a retelei de drumuri publice de interes local din judetul Constanta si realizarea solutiilor geospatiale pentru gestiunea cailor de transport rutiere."

Suspectii Constantinescu Nicusor-Daniel si Cenusa Titi au coordonat actiunile astfel incat sa fie atribuite, in mod preferential, lucrarile de cadastrare a drumurilor judetene si comunale din judetul Constanta catre o societate controlata de omul de afaceri precum si cu fraudarea bugetului judetului Constanta.

Frauda in dauna bugetului judetului Constanta s-a realizat prin efectuarea, de catre presedintele Consiliului Judetean, in mod coordonat, a unor plati neegale in valoare totala de 11.621.345,49 lei, o parte fiind efectuate direct in contul firmei administrate de suspectul Ichim Ioan (pentru lucrari de cadastrare a drumurilor judetene).

Restul platilor au fost facute din bugetul Consiliului Judetean Constanta in mod indirect, prin alocari bugetare catre un numar de 45 de comune, care la randul lor, au procedat la virarea sumelor de bani in contul aceleiasi societati comerciale (pentru lucrari de cadastrare a drumurilor comunale).

Lucrarile aparent efectuate, care oricum nu aveau nici o utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontata pentru lucrari neefectuate (fictive).

Toate aceste lucruri s-au produs in conditiile in care:
- societatea administrata de suspectul Ichim Ioan nu a predat niciodata beneficiarului produsele care au facut obiectul procedurii de achizitie publica organizata de Consiliul Judetean Constanta,
- niciuna dintre situatiile de plata/decont rectificativ, anexata facturilor, nu cuprinde, in conditiile legii, cantitatile si preturile unitare ale serviciilor de cadastru care au fost achizitionate in baza acordului mentionat mai sus.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1729 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Are timp sa-si faca partid prin puscarii (Vineri, 23 septembrie 2016, 14:42)

    Plagarus [utilizator]

    Fac Partidul Dobrogenilor, îi iau şi pe ăia din Tulcea şi facem un partid nou. Că a zis Năstase odată, când am fost cu Mazăre în şedinţă de Guvern, în 2004: Băi, voi vreţi să intraţi cu paşaport în Dobrogea? . I-am răspuns: Nu ne-am gândit domnule premier, dar e o idee bună ", spunea ConstantinescuNicusor
    Constantinescu, cerea Parlamentului României desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, un aparat odios de poliţie politică.
    Bolnaviorul Constantinescu este cercetat de DNA în cinci dosare.
    • +9 (9 voturi)    
      Comment sters de user (Vineri, 23 septembrie 2016, 15:04)

      qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

      • +5 (5 voturi)    
        Lunga si grea (Vineri, 23 septembrie 2016, 15:24)

        Ursuletul de Plus [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

        Ca sa fie cu folos. Ca daca e cu plasma si banda de alergat, nu e cu folos.
        • 0 (0 voturi)    
          nicusor constantinescu nu știe decat (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 0:19)

          andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Ursuletul de Plus

          sa grohae. Pușcăria e un lux prea mare pentru mafia roșie kaghebista din care face parte, ar trebui trimis la canal. Hai DNA!
    • +2 (2 voturi)    
      il cerceteaza degeaba. (Vineri, 23 septembrie 2016, 16:25)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Nu ca n-ar fi vinovat, dar se pierde timpul degeaba si apoi ia cu suspendare. Mazare la fel, se plimba liber pina uita lumea si ramin si cu investitiile de peste hotare.
  • +2 (2 voturi)    
    lasa bre (Vineri, 23 septembrie 2016, 15:48)

    UglyKidJoe [utilizator]

    ca puscaria face bine la prostata
  • +1 (1 vot)    
    dosar nou (Vineri, 23 septembrie 2016, 15:49)

    ras-putin [utilizator]

    O sa ajunga sa dea in judecata toata justitia din Romania pentru asa-zisele abuzuri :).
  • +1 (1 vot)    
    poate afla DNA ... (Vineri, 23 septembrie 2016, 16:22)

    IancuJianu [utilizator]

    ...si de potlogariile cu zona Boreal...
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 septembrie 2016, 18:58)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    Asta n-a slabit un gram de cand e in puscarie? (Sâmbătă, 24 septembrie 2016, 11:10)

    dbdb [utilizator]

    Ce dracu'?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by