Nicusor Constantinescu a depus plangere penala impotriva a doi procurori DNA Constanta si a trei judecatori

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 22 septembrie 2016, 22:46 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul presedinte al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare in dosarul Centrului Militar Zonal, a depus o plangere penala impotriva procurorilor care au intocmit actele de urmarire penala in dosarele sale, dar si a judecatorilor care l-au condamnat.

In plangerea penala, pe care Nicusor Constantinescu a inainta-o catre procurorul general al Romaniei, acesta il acuza pe procurorul Andrei Bodean si pe procurorul-sef Sorin Constantinescu de represiune nedreapta, cercetare abuziva, supunere la rele tratamente, tortura si abuz in serviciu, transmite Mediafax.

"Faptele sunt realizate in mod direct, de catre ambii procurori, prin ticluirea, producerea de probe nereale impotriva mea, (...) luarea masurii de inculpare pentru faptele retinute prin ticluirea de probe nereale, aplicarea masurii retinerii, motivarea prin argumente ticluite a cererii de aplicare a arestului preventiv. (...) Faptele si actele mai sus mentionate au fost de natura de a afecta grav si iremediabil starea de sanatate fizica dar, mai cu seama, starea de sanatate psihica a subsemnatului in calitate de subiect pasiv al infractiunilor mentionate", scrie Nicusor Constantinescu in plangerea penala, datata in 17 septembrie.

Mai mult, fostul presedinte al CJ Constanta cere sa fie cercetati si judecatorul Iulia Cezara Suciu de la Tribunalul Constanta, cea care l-a condamnat cu executare, in prima instanta, dar si "judecatorii care au pronuntat incheierile de sedinta cu aplicarea masurilor privative de libertate si, respectiv, care au pronuntat decizia penala de condamnare definitiva ai Curtii de Apel Constanta, Dan Iulian Nastase si Andreea Ianca".

Cei trei judecatori sunt acuzati de fostul sef CJ de represiune nedreapta, cercetare abuziva, supunerea la rele tratamente, tortura si abuz in serviciu.

Constantinescu s-a constituit parte civila in acest dosar si solicita daune materiale si morale in suma totala de 100.000.000 de euro, pentru care trebuie sa raspunda in mod solidar cei cinci magistrati.

"Cer Parchetului sa aprobe inceperea urmaririi penale impotriva suspectilor detaliati in prezenta plangere penala, sa mi se comunice ordonanta de incepere a urmaririi penale, atat la adresa din municipiul Constanta (...) cat si la adresa locului de detentie, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in conditiile in care pana la solutionarea definitiva a plangerii penale voi fi mentinut in stare de detentie", mai scrie Nicusor Constantinescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























671 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 septembrie 2016, 23:18)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    I-auzi (Joi, 22 septembrie 2016, 23:47)

    mitg [utilizator]

    Mai acum o luna era pe targa, voios nevoie mare la 150 kg si lua intrebari de la jurnalisti.

    La ce "abuzuri" o fi fost supus? Ratia de mancare si caldura clar nu i-a fost taiata, ca arata tare in forma.
  • 0 (0 voturi)    
    tupeu (Vineri, 23 septembrie 2016, 9:08)

    Ilidia [utilizator]

    Are tupeu nu gluma escrocul asta. Pentrun cate a facut cinci ani e un mizilic....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by