Liviu Dragnea, la Inalta Curte/ Dragnea, despre votul Senatului in cazul Oprea: Ar trebui scoase toate imunitatile, inclusiv a presedintelui

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 20 septembrie 2016, 20:05 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea
Foto: AGERPRES
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca un nou termen in dosarul in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, in legatura cu angajarea a doua membre de partid la DGASPC Teleorman, informeaza Agerpres.

UPDATE: Dragnea, despre votul Senatului in cazul Oprea: Ar trebui scoase toate imunitatile, inclusiv a presedintelui

Liviu Dragnea a declarat la sediul instantei supreme ca ar trebui modificata Constitutia astfel incant nimeni sa nu mai beneficieze de imunitate, precizarile venind in contextul in care, luni, Senatul Romaniei a respins cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea.

"Eu nu am beneficiat de imunitate si nici nu vreau sa beneficiez vreodata. Daca vom reusi in Romania sa modificam Constitutia, nu numai in sensul asta, ci si in alte prevederi, trebuie scoase toate imunitatile, inclusiv a presedintelui, daca vorbim de principiul ca nimeni sa nu fie deasupra legii", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Intrebat daca ar trebui data o lege pentru ca cei condamnati definitv sa nu mai poata detine functii publice, presedintele PSD a spus : "Daca apare legea, ne pot scoate din tara. Ca sa castige PNL alegerile si sa faca guvern nou, ne poate scoate din tara. Ca si daca nu avem o functie, poate influentam".

Declaratiile au fost facute de Liviu Dragnea la sediul instantei supreme, unde a ajuns marti seara pentru un nou termen de judecata in dosarul in care DNA il acuza de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si instigare la fals intelectual. In aceeasi cauza este cercetata si fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

El a declarat, la intrare in sediul ICCJ, ca nu a beneficiat de imunitate si nimeni nu ar trebui sa aiba un astfel de privilegiu.

'Eu n-am beneficiat de imunitate si nici nu vreau sa beneficiez si am mai spus-o, daca vom reusi vreodata in Romania sa modificam Constitutia si nu numai in sensul acesta, ci si in alte prevederi, trebuie scoase toate imunitatile, inclusiv a presedintelui, daca vorbim de principiul 'nimeni sa nu fie deasupra legii'', a spus Dragnea.

Intrebat daca ar trebui sa existe o lege speciala si pentru cei condamnati definitiv, care sa interzica ocuparea anumitor functii de catre acestia, Liviu Dragnea a aratat ca, daca apare o astfel de lege, o va respecta 'cu drag'.

'Ca sa castige PNL-ul alegerile si sa faca Guvern poate sa ne scoata din tara, ca si daca avem o functie, poate influentam', a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2049 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    Se ocupa iarasi personal,condamnatul penal? (Marţi, 20 septembrie 2016, 20:50)

    Plagarus [utilizator]

    Cui lasi tzrisoara ta draga,bre "patriotule ",acum cand chiar vei intra in puscarie ?
    Noi ca noi,dar mortii tai,cu cine mai voteaza ?
    • +2 (2 voturi)    
      Mafiotul roșu kaghebist dracnea (Marţi, 20 septembrie 2016, 23:57)

      andreitr [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      ar trebui trimis la canal pentru faptul ca mafia pe care o patronează a supt sângele tarii douăzeci și cinci de ani. Hai DNA!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by