UPDATE Gabriel Oprea despre cazul Gigina: "Eram la datorie. Dupa 24 de ore, cand esti in misiune, mai trebuie sa mergi si acasa"

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 20 septembrie 2016, 17:26 Dosare Anticoruptie


Gabriel Oprea
Foto: AGERPRES
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat, marti, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca se afla la datorie in ziua in care politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata si ca, dupa 24 de ore, cand esti in misiune, mai trebuie sa mergi si acasa, transmite News.ro. Oprea a mai spus ca nu el a facut procedurile parlamentare prin care senatorii au respins, luni, cererea DNA de efectuare a urmaririi penale in cazul sau.

"Eram la datorie. Dupa 24 de ore, cand esti in misiune, mai trebuie sa mergi si acasa", a declarat Gabriel Oprea despre cazul Gigina, dupa aproape doua ore de audieri la instanta suprema, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu pentru ca ar fi cheltuit ilegal sumele destinate DIPI.

Inainte de a intra in sala de judecata, Oprea a mai spus ca nu el a facut procedurile parlamentare prin care senatorii au respins cererea DNA, de urmarire penala pentru ucidere din culpa in cazul mortii lui Bogdan Gigina, politistul care ii deschidea coloana oficiala fostului ministru de Interne.

Intrebat de ce le-a cerut colegilor sa il apere si de ce nu i-a lasat pe procurori sa il ancheteze, Gabriel Oprea a raspuns: "Sunt chiar nevinovat". El a mai precizat ca de organizarea coloanei oficiale se ocupa "seful de dispozitiv, nu un ministru".

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, marti, ca respingerea de catre Senat a cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea face imposibila stabilirea raspunderii penale a fostului ministru al Internelor pentru moartea politistului Bogdan Gigina, ancheta penala pentru ucidere din culpa fiind blocata prin votul majoritatii senatorilor.

Potrivit sursei citate, vointa exprimata de majoritatea senatorilor in cazul lui Oprea inseamna ca "actul de justitie nu mai poate fi infaptuit".

Senatorii au respins cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penalein cazul fostului ministru Gabriel Oprea cu 73 de voturi "contra", 45 "pentru" si sase abtineri.

In cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori sa voteze impotriva cererii DNA, aratand ca in noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate si ministrul de Interne nu da comenzi referitor la viteza sau traseu. Gabriel Oprea a aratat ca nu poate fi acuzat de uciderea din culpa intrucat nu conducea masina in care se afla, iar cauza mortii politistului au fost gropile de pe traseu.

Dupa vot, Oprea a spus ca incidentul este "o cruce pe care o va duce toata viata". "Dincolo de tragedie, a murit un copil, un coleg. Ma aflam la datorie, nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane in masina", a spus el.

In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit, la 28 de ani, in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Gabriel Oprea, care in ziua accidentului avea pe traseul de deplasare 27 de politisti, si-a sustinut tot timpul nevinovatia si a afirmat ca nu a incalcat legea.

Potrivit procurorilor, in perioada in care a fost ministru de Interne, Oprea a fost insotit de echipaje ale Politiei Rutiere "in cvasitotalitatea deplasarilor", incluzand deplasarile zilnice la sediul ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurant si cand mergea acasa. Fostul demnitar a folosit coloana oficiala de peste 1.600 de ori in perioada in care a fost ministru de Interne.

Oprea facea in medie aproximativ cinci deplasari zilnice, pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere. Numai in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, in timp ce prim-ministrul a avut 814 deplasari, iar presedintele a avut 580 de deplasari.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6564 vizualizari

  • +38 (40 voturi)    
    fix pix (Marţi, 20 septembrie 2016, 18:02)

    codo [utilizator]

    Ce idee buna are tipul. Pai sa nu iti vina sa scoti justitia din priza si sa intrebi pe toti impricinatii daca sunt CHIAR nevinovati? Ce economie de timp si bani...
    • +14 (18 voturi)    
      excelenta logica (Marţi, 20 septembrie 2016, 21:03)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui codo

      Se potriveste de minune cu mintea pupatorilor de moaste sfinte si alegatorilor de hoti, in speranta ca vor fura si ei intr-o zi...
      Valabil si pentru bucurestenii care tot voteaza cu aceesi hoti de foarte multi ani ..

      Suntem noi romanii timpiti sau doar idioti.. inca nu am aflat.
      • +11 (11 voturi)    
        Datoria generalului copy-paste era sa (Miercuri, 21 septembrie 2016, 0:12)

        andreitr [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

        meargă cu o sută de kilometri pe oră intr-o capitala unde dacă mergi cu douăzeci de km, trebuie sa fii fericit. Dar mafioții roșii kaghebisti așa sunt obișnuiți, să fie disprețuiască omul simplu fie ca e politist, militar, profesor sau gunoier. Mafioții ar trebui trimiși la canal spre reeducare pentru că au supt sângele tarii douăzeci și cinci de ani. Hai DNA!
        • +2 (4 voturi)    
          mafiotii sunt iubiti de alegatori (Miercuri, 21 septembrie 2016, 9:10)

          GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui andreitr

          Bucurestenii ar face bine sa iasa in strada daca nu le plac alesii lor, sau macar la o discoteca din cind in cind ...
  • +18 (18 voturi)    
    Nesimtire. (Marţi, 20 septembrie 2016, 18:54)

    MirceaGeorgescu1 [anonim]

    Trebuie supus unui control medica! Cat poti fi ei mitoman, si mitocan? Te-au cocotat altii in varful gramezii, si acum arunci cu gunoaie in tot si in toate! In politistul mort, sin familia lui. Sa-ti fie rusine, JIGODIE!
  • +17 (17 voturi)    
    asa e (Marţi, 20 septembrie 2016, 20:05)

    ak33 [utilizator]

    asa e , erai la datorie , furai de rupeai si asta iti ocupa tot timpul 24/24
    stau si ma intreb cu Dumnezeu esti general cu 4 stele fara sa fi fost in vre un teatru de operatii
  • +20 (20 voturi)    
    ... (Marţi, 20 septembrie 2016, 20:50)

    goguleana lugojana [utilizator]

    bah ma lesi? voi astia care tot tipati ca vi se fabrica dosare, de ce nu castigati nici unul procesul la CEDO?

    Aveti grija, nu suntem fraieri ci doar ocupati cu munca. Pentru cazuri de criza ne luam o zi de concediu si iesim in strada!!!
    • -13 (13 voturi)    
      ai rabdare, s-ar putea sa prinzi (Miercuri, 21 septembrie 2016, 0:06)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui goguleana lugojana

      rezultatele dosarelor de la CEDO a celor care au tipat ca li se fac dosare. Recent a fost admis unul in procedura de urgenta.
  • +21 (21 voturi)    
    Corb la corb nu-si scoate ochii !! (Marţi, 20 septembrie 2016, 20:57)

    ana-pat [utilizator]

    Cum putem sa credem ca o gasca de imbuibati , din care cca un sfert cu probleme in justitie , sa voteze altfel ?? Dupa mintea lor tot mortul e vinovat .
  • +17 (17 voturi)    
    4 stele la cat este de prost ? (Marţi, 20 septembrie 2016, 22:04)

    Plagarus [utilizator]

    Dosar "subtire " nu putea fi condamnat,dar el voteaza impotriva urmaririi sale penale !!
    Asa ca s-a declarat singur nevinovat,urmand sa ramana in constiinta publica,drept un criminal ascuns dupa cupola "alesilor "
  • +18 (20 voturi)    
    Misiunea ma-tii! (Marţi, 20 septembrie 2016, 22:15)

    kerr [utilizator]

    Ce se facea tarisoara romaneasca fara un asemenea strajer... Groapa sa fie arestata, judecata si condamnata cu executare!
    Mi-e o scarba de javra asta de gheneral-stivuitorist de izmene, ca nu pot descrie in cuvinte! Deocamdata te-au salvat ai tai din parlament, dar vom vedea pentru cat timp.
    Mars la canal, CRIMINALULE!!!
  • +20 (20 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 20 septembrie 2016, 22:26)

    [anonim]

  • -14 (20 voturi)    
    Acuzatia nu tinea- (Marţi, 20 septembrie 2016, 22:50)

    Ochiana [utilizator]

    Procurorul trebuia sa-si faca treaba mai bine.
    Ce acuzatie e asta : Ucidere din culpa ?!
    Daca punea si el un abuz in serviciu pe motiv ca a folosit coloana oficiala mai inteleg, dar asa ?!
    Nu il simpatizez pe d-l Oprea dar totusi logica spune ca nu avea cum sa faca ucidere din culpa de pe bancheta din spate, nemaivorbind de faptul ca nu a pus el groapa in drum. hai sa -i acuzam si chiar ar trebui si pe cei de al intretinerea drumurilor ca nu-si fac treaba.
    Ideea este ca procurorul a facut o acuzatie care nu tine si atunci sa nu se mai mire nimeni ca nu a votat-o.
    Data viitoare sa-si faca treaba mai bine.
    • +6 (8 voturi)    
      Buun (Miercuri, 21 septembrie 2016, 0:55)

      codo [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      Cred ca te califici sa candidezi pentru palavrament. Vezi ca se deschide o noua sesiune la toamna. Trebuie ca ai si dreptul de la vreo privata, poate chiar si doctoratul.
    • +1 (1 vot)    
      Conform noului cod penal in vigoare (Miercuri, 21 septembrie 2016, 12:07)

      ilex2013 [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

      dinaintea accidentului, daca un abuz in serviciu se soldeaza cu moartea uneia sau mai multor persoane este ucidere din culpa: "(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectăriidispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul uneiprofesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi sepedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilorlegale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune seaplică regulile privind concursul de infracţiuni.
  • +7 (7 voturi)    
    auzi la el,,,, (Miercuri, 21 septembrie 2016, 2:49)

    FCX [utilizator]

    cica "a murit un coleg". asta chiar se crede parte din efectivele ministerului de interne. vai de el, cum se ruga de senatori sa-l scape. toti isi incheie pledoaria cu "va rog nu ma dati pe mana justitiei ca sunt cinstit"
  • +4 (4 voturi)    
    O rusine (Miercuri, 21 septembrie 2016, 6:10)

    Pac-pac [utilizator]

    O rusine pentru cadrele militare din Romania.
    Si un tupeu iesit din comun ca sa te agati de premisele profesiei de militar ca sa-ti salvezi pielea ca un las, dezertor pana-n gaura izmenelor.
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 21 septembrie 2016, 7:39)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Oprea acasă și Gigina la moarte. (Miercuri, 21 septembrie 2016, 8:42)

    asavreau [utilizator]

    Nu cred-că serviciile aveau nevoie de Oprea ca să-și facă treaba.Unele surse spun că lui Oprea îi plăceau jocurile, era barbugiu și pe la servicii încurca treburile,ținând oamenii de la treabă ca să joace poker cu el.
  • 0 (2 voturi)    
    O denaturare (Miercuri, 21 septembrie 2016, 10:28)

    stos [utilizator]

    Polițistul Gigină a murit într-un accident de muncă, cau
    zat de slugărnicia și idolatria șefilor lui direcți.
  • +2 (2 voturi)    
    cosmetica, restaurantul si amanta el le considera (Miercuri, 21 septembrie 2016, 10:35)

    __alex__ [utilizator]

    "datorii" de interes national. Il concureaza pe ponta la jigodeala.
  • +2 (2 voturi)    
    drumurile domnului Oprea (Miercuri, 21 septembrie 2016, 13:33)

    manon [utilizator]

    Berzei si Buzesti erau permanent blocate din cauza lui ca teca incoace si incolo cu antemergatorii. Din cauza lui faceam o ora pana acasa cu tramvaiul, pana in Miahalache.
    Am fost invitata de niste prieteni, intr-o sambata, sa iau pranzul la restaurantul MI. Ce credeti? desi aveam rezervare la ora 13 am stat la poarta restaurantului, in strada cu totiii pentru ca in restaurant domnul Oprea isi lua masa de pranz, sambata! Abia la 14,30 a plecat. Bineinteles ca strada era plina de politie, masini de politie, motociclisti care il asteptau sa iasa sa il escorteze. Erau si masini fara inscriptii, cu cate 3-4 barbati in costume negre, care asteptau sa iasa domnul Oprea. I-a dat de gol statia de la care am auzit tare ca domnul si-a terminat mansa si se pregateste sa iasa, deci a inceput forfota. Am crezut ca estre cumva si domnul presedinte cu el la masa, dar supriza, era doar domnul Oprea! Avea un alai similar cu al lui Ceausescu!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by