UPDATE Vasile Blaga, audiat ca martor la DNA. Copresedintele PNL sustine ca este vorba de dosarul accidentului rutier in care a fost implicata masina sa, condusa de chestorul Liviu Popa / Perchezitii la IPJ Bihor

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 19 septembrie 2016, 8:59 Dosare Anticoruptie


Vasile Blaga la alegerile prezidentiale 2014 primul tur
Foto: Agerpres
Copresedintele PNL Vasile Blaga a sosit luni dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, informeaza Digi24. Acesta a declarat la sosire ca a fost citat ca martor intr-o dosar inregistrat in cursul acestui an pe rolul parchetului anticoruptie

Ora 11.25 Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca dosarul in care a fost audiat Blaga in calitate de martor nu vizeaza accidentul de masina. Ar fi vorba de un dosar de mita la IJP Bihor

Ora 10:49 Perchezitii la IPJ Bihor. Chestorul Liviu Popa, seful Inspectoratului, printre cei vizati

"Am fost chemat in calitate de martor in dosarul 175/2016", le-a declarat Vasile Blaga jurnalistilor, precizand ca nu are "habar" despre ce e vorba, informeaza Agerpres.

Ora 9:31 Vasile Blaga a declarat la plecarea de la sediul DNA ca dosarul vizeaza un accident rutier usor produs in data de 5 septembrie 2016. Amintim ca la acea data masina lui Vasile Blaga, un BMW din 2001, a fost implicata intr-o tamponare, la volan aflandu-se chestorul Liviu Popa, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor.

Vasile Blaga a stat la DNA circa 30 de minute.

Blaga a precizat, in legatura cu accidentul, ca el este cela care i-a solicitat chestorului sa scoata masina din cand in cand pentru ca este vorba despre un autovehicul vechi si nu e bine sa nu stea nepornita o perioada indelungata de timp.

Copresedintele PNL a adaugat ca accidentul a fost unul usor, rezultand intr-un far spart si bara de protectie indoita. Dea semenea, Blaga a mai adaugat ca seful IPJ Bihor se afla in timpul sau liber.

Amintim ca seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bihor, chestorul Liviu Popa, a fost implicat, in 5 septembrie, intr-un accident de circulatie pe centura municipiului Brasov, transmite ebihoreanul.ro. Pe grupul de facebook "infotraficbrasov" a fost publicata si o fotografie cu cele doua autovehicule implicate in accident. Masina condusa de seful politiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de inmatriculare BH 20 ASW, apartinea co-presedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro ca Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH 20 ASW.

"Domnul Liviu Popa este un prieten de familie al domnului Vasile Blaga si i-a solicitat acestuia sa ii imprumute masina pentru o deplasare in Bucuresti, fiind in concediu. Domnul Blaga isi exprima regretul in cazul in care au fost persoane afectate de acest incident si spera ca toate persoanele implicate sa fie sanatoase," a precizat pentru HotNews.ro la acea data consilierul liderului PNL, Mihai Somfelean.

Ofiterul, aflat in drum spre Bucuresti, a intrat cu masina pe contrasens, in depasirea unui autotren, si a lovit o alta masina, care venea din sens opus, mai scrie ebihoreanul.ro. "Nu a fost nimic grav, de altfel eu imi continui drumul spre Bucuresti cu aceeasi masina. Am vrut sa depasesc un TIR, am iesit pe contrasens si am lovit o masina care venea din fata", a declarat seful Politiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simpla tamponare. "Nu au fost nici raniti si nici pagube materiale", a mai spus Popa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, comisarul sef Liviu Naghi, a declarat insa la acea data, pentru BIHOREANUL, ca evenimentul rutier nu a ramas inregistrat ca o simpla tamponare, intrucat s-a soldat cu ranirea unei persoane.

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5477 vizualizari

  • +4 (10 voturi)    
    Filiala P$D din Modrogan (Luni, 19 septembrie 2016, 9:29)

    un domn [utilizator]

    luata la Intrebari, e bine, Incepe Bine saptamana !
  • +6 (6 voturi)    
    L-as putea crede... (Luni, 19 septembrie 2016, 9:34)

    mcv [utilizator]

    Dintre sutele/miile de manevre periculoase pentru care ar putea fi chemat la DNA, de unde sa stie omul pentru care dintre ele este chemat astazi? Si, ce-ati vrea, sa rosteasca un nume, un caz, pentru a le da idei procurorilor? Poate nu nimereste!
    Dar, evident ca nu este asa, deloc. Ci, la fel ca si colegul sau de "Noul PNL", care zice ca a fost chemat la DNA in urma plangerii facuta de el, dar ca el nu are nicio calitate in dosar, asa si Blaga: stie exact atat faptele cat si persoanele implicate. Si, evident ca pentru e,l spera la calitatea de martor...
  • +8 (8 voturi)    
    Serios? (Luni, 19 septembrie 2016, 9:41)

    mcv [utilizator]

    Dar cam cati ani sta in concediu un ales al neamului, de rugineste masina in garaj?
    Si uite ce politisti saritori avem! Mergem in concediu si apelam la seful politiei sa ne "tine calde" lucrurile.
    Ma tem ca declaratia asta il infunda pe ala, in loc sa-l salveze.
    Adica, omul declarase ca a avut nevoie de masina si ca l-a rugat pe Blaga sa i-o imprumute, ceea ce e mai putin periculos decat sa ti-l poti angaja pe seful politiei ca "gestor de afaceri" pe timp de concediu...
  • +2 (4 voturi)    
    Stirile si detaliile ei (Luni, 19 septembrie 2016, 9:52)

    TheLionKing [anonim]

    BMW-ul e din 2001 sau din 2011? Ca e diferenta enorma . Daca e din 2001 nu e cine stie ce favoare :)
    • +3 (3 voturi)    
      Daca sunt "prieteni de familie" nu conteaza (Luni, 19 septembrie 2016, 11:02)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui TheLionKing

      absolut deloc anul de fabricatie al masinii pt ca nu i-a facut nicio favoare, ci doar un serviciu (dupa spusele lui Blaga). :)

      Pt mine mai interesant ar fi de aflat daca "prietenul de familie" a ajuns seful IPJ Bihor in timpul ministeriatului lui Blaga !! ;)
  • +2 (8 voturi)    
    de cande se ocupa DNA (Luni, 19 septembrie 2016, 10:17)

    nellino [utilizator]

    de tamponari?
    • -1 (1 vot)    
      De cand (Luni, 19 septembrie 2016, 13:56)

      Adri4n [utilizator] i-a raspuns lui nellino

      parchetul face figuratie si scoate mereu mortul vinovat in accidente.
  • +4 (4 voturi)    
    si-a facut timp sa vina din (Luni, 19 septembrie 2016, 10:18)

    __alex__ [utilizator]

    Viena? Verificati-i prezenta in tara si proprietatile din Austria.
  • +7 (7 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 19 septembrie 2016, 10:48)

    Lok [anonim]

  • +4 (12 voturi)    
    „dosarul vizeaza un accident rutier usor” (Luni, 19 septembrie 2016, 10:58)

    Radu I [utilizator]

    Ah, da? Cu mărunțișuri de-astea se ocupă DNA?
    Și noi care ne făceam iluzii că o să-l ia, în sfârșit, la întrebări pentru „accidentele” de pe vremea când era tartorul vămilor...
    • +3 (3 voturi)    
      "...de pe vremea cand era tartorul vamilor"! (Luni, 19 septembrie 2016, 12:53)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

      WOW... S-a prescris raspunderea penala de mult pt "alea" ! :P

      Au ramas "astea" (daca sunt !) din vremea cand era secretar general al PDL, din vremea cand a fost ministrul de interne s.a. ;)
  • +3 (5 voturi)    
    Multzi intra martori si ies urmaritzi... (Luni, 19 septembrie 2016, 11:33)

    transalpinarum [utilizator]

    Sper sa fie de bine nea Vasile, a cam sosit timpul!!
  • +1 (3 voturi)    
    buldogul (Luni, 19 septembrie 2016, 11:35)

    unualibro [utilizator]

    ... va intra la cusca in timp foarte scurt. posibil sa iasa de la DNA cu zgarda pusa.
  • +3 (3 voturi)    
    Stupid (Luni, 19 septembrie 2016, 12:21)

    Cheie primara [utilizator]

    Ce treaba au accidentele rutiere cu corupaciunea?
  • +2 (2 voturi)    
    Premiera in RO: vames & politician cinstit !!!!!? (Luni, 19 septembrie 2016, 13:59)

    Plagarus [utilizator]

    In perioada 1991 – 1993 a exercitat funcţia de prefect al judeţului Bihor din partea FSN. După ieşirea de la guvernare a PD (FSN), a deţinut funcţia de director al Direcţiei Regionale Vamale Oradea (1993-1996), care avea arondate judeţele Bihor, Satu Mare şi Maramureş,
    Mai intai naşul hoţilor a ajuns ministru de interne al României.
    Ulterior s-a ajuns si " Controla " Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Dezvoltării Regionale, Direcţia Generală a Vămilor, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală Anticorupţie, AVAS-ul,
    Bonus pt. onor ministrul,soţia sa a fost angajată şefă a Direcţiei Juridice şi de Control din Ministerul Educaţiei, deşi nu avea pregătire juridică.
    Blaga deţinea o vilă de 346 mp în Oradea, un apartament de 200 mp în Bucureşti (Aleea Alexandru), cumpărat de la senatorul UDMR Verestoy Attila la preţul de 860.000 de euro, un teren de 378 mp în Oradea şi un teren de 3 hectare în comuna Cihei-Sânmartin din judeţul Bihor,+ acţiuni, poliţe de asigurare şi conturi la SC Petrolsub SA (374.000 acţiuni), Banca Transilvania (280.870 acţiuni), SC Broker SA (8.406 acţiuni), SIF Banat-Crişana (8.000 acţiuni), SC Romania Combi SA (692 acţiuni), Banca Romexterra (248 acţiuni), SC Mobila Alfa SA, SC Hiperion SA, SC UAMT SA, BRD, Bancpost, Raiffeissen Bank, Banca Ion Ţiriac, BCR, ING, Nederlanden.............
  • +2 (2 voturi)    
    Blaga-dna (Luni, 19 septembrie 2016, 14:35)

    Victima [utilizator]

    Voi ,care sunteti atit de "informati"cum puteti fi atit de "naivi"sa credeti ca DNA a inceput sa se ocupe si de tamponatile usoare?Exist accident auto cu iz de coruptie?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by