Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 16 septembrie 2016, 13:58 Dosare Anticoruptie


Dorin Florea
Foto: Primaria Targu Mures
Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a fost trimis in judecata, intr-un dosar in care este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu, dupa atribuirea cu titlu gratuit catre o asociatie sportiva, a unui teren de 20.400 metri patrati.

In acelasi dosar a mai fost trimisa in judecata Maria Ciobanu, la data comiterii faptelor secretar al municipiului Tirgu Mures, acuzata si ea de savarsirea infractiunii de participatie improprie la abuz in serviciu daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, in 2008, Dorin Florea "a intocmit si semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, in regim de urgenta (desi situatia nu o impunea), a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit catre o asociatie sportiva, a unui teren in suprafata de 20.400 mp, situat in municipiul Tirgu Mures".

In urma acestui demers, in 25 septembrie 2008, Consiliul Local a adoptat hotararea respectiva, prin votul a 19 consilieri locali, "la determinarea edilului si fara ca acestia sa cunoasca caracterul nelegal al acelei propuneri".

Hotararea respectiva, dupa adoptare, a fost contrasemnata de catre secretarul municipiului, Maria Cioban.

Ulterior, asociatia sportiva beneficiara a terenului - care nu se incadra in niciuna din categoriile de persoane juridice fara scop lucrativ precizate in legea administratiei publice si nici nu detinea statutul de utilitate publica pentru a putea beneficia de folosinta gratuita a unui astfel de bun - a inchiriat terenul respectiv unei alte entitati sportive, obtinand foloase materiale in suma de 2.563.041,86 lei, afirma procurorii.

Pentru folosirea acelui teren, asociatia sportiva ar fi trebuit sa plateasca o redeventa anuala calculata conform prevederilor legale, in functie de categoria bunului concesionat/inchiriat, astfel ca prin faptele susmentionate bugetul municipiului Tirgu Mures a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.

Pana la aceasta data Primaria municipiului Tirgu Mures nu s-a constituit parte civila in procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1793 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    profitor tot maior. furt pdl (Vineri, 16 septembrie 2016, 15:38)

    DoinaSuciu [utilizator]

    hotia cu teren dat ilegal era tot pentru netotul claudiu maior, prin Asociaţia Club Sportiv Trans-Sil Tîrgu-Mureş, fost SRL inainte:). hotie obisnuita, seful de partid face cadou subordonatului de partid. Urmeaza probabil la DNA Targu-Mures si furtul pe PFA-ul cu care Maior a fost angajat in primarie pentru 35.000 la o zi de la inregistrarea PFA, iar Maior e si cu mita Coral, asadar...show:)
    • 0 (0 voturi)    
      aste este adevarul (Vineri, 16 septembrie 2016, 17:41)

      was [utilizator] i-a raspuns lui DoinaSuciu

      Atat Claudiu Maior cat si Dorin Florea (a cata oara primar, am socotit trei la rand) sunt politicieni get beget a la Romania.
      Asa ca doamna Asistenta, sunt total de acord cu dumneavoastra.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by