Sebastian Ghita scapa de controlul judiciar in dosarul privind finantarea deplasarii lui Tony Blair in Romania

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 13 septembrie 2016, 16:38 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita mancand covrigi in fata DNA Ploiesti
Foto: Hotnews
Sebastian Ghita a scapat, marti, de masura controlului judiciar pentru 60 de zile in dosarul privind finantarea deplasarii fostului premier britanic Tony Blair in Romania, in timpul campaniei electorale din 2012, in care este acuzat de complicitate la spalare de bani. Decizia a fost luata de instanta suprema si este definitiva, anunta Digi 24. Deputatul contestase joia trecuta, la instanta suprema, masura controlului judiciar impusa de procurorii DNA in dosarul de coruptie in care este cercetat alaturi de fostul premier Victor Ponta.

"Au fost multe argumente aduse in fata instantei supreme si ceea ce pot sa va comunic este ca speranta oricarui cetatean din Romania este la judecator, mai ales la domnii judecatori de la instanta suprema. Uneori e bine, alteori e inutil ca dezbaterile in cazul unor persoane cu notorietate, cum ar fi Victor Ponta sau chiar si eu, sa ajunga in fata publicului. Eu cred ca astazi, cand vorbim despre drepturile cetatenilor romani de a circula liber si de a se exprima liber in tara lor, e bine sa fie publice. Echilibrul intre cetateni si institutiile de forta nu poate fi adus decat de acesti oameni, de judecatori. Trebuie adus acest echilibru. Dupa o anumita perioada procesuala judecatorii si procurorii aleg cand sa ridice aceste interdictii. Si la mine s-au ridicat mai multe. Singura problema e ca din trei in trei luni mai vin si alte acuzatii. Pe masura ce ne apropiem de campania electorala si proiectul Romania Unita creste , probabil o sa vedem si mai multe acuzatii la adresa mea si a altora",
a declarat Sebastian Ghita, marti, dupa sedinta de judecata in cadrul careia a cerut revocarea controlului judiciar, potrivit Mediafax.

Ghita spunea, saptamana trecuta, ca nu va renunta sa vorbeasca despre acuzatiile de spalare de bani care i se aduc si a sustinut ca i se ingradesc doua drepturi fundamentale: dreptul la libera circulatie si dreptul la libera exprimare.

Procurorii DNA au anuntat, martea trecuta, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalitati politice straine, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

O firma controlata de Sebastian Ghita, Federal Media Partner SRL, a platit 300.000 de dolari companiei americane de lobby Podesta Group pentru a-l promova pe candidatul Victor Ponta in timpul campaniei prezidentiale din 2014. Cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, lobbistii au transmis zeci de emailuri catre cele mai prestigioase institutii de media din lume cu scopul de a-i convinge pe jurnalistii straini ca Ponta este pro-american, rezulta dintr-o investigatie HotNews.ro.

In plus, Federal Media Partner SRL nu apare pe lista persoanelor juridice care au facut in anul 2014 donatii mari catre PSD, desi legea obliga partidele sa publice in Monitorul Oficial numele persoanelor fizice sau juridice ale caror donatii depasesc limita sumei de 10 salarii minime brute pe tara.

Instanta suprema a ridicat, la finalul saptamanii trecute, o parte dintre interdictiile dispuse in cazul fostului premier Victor Ponta, acesta avand voie sa vorbeasca cu presa despre acuzatiile din dosar, fiindu-i totodata ridicata si interdictia de a parasi tara.

Victor Ponta ramane insa sub control judiciar in acest dosar si are interdictie sa ia legatura cu martorii si cu ceilalti suspecti din dosar, de a detine si folosi arme. Fostul premier are, de asemenea, obligatia de a se prezenta saptamanal la politie, dar si in fata judecatorilor si procurorilor DNA de cate ori este chemat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1232 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 13 septembrie 2016, 16:41)

    Retardragnea [anonim]

  • -3 (5 voturi)    
    Cum adica.... (Marţi, 13 septembrie 2016, 16:43)

    newlook [utilizator]

    Cum adica, alt rateu DNA?
    Cand or sa priceapa unii ca DNA-ul e de fapt politie politica controlata din exterior si platita REGESTE de fraierii cotizanti romani?
    • +4 (4 voturi)    
      Eu am priceput de mult (Marţi, 13 septembrie 2016, 17:26)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Spectacol pentru vulg, iar mafia scapa nepedepsita si cu averile intregi. Regia e atit de evidenta, incit ma intreb cine se mai indoieste de ea?
    • +1 (7 voturi)    
      cand? (Marţi, 13 septembrie 2016, 17:36)

      Keni [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Cand o sa pricepi si tu ca esti prost...informat.
      • +2 (2 voturi)    
        Comment sters de user (Marţi, 13 septembrie 2016, 18:08)

        Retardragnea [anonim] i-a raspuns lui Keni

  • +4 (4 voturi)    
    Se astepta cineva la alta decizie? (Marţi, 13 septembrie 2016, 17:25)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Hotimea e bine aparata de asa-zisa Justitie si fratia de arme securista.
  • +3 (3 voturi)    
    Politica hotilor politici,versus politica anti.... (Marţi, 13 septembrie 2016, 17:59)

    Plagarus [utilizator]

    ......hoti a DNAului !
    Urletele,vaietele, sperjurul zilnic facut in media,nu-i vor "spala " pe acesti interlopi aciuiti in politica,sa scape nedestramati PENAL !!!
    Ghitza stie, Ponta stie, Dragnea stie,chiar si Dumnezeu stie / priveste si aproba.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by