Chirurg de la Spitalul Militar din Bucuresti, acuzat de DNA ca lua mita dupa un "Manual de luat spaga" pentru operatii estetice

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 7 septembrie 2016, 10:27 Dosare Anticoruptie


Un chirurg de la Spitalul Militar de Urgenta "Carol Davila" din Bucuresti, acuzat de luare de mita pentru operatii estetice facute in spitalul de stat, folosea un "Manual de luat spaga", au descoperit procurorii DNA. Procurorii anticoruptie au gasit, la perchezitii, 30 de mii de euro ascunsi de chirurg intr-o borseta si un "Manual de luat spaga", fisier pe laptopul medicului, scrie Adevarul.

In "Manualul de luat spaga" pe care medicul Adrian-Gabriel Ilie (49 de ani) il tinea intr-un fisier pe laptop sunt prezentate cazuri documentate de jurnalisti referitoare la modalitatile, tarifele si circuitul mitei in sistemul public de sanatate din Romania.

Detaliile apar in procesul-verbal de perchezitie domiciliara ce face parte din dosarul in care medicul militar a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru trei infractiuni de luare de mita.

Medicul este acuzat de procurorii DNA ca a pretins suma totala de 1.500 de euro de la trei persoane si a primit 1.000 euro de la doua dintre acestea pentru a le opera. In doua cazuri era vorba de rinoplastii, operatii de infrumusetare a nasului.

Atunci cand au perchezitionat casa medicului, procurorii au descoperit, pe langa "Manualul de spaga",  suma de 30.000 de euro, ascunsa intr-o borseta.

Medicul a sustinut ca banii erau imprumutati de la cumnatul sau, in urma cu 3-4 ani. Cumnatul lui Adrian-Gabriel Ilie, audiat si el la DNA, nu a confirmat insa aceasta varianta.

De asemenea, o expertiza realizata pe veniturile si cheltuielile familiei Ilie, din ultimii 4 ani, a aratat ca medicul nu poate justifica o parte din avere.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4541 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    mda (Miercuri, 7 septembrie 2016, 10:38)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    ca orice om normal, inainte sa te apuci de o "afacere" te documentezi din alte surse

    deobicei cele mai concludente sunt studiile de caz :)

    deci dom` doctor avea si el niste studii de caz despre cum sa iei spaga, nu neaparat ca a si facut asta

    pacat ca a redenumit prost fisierul .doc in "manual de luat spaga.docx"
  • +3 (3 voturi)    
    Uite o persoana cu temele facute (Miercuri, 7 septembrie 2016, 11:03)

    banel [utilizator]

    Din pacate la materia gresita
  • +2 (4 voturi)    
    Titlu (Miercuri, 7 septembrie 2016, 11:09)

    mr_mojo [utilizator]

    Trebuia să îi spună "Îndrumar de rotunjit veniturile". Poate am fi empatizat altfel cu el.
  • -2 (4 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 7 septembrie 2016, 12:11)

    Crioan [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by