Mitica Dragomir, condamnat la 7 ani de inchisoare in prima instanta

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 13:37 Dosare Anticoruptie


Mitica Dragomir (foto arhiva)
Foto: Rompres
Mitica Dragomir a fost condamnat joi de Tribunalul Bucuresti - in prima instanta - la 7 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar legat de drepturile de televizare a meciurilor din Liga Profesionista de Fotbal, anunta Digi 24.

In 13 iunie, Dumitru Dragomir (fost conducator al LPF) si Mircea Sandu (fost presedinte al FRF) au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Dezafilierii Universitatii Craiova". Decizia nu este insa una definitiva, ea poate fi atacata prin apel.

Potrivit deciziei Tribunalului, citata de agentia Mediafax, Dumitru Dragomir este obligat sa plateasca in solidar cu alte doua parti din dosar, despagubiri de 1.300.320 de lei iar impreuna cu aceleasi doua parti dar si cu LPF 12.102.648 de lei. Hotararea poate fi atacata cu apel.

Fostul sef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost trimis in judecata, alaturi de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat si de nereguli in legatura cu vanzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei, reteaua evazionista vizata in acest dosar a functionat timp de cinci ani, intre 2009 si 2014, fiind folosite 17 societati comerciale de tip "fantoma". Anchetatorii descriu, in actul de sesizare a instantei, modul in care a functionat aceasta retea si spun ca mecanismul infractional a fost unul impartit in cinci etape.

Astfel, o parte dintre inculpatii din dosar, in calitate de administratori ai mai multor societati comerciale, au inregistrat, in documentele contabile ale acestor firme, operatiuni fictive constand in achizitii nereale de bunuri si servicii.

Pentru a se ascunde provenienta ilicita a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, in mod succesiv, in conturile bancare ale celor 17 firme "fantoma", sumele inscrise in facturile fictive emise de catre acestea din urma. Banii au fost retrasi, uterior, in numerar cu ajutorul altor persoane implicate in dosar si au fost restituite "la sacosa" inculpatilor care au dispus anterior plata acestora, dupa perceperea, in prealabil, de catre alte doua persoane a unui comision cuprins intre 6% si 8%.

Implicarea lui Dumitru Dragomir in acest dosar a aparut in iunie 2011, cand acesta, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-ar fi determinat pe membrii Adunarii Generale a LPF sa aprobe incheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vanzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 si 9, pentru sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Dragomir, sustin procurorii, a facut acest lucru "cunoscand faptul ca prestatiile inscrise in contractul de mandat respectiv nu aveau sa fie executate in fapt (aceste prestatii nemaiputand fi, de altfel, executate, intrucat oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusa)".

"In urma incheierii, in aceste conditii, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, in perioada 2011 - 2013, inculpatul Dragomir Dumitru a platit, in mod succesiv, in numele LPF, in contul SC Capital Properties SRL (reprezentata de inculpatul CORBU MIHAI) un comision in suma totala de 12.102.648 lei, in trei transe esalonate pe trei ani, respectiv 2011, 2012 si 2013", mai spun procurorii.

Banii au fost dati pentru servicii de intermediere care nu ar fi fost prestate niciodata, potrivit anchetatorilor.

In urma faptelor lui Dragomir, patrimoniul LPF a fost diminuat cu 2,8 milioane de euro, mai sustin procurorii.

"Sumele sus-mentionate transferate de LPF in contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de inculpatii Corbu Mihai si Radu-Arhire Alexandru-Madalin, mai intai, in conturile unor societati comerciale de 'tranzit', iar din acestea in conturile unor societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma' - controlate de inculpatii Negoescu Tiberiu-Constantin si Paun Cristian-Nicolae, de unde au fost retrase in numerar si restituite 'la sacosa' dispunatorilor platilor", mai arata Parchetul de pe langa Tribunalul Capitalei.

De asemenea, in 2013, Dumitru Dragomir, tot in calitate de presedinte al Ligii, ar fi inregistrat in documentele contabile ale LPF, precum si in celelalte documente legale operatiuni fictive, ce constau in achizitii nereale de servicii in valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si cauzand un prejudiciu estimat bugetului de stat in cuantum total de 1.300.320 lei, din care 780.192 lei reprezentand TVA, iar 520.128 lei, impozit pe profit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























15208 vizualizari

  • +30 (30 voturi)    
    IN SFARSIIIT!! (Joi, 23 iunie 2016, 13:42)

    qwertyuiop [utilizator]

    IIIinnnnnnnnnnnnn sfarsiiittttt!!!
    • +16 (16 voturi)    
      Perfect (Joi, 23 iunie 2016, 14:18)

      MPop [utilizator] i-a raspuns lui qwertyuiop

      Sper sa urmeze Sandu si toti restul care ne zambeau smechereste in timp ce jucatorii erau tratati ca vacile iar ei isi construiau "Casa fotbalului".

      Asta inseamna sa fii mafiot Oracolule din Balcesti!
    • +10 (12 voturi)    
      Mitica si Varanul (Joi, 23 iunie 2016, 14:19)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui qwertyuiop

      un duet de BOX OFFICE..Oscar frate....
      • +3 (3 voturi)    
        Mitică, Sandu, Bivolaru (Joi, 23 iunie 2016, 17:27)

        andreitr [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        groparii fotbalului românesc. Bravo procurorilor! Și la mulți ani! cu executare.
  • +23 (23 voturi)    
    uuuu (Joi, 23 iunie 2016, 13:42)

    liviu_ [utilizator]

    totusi astept recursul inainte sa beau de fericire. sper sa fie la fel si cat mai reped! astept momentul asta de muuuuuulti ani!
  • +21 (21 voturi)    
    ! (Joi, 23 iunie 2016, 13:43)

    Kpriciu [utilizator]

    Payback time, Corleone!
    • +7 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2016, 15:33)

      [anonim] i-a raspuns lui Kpriciu

  • +19 (21 voturi)    
    esecul de la Euro2016 (Joi, 23 iunie 2016, 13:48)

    ttavi [utilizator]

    ... unul dintre motivele pentru care Romania a fost lamentabila la Euro

    Intr-un lant complet, banii aia trebuiau sa ajunga la cluburi si mai departe sa investeasca in infrastructura, copii, juniori.
  • +16 (20 voturi)    
    vaaaaaaiii, (Joi, 23 iunie 2016, 13:48)

    victor L [utilizator]

    se poate?!
    Oracolul de la Balcesti nu prevedea asa ceva!
    Sigur e mina lui Basescu; el cica l-a pus pe Burleanu la Federatie.
    Dupa cum zice Ionelus Ganea, cel ce stringe de git arbitrii; daca nu fac ce zice el :D
  • +27 (27 voturi)    
    hehe (Joi, 23 iunie 2016, 13:54)

    Motanul_incaltat [utilizator]

    Mi-l aduc aminte pe Mitica cand explica ca el ar fi smecher indiferent in ce tara ar tri si ce guvernare are avea tara respectiva.
    Ia spune Mitica, mai esti "smecher"?
  • +6 (6 voturi)    
    oracol (Joi, 23 iunie 2016, 14:13)

    levierul [utilizator]

    Mitica la mititica
  • +7 (7 voturi)    
    CU EXECUTARE! (Joi, 23 iunie 2016, 14:37)

    mr_mojo [utilizator]

    Va rog!
  • +10 (10 voturi)    
    la brutarie (Joi, 23 iunie 2016, 15:03)

    freestyle [utilizator]

    Mitica, la brutarieee...
    urmeaza nasul. hai, ca se poate.
  • +8 (8 voturi)    
    Mitica. (Joi, 23 iunie 2016, 15:34)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Te mai dai mare intelectual la RTV , mai militica? Cu executare! Voiculescu te asteapta!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by