Liderul sindical din Politie Iulian Surugiu, vizat de perchezitiile la firme banuite de evaziune cu prejudiciu de 8 milioane de lei (surse)

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 11:40 Dosare Anticoruptie


Politistii efectueaza joi perchezitii in mai multe locatii printre care si la domiciliul si la o firma detinuta de liderul sindical din Politie Iulian Surugiu, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Politisti si procurori efectueaza joi 45 de perchezitii in Bucuresti, orasele Bragadiru si Buftea, precum si in judetele Ilfov si Giurgiu, in vederea ridicarii de documente financiar-contabile si inscrisuri de la sediul social al unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care exista indicii temeinice de comitere a infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

'Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca, in perioada 2009 - 2013, in contabilitatea mai multor societati comerciale active, avand ca principale obiecte de activitate constructii, comert cu materiale feroase si comert imbracaminte-incaltaminte, au fost inregistrate achizitii/ prestari de servicii fictive, provenind de la un numar de 10 societati cu comportament de tip fantoma, infiintate in acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentand impozit pe profit si TVA de plata', informeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In cauza inregistrata la PCAB se efectueaza acte de cercetare specifice fazei de urmarire penale fata de 28 de suspecti, impotriva carora s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala.

In vederea asigurarii prezentei la audieri au fost emise 28 de mandate de aducere.

In cauza, organele de urmarire penala beneficiaza de sprijin de specialitate din partea politistilor din cadrul DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, a Departamentului de Informatii si Protectie Interna si al Directiei de Operatiuni Speciale, la actiune participand si politisti de la IGPR - SIAS.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1605 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by