Eugen Teodorovici, audiat la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 23 iunie 2016, 9:33 Dosare Anticoruptie


Eugen Teodorovici
Foto: Facebook
Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene si apoi al Finantelor in Guvernul Ponta, este audiat joi dimineata in calitate de martor la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul deputatului PSD Nicolae Paun, anunta Digi 24.

"Am fost invitat in calitate de martor in dosarul deputatului Nicolae Paun", a declarat Eugen Teodorovici inainte de audieri, potrivit Mediafax.

Procurorii il acuza pe Nicolae Paun ca "in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor".

DNA sustine ca "aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa".

"Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati", sustine DNA.

In ceea ce il priveste pe Nicolae Paun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, deputatul este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata".

Astfel, "s-a creat un prejudiciu in suma totala de 12.384.208,72 lei (10.892.425,43 lei reprezentand fonduri europene si 1.491.783,29 lei de la bugetul de stat), avand in vedere operatiunile ilicite derulate de conducerea Asociatiei Partida Romilor si de catre managementul proiectului".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2491 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    ce barbat frumusel (Joi, 23 iunie 2016, 9:40)

    sachei [utilizator]

    o sa fie asta la puscarie...cred ca aia de la jilava deja se dau cu deodorant
  • +6 (6 voturi)    
    Inca unul..... (Joi, 23 iunie 2016, 9:44)

    cartofil [utilizator]

    Incetul cu incetul toti golanii care ne-au stricat zilele in anii trecuti cu abuzurile, nesimtirea si lipsa de competenta trec prin birourile DNA. Speram sa-i vedem in final la Brutarie, unde sa faca un guvern in beci, sub conducerea mascariciului sef, Ponta. Playboy-ul bugetar Teodorovici, cu un salariu minuscul, platea lunar mii de E datorie la banca. Culmea coincidentei, a inchiriat un ap. cu o suma identica cu rata, ca sa justifice cum de putea plati o asa rata uriasa.
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 iunie 2016, 9:45)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    il luara bre pe orlando! (Joi, 23 iunie 2016, 11:32)

    Landser [utilizator]

    Joi e bine ca de maine e pe boxe in club!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by